Ankieta

I NIECH KAŻDY uzasadni swój głos za danym miejscem.

Łodź - centrum Polski
1 (4.3%)
Warszawa (dobry dojazd pociągiem+Muzeum Wojska)
9 (39.1%)
Lublin (dlaczego nie?)
1 (4.3%)
Kraków (muzeum Lotnictwa)
12 (52.2%)
Słowacja (trochę daleko dla północników :D)
0 (0%)
Inny teren (jaki?)...
0 (0%)

Głosów w sumie: 0

Głosowanie skończone: Lutego 06, 2003, 09:15:10

Autor Wątek: Zjazd - gdzie?  (Przeczytany 17716 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ger0nim0

• Gość
Zjazd - gdzie?
« dnia: Lutego 06, 2003, 09:15:10 »
Gdzie (kiedy jest inna ankieta)

Jestem za Warszawą dlaczego?
1.   Łatwy i szybki dojazd praktycznie z każdego miejsca w Polsce (z gdańska pociągi co 1h w 3,5 na miejscu)
2.   Rdzenni warszawiacy mam nadzieje znają miejsca taniego wodopoju i noclegu
3.   Latem podobno jest pusto
4.   Dlaczego nie ?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Zjazd - gdzie?
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 06, 2003, 11:57:25 »
Jestem za Parzymiechami Dolnymi lub San Frantrzcinsko powod tanie wina i kielbasa z grila w dodatku ladnie miejsca do spozywania alkoholi drugiej kategorii................buhahahahahaha :lol:  :lol:  :lol:

A tak na powaznie to jezeli bede miasz szmalec to to moze sie odbyc nawet w Kurkach pod Kopytkowem kolo Uslecina tuz obok Klewek zaraz za Matolkowem czyli moze byc Wawa, Lublin itp. nie ma to wtedy wiekszego znaczenia.   8)  8)  8)

Glos solidarnie oddalem na Wawe  :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Malcik

• Gość
Zjazd - gdzie?
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 06, 2003, 12:55:30 »
Oddalem glos na Lublin bo:
1.jest taniej niz w W-wie
2.wszyscy juz byli w W-wie
3.dobry dojazd(PKP/PKS)
4.lezy miedzy Krakowem a W-wa
Pozdrawiam Malcik

Zoom

• Gość
Zjazd - gdzie?
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 06, 2003, 20:07:54 »
A ja jestem za Krakowem, mimo iż mieszkam w Gdyni.
1. Jak juz wsiadam do pociągu to jest mi wszystko jedno kiedy z niego wysiądę, byle dojechać bez problemów z przesiadkami.
2. Nigdy nie byłem w muzeum lotnictwa i chętnie bym je sobie zwiedził, a przy "znajomościach o jakich pisze Macio to może nawet dołoby się przymierzyć z pupą do np Gucia, czy innego "zaplutego" samolotu.
Schmeisser tam był i poznał gadulstwo dyrektora, więc napewno zainteresowani się dużo dowiedzą i będą mogli usłyszeć odpowiedzi na nurtujące ich pytania (ciekawe po jakim czasie dyrektor od nas by uciekł) :lol: .
3. Kafejka mnie nie interesuje. Nie będę woził joya, a na nie swoich joyach i ustawieniach, to raczej ciężko mówić o zawodach. Myśle, że będzie sporo tematów do rozmów. W Krakowie na starówce chyba są normalne ciche puby z piwem i gorzałą.

Co do terminu, mając do wyboru dwa weekendy czerwca, to jestem za ostatnim weekendem. Przynajmniej studenci nie będą mieli argumentu, że u nich sesja. No i ominie się imieninowo-ogólnoimprezowy czas nocy świętojańskiej.

Malcik, nigdy nie byłem w Lublinie i nic do niego nie mam, ale Jelenia Góra też leży między Krakowem i Warszawą  :lol: .

Macio79

• Gość
Zjazd - gdzie?
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 06, 2003, 21:30:11 »
Powiem krótko nie zależy mi za bardzo gdzie się spotkamy  :wink:  Kraków zwali  na mnie mnóstwo organizacji ale zgodziłem się. Do Warszawy mogę jechać (mimo mego regionalnego antagonizmu  :D )
Niech wybierze większość 8)
S!

303_Polrus

• Gość
Zjazd - gdzie?
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 07, 2003, 00:20:29 »
Krakow
- dobry dojazd z kazdego miejsca w polsce pociagami i autem
- warszawa drozsza i znana kazdemu
- krarkow jest ladniejszy :)

(tylko czy w krakowie mamy kogos kto by sie tym zajal bo my sobie mozemy ustalac ale wazne jest tez czy to jest proste do zrealizowania

swier

• Gość
Zjazd - gdzie?
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 07, 2003, 10:01:55 »
Osiołkowi w żłobie dano ... w jednym owies w drugim siano ... i to kusi i to nęci, a oślina głową kręci  :lol:  :lol:  :lol:

No to tak: oddałem głos na Krakau. Warszawa jest fajna i ma jedna absolutnie wyrąbistą z naszego punktu widzenia cechę - że wszyscy mają dobry dojazd i leży circa about w środku naszego pieknego  kraju. Więc dlaczego Kraków:
1/ nie najgorszy dojazd dla wszystkich
2/ Muzeum Lotnictwa (+znajomości  :wink: )
3/ kupę knajpek z w miarę normalnymi cenami, a jak się znudzą to można  porozmawiać :drinking:  :drinking:
nad wisłą, na błoniach, pod kopcem kościuszki i bóg wie jeszcze gdzie (a będzie cieplusio i może być bombowo pod gwiazdkami)
3,5/ jak nam sie znudzi jedna knajpka, to pojdziemy do drugiej 3 kamienice dalej, i tak mozna pół nocy. W Wwie ... raczej nie  :?  - duże odległosci
4/ tanie i przyzwoite noclegi na miasteczku studenckim
5/ dla chętnych  :P  miłe studentki wyluzowane po sesji  8)
6/ KLIMAT

IMHO

I tak mógłbym jeszcze trochę. W końcu mieszkałem tam 7 lat   :bday:   :D

no to chyba tyle

serwusik

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
Zjazd - gdzie?
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 07, 2003, 11:32:17 »
Jak dla mnie obojetne gdzie bedziemy balowac moze byc i Krakau :lol:
Geschwader  Kommodore

Schmeisser

• Gość
Zjazd - gdzie?
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 08, 2003, 20:10:20 »
Słuchajta ,moze by wypadało jakiś wstępny plan imprezki opracować coby się nieskończyło na tym że zbetonimy się pod mostem i zwiozą nas na izbe :DDDDDDDDDD

edit#1

własnie wyczytalem na stronie muzeum iz za jakies nie za duze pieniadze jes mozliwe zorganizowanie "lekcji" traktujących  na jeden z wybranych tematów , np bitwa o oanglie itp , czy rola lotnictwa w dzisijeszych konfliktach
Myśle ze bezproblemu udało by się Pana Hoffmana namówic na zmiane tematu, bądz co bądz wizyta grupowa w muzeum z TAAAAAAAKIM przewodnikiem jest warta dodatkowej kasy

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Zjazd - gdzie?
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 09, 2003, 22:49:48 »
Ja zagłosowałem za Warszawą, ale Kraków też mi odpowiada. Zagłosowałem za stolicą, z tych samych powodów co Ręka, choć nie interesują mnie wspólne rozgrywki - jestem za zlotem bez kompów. Konszachtów nie mam zbytnio, ale dla chcącego nic trudnego. Poza tym przesądziło o Warszawie to, że tu mieszkam, a Kraków widziałem tyle razy, że nie jest on dla mnie żadną atrakcją.  :?  No przesadziłem i to ostro - nie widziałem muzeum, co chętnie nadrobię. Jednak gdziekolwiek i kiedykolwiek zlot będzie ja się pojawię pod jednym warunkiem - odmawiam stanowczo niestety uczestniczenia w zlocie, którego jedną z atrakcji będzie nocowanie w namiocie. Dla mnie musi być dach nad głową i wcale nie chodzi mi tutaj o wygodnictwo, uwierzcie mi.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Zjazd - gdzie?
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 09, 2003, 23:12:04 »
Cytat: Waylander
A co Labienus, boisz sie robali spiac pod namiotem????  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  Mrowki, szcypawki i ttakie inne?  :lol:  :lol:  8)

Nie mój drogi. Jeśli chcesz bardzo wiedzieć to zagadaj mnie na GG lub ICQ - wtedy Ci powiem.
"A szczypawki do zabawki" :D  - jak mógłbym ich się bać :?:  :lol:

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
Zjazd - gdzie?
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 10, 2003, 10:21:23 »
Mysle ze Krakow z powodu na stojacego w Bf w muzeum jest najlepszym
pomyslem :twisted:
Geschwader  Kommodore

pilotelka

• Gość
Zjazd - gdzie?
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 10, 2003, 19:54:12 »
NAPRAWDĘ MIŁO( ZABAWNIE ) CZYTA SIĘ TE WASZE PRODUKCJE ARTYKULACYJNE- CHŁOPAKI  :!:  :D TAK SOBIE MYŚLĘ ,ŻE NAPRAWDĘ CHODZI O TO ABY DOBRZE SPĘDZIĆ CZAS  I POZNAĆ SIEBIE NAWZAJEM. WYCZUĆ SŁABE I MOCNE STRONY, MOŻE PRZYDADZĄ SIĘ W "WALCE" HE HE :wink:

Micho

• Gość
Zjazd - gdzie?
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 10, 2003, 21:41:08 »
Warszawa -

glówny atut w miarę równa odleglość z różnych stron Polski, dla kogoś ze Szczecina albo Trójmiasta jest chyba różnica  jechać do wawki niż do Krakowa ( no ale to Muzeum Lotnictwa w Krakowie  :? )

pozdr

Offline Leon

• Global Moderator
Zjazd - gdzie?
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 11, 2003, 11:08:14 »
Jako Lubelak sercem jestem za swoim miastem lecz rozsadek podpowiada jednak (niestety  :wink:)  Warszawę. Dlaczego? To juz zostało tutaj napisane - najlepszy dojazd, dużo "atrakcji" itp... w końcu to Stolica nie?? :D
leon
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...