Gra nie wykrywa joysticka tylko kierownicę z pedałami. Jak i gdzie mam zmienić ustawienia żebym miał jednocześnie dwa kontrolery ??
help...
Problem chyba nie tkwi w PF. Mam podłączone do komputera jednocześnie 4 kontrolery (X-45, kierownica Sidewinder z pedałami, wolant i pad) i nie ma w tej grze żadnych problemów z wykrywaniem sprzetu. Na drugim kompie zresztą obok X-45 jest kierownica innego typu (Logitech) i też bez problemu.
1. Sprawdź czy w
kontrolerach gier (Panel sterowania -> Drukarki i inny sprzęt -> Kontrolery gier) masz zarówno kierownicę jak i joystick.
2. Sprawdź czy zainstalowałeś sterowniki sprzętu.
3. Dokonaj kalibracji i sprawdź czy komputer wykrywa wszystkie osie i przyciski.
3. Jeszcze raz dokonaj "programowania" osi i klawiszy w PF.
Czasem jest tak, że przy połączeniu jakiegoś urządzenia nie jest one podłączone jako kolejne, a pcha się bezczelnie na początek listy w kontrolerach gier (ja tak mam z kierownicą Sidewinder) - wtedy aby funkcjonował też joystick trzeba ponownie wklepać klawisologie w PF bo tam nie ma tak jak np. LO czy FS'ach opcji programowania dla każdego kontrolera osobno. Jest przecież jeden wspólny i urządzenia mają swoje numery, jeżeli joystick był kiedyś urządzeniem nr 1, a kierownica weszła na początek listy - to teraz ona jest nr 1, a joystick nr 2, więc ustawienia które miałeś dla joystika są teraz przypisane do kierownicy.
Jeszcze jedno: nie sugeruj sie tym co masz w
Hardware Setup -> Input tam faktycznie widać tylko urządzenie podłączone jako pierwsze czyli to na początku listy w
kontrolerach gier - co wcale nie oznacza, że gra nie widzi pozostałych.