Autor Wątek: Pedały jako orczyk - lista kierownic możliwych do wykorzystania  (Przeczytany 53245 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online some1

• Global Moderator
Odp: Pedały jako orczyk - lista kierownic możliwych do wykorzystania
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 03, 2008, 21:26:57 »
Dodam, że nie kupowałem kierownicy, tylko zadzwoniłem do dystrybutora i wysłali mi SAME PEDAŁY. Robią tak, np. w przypadku serwisu etc. kiedy to chcą wymienić tylko część zestawu.

Nie zawsze jest to możliwe, bo na przykład w Saiteku pedały podłącza się do kierownicy, a dopiero kierownicę do komputera.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 04, 2008, 08:11:44 »
Nie zawsze jest to możliwe, bo na przykład w Saiteku pedały podłącza się do kierownicy, a dopiero kierownicę do komputera.

Prawdopodobnie większość zestawów tak ma :-)   Moje pedały też były podłączane do kierownicy, ale co to za problem odciąć kabelek i zamontować inną wtyczkę, szczególnie jeśli w moich pedałach nie było żadnej elektroniki oprócz dwóch potencjometrów pod klapkami... Kabel wyjściowy do kierownicy był po prostu wprost podłączony do nóżek potencjometrów...

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Assasin

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Września 02, 2008, 20:55:10 »
Do kierownic Działających mozna spokojnie dodać Logitech MOMO Racing, działa bezproblemowo w Ił-2 1946. (nie testowałem w LOMAC ani MFS2004, ale powinno działać tam także :) )

« Odpowiedź #48 dnia: Września 02, 2008, 21:21:16 »
W każdej kierownicy Logitecha można w sterownikach zaznaczyć opcję "report as combined pedals". Inna rzecz, że denerwujące dla niektórych będzie to, że hamulec ma większy opór.

wardek

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 17, 2008, 17:12:10 »
Kupuję kierownicę Tracer TRJ-SD SpeedDriver i będę ją też chciał wykorzystać jako orczyk. Proste pytanie: zadziała ? Dostałem taką informację:

Kierownica posiada 3 tryby
1 - brak osi
2 - os wylacznie dla kierownicy
3 - os dla kierownicy i pedalow

Liczę na szybką odpowiedź, bo niedługo będzie po zakupie i będzie "pozamiatane" ;)

tutaj link do strony producenta
http://www.tracer.eu/Products.aspx?GroupID=50&SubgroupID=0&ProductID=TRAJOY07567&MenuID=705&

może ktoś ma podobną ? albo taką samą

Miaziol

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 19, 2008, 02:59:50 »
Hello, Witam, Cześć

Tak patrze na ten temat i się zastanawiam czy ma sens kupować kierownice, a potem obcinać kable i przerabiać wtyczki. Szczerze mówiąc wolał bym wydać te 40zl na płytki i potencjometry, a potem na "tworzywo" do pedałów kawałki blachy to nie problem aby to zamknąć a wygoda o wiele większa :)

Pozdrawiam

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 19, 2008, 07:39:27 »
Hello, Witam, Cześć

Tak patrze na ten temat i się zastanawiam czy ma sens kupować kierownice, a potem obcinać kable i przerabiać wtyczki. Szczerze mówiąc wolał bym wydać te 40zl na płytki i potencjometry, a potem na "tworzywo" do pedałów kawałki blachy to nie problem aby to zamknąć a wygoda o wiele większa :)

Pozdrawiam

Witaj

Nie każdy jest taki zdolny by wiedzieć jak to zrobić.
Nie każdy ma ochotę by się z tym bawić.
Myślę, że osobom kupującym kierownicę właśnie zależy na prostocie i jeszcze bardziej na tym, że jednego dnia kupią a drugiego dnia będą używać.

Pozdrawiam

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 19, 2008, 13:55:32 »
Orczyki które ludzie zbudowali sobie sami, które działały bez problemów i nie rozleciały się po miesiącu można tutaj chyba policzyć na palcach jednej ręki. A kierownicę, o ile nie przeszkadza dodatkowy nie potrzebny grat w pobliżu biurka (kierownica właśnie), podłączasz i działa.

Zresztą patrząc nawet na dedykowane lotnicze pedały CH czy Saiteka za kilkaset złotych, wiele osób szybciej na nie zarobi niż zbuduje własnoręcznie.  :021:

Oczywiście są tacy którym się chce, lubią majsterkować i chwała im za to.  :001:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 19, 2008, 14:38:48 »
Some1, a to czyja samoróbka się tutaj rozleciała ? Moja mimo prowizoryczności działa cały czas bez problemów.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 19, 2008, 14:43:04 »
Izabelina :D Ale to dawno temu było, może w następnej iteracji poszło lepiej :)

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 19, 2008, 16:30:50 »
Ja ze swojej samoróbki jestem zadowolony, wymaga jedynie okresowego (co 2-3 miesiące) dokręcania śrub na osiach obrotu. Poza tym oprócz samego latania pedały służą mi również jako wygodny podnóżek pod stopy, bo w ogóle ich spod biurka nie wyciągam.

« Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 19, 2008, 16:39:04 »
A ja z kolei zdemontowałem kierownicę, a całą elektronikę z przyciskami wmontowałem w podstawę kiery :002: Wyglądu ten mój "wynalazek" to szczególnego nie ma :020: ale za to zyskałem więcej miejsca na biurku i no i mam dodatkowych kilkanaście przycisków do dyspozycji w zasięgu ręki :003:
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 23, 2008, 17:06:17 »
Możnaby wykorzystać jakiegoś starego joya i parę desek dla wzmocnienia etc. - nie trzeba kombinować z lutowaniem, ani posiadać pedałów - a w ustawieniach gry wykorzystać tylko 1 oś :001:

« Odpowiedź #58 dnia: Maja 23, 2010, 23:26:05 »
Witam.
Ktoś wie czy ta:
http://www.thrustmaster.com/product.aspx?ProductID=93&PlatformID=5
kierownica nadaje sie do symulatorów lotniczych?
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

« Odpowiedź #59 dnia: Maja 24, 2010, 13:00:29 »
Sa moze kierownice gdzie pedaly leca pod USB?