Autor Wątek: Polski Hummer w Iraku z godłem Dywizji Pancernej SS Leibstandarte Adolf Hitler  (Przeczytany 8179 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Micho

• Gość
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8172&wid=8417830&rfbawp=1153981012.619&ticaid=12090

Na zdjęciu zniszczonego pod Bagdadem polskiego transportera, opublikowanym w "Gazecie Wyborczej", widnieje emblemat Dywizji Pancernej SS Leibstandarte Adolf Hitler z okresu II wojny światowej -

Miał ktoś tam fantazję :005:

pozdr

Schmeisser

• Gość
ROFL, zacznijmy od tego że to nie było żadne godło LAH tylko reklama obwoźnego expresowego dorabiania kluczy :D, którą to żołnierze umieścili na pojeździe słuzbowym :D :D :D

A tak poważnie , to myślę że jest to przegięcie pały. Uważam również iż znacznie większa wina leży po stronie przełożonych tych żołnierzy , którzy nie zareagowali - nie mówie już rozpoznaniu i identyfikacji tarczy, na pojawienie się jakichś nowych oznaczeń.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
ROFL, zacznijmy od tego że to nie było żadne godło LAH tylko reklama obwoźnego expresowego dorabiania kluczy :D, którą to żołnierze umieścili na pojeździe słuzbowym :D :D :D
W rzeczy samej:

:002:
Uważam również iż znacznie większa wina leży po stronie przełożonych tych żołnierzy , którzy nie zareagowali - nie mówie już rozpoznaniu i identyfikacji tarczy, na pojawienie się jakichś nowych oznaczeń.
Schmeisser - a gdyby nawet zauważyli - myślisz że wiedzieliby co naprawdę to oznaczenie przedstawiai jaka jest jego geneza? Śmiem watpić.

Bis zum bitteren Ende.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
E tam przesadzacie. Wszyscy Katolicy wiedzą żę klucz to symbol Św. Piotra pierwszego "papieża" Kościoła Katolickiego. :001:
Chłopaki wierzący są i tyle.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Schmeisser

• Gość
myślisz że wiedzieliby co naprawdę to oznaczenie przedstawiai jaka jest jego geneza? Śmiem watpić.

Dlatego napisałem że  nie mówie o identyfikacji, tylko o zwróceniu uwagi na 'nowe' - na zasadzie 'Nowak , k..wa co to ma być??'

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Czemu jeszcze nie ma zdjęcia? :D

Swoją drogą mieli fantazje, jednak mi się wydaje że im głównie chodziło o to, że ta doborowa jednostka była świetnie wyszkolona i wyposażona, która nie raz dała łupnia aliantom i chcieli się tak zmotywować do działania. A Arab i tak nie wie co do za pogrzebacz czy tam kluczyk ;]

A poważnie mówiąc podzielam zdanie pierwszego Ścierwa w kraju :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
Gdyby wymalowali godło 12 SS to szybciej by się przełożeni zorientowali  :021:

a tak na marinesie jak gość jest takim miłośnikiem militariów mógł spokojnie korzystać z naszych przedwojennych godeł, które jak widziałem na naszych Leopardach wracaja do łask lub np. 1 Dpac Maczka, było by duzo symapatyczniej
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

fotka jest na forum dws

Micho

• Gość
jednak mi się wydaje że im głównie chodziło o to, że ta doborowa jednostka była świetnie wyszkolona i wyposażona, która nie raz dała łupnia aliantom i chcieli się tak zmotywować do działania. A Arab i tak nie wie co do za pogrzebacz czy tam kluczyk ;]

Arab może jeszcze nie wie ale się dowie co tam POlaki na samochodach w Iraku maja, a za Arabem dowie się cały świat,  jakiś tam Gros ułoży taką wyliczankę 'polskie obozy śmierci' , 'Jedwabne i kielce' 'giertych'  :003: i 'polskie wozy bojowe z odznaką Dywizji SS' - układa to się w logiczna całość, prawda :011: :005:

tak więc Mazaku drogi może im o to chodziło ( o czym piszesz ) ale chyba nie pomyśleli o konsekwencjach żarciku 

pozdr

Offline KosiMazaki

• Administrator
Micho, to żart był. Juz napisałem, a w zasadzie Schmeisser napisał że to nie powinno mieć miejsca.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Micho

• Gość
Odp: Polski Hummer w Iraku z godłem Dywizji Pancernej SS Leibstandarte Adolf Hit
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 27, 2006, 10:41:43 »
Micho, to żart był. Juz napisałem, a w zasadzie Schmeisser napisał że to nie powinno mieć miejsca.
Wiem że w Twoim wydaniu to był żart, ale kto wie czy chłopaki w ten sposób nie rozumowali malując nieszczęsny kluczyk, co jak co ale niemiecka broń pancerna ... "cieszy" się u nas estymą.

pozdr   

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
Odp: Polski Hummer w Iraku z godłem Dywizji Pancernej SS Leibstandarte Adolf Hit
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 27, 2006, 11:24:18 »
"Polskie" czołgi Leopard, "polskie" samochody Hummer z kluczykami, kur.... co tutaj się dzieje.
A podobno to my wygraliśmy tę wojnę  :118:

Offline KosiMazaki

• Administrator

zdjęcie pochodzi z portalu o2

Iceboy

• Gość
A ja się tak malutko wtrącę... pomyślał ktoś...

czy polska kupiła Amerykański Łaziki?
czy polska nie może wynająć tylko Łazika?
CZY POLSCY ŻOŁNIERZE MUSIELI MIEĆ Z TYM MALUNKIEM COŚ WSPÓŁNEGO?
czy aby na pewno nie jest to "żarcik" ze strony amerynkanów, ale że polak jak zwykle ma pecha jechał w samochodzie z godłem LASSH ?

tyle... może kogoś to nakłoni do głępszego rozpatrywania sprawy a nie bicia piany. Ot tyle

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
Bardzo fajnie Icek , że ujołeś się za polskimi żołnierzami, ale znacznie lepiej by było widać Twój patriotyzm gdybyś pisał - Polska -  przez wielką literę

Pzdr
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona