Autor Wątek: Polski Hummer w Iraku z godłem Dywizji Pancernej SS Leibstandarte Adolf Hitler  (Przeczytany 8178 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gdybym był zwolennikiem "teorii spiskowych" to może przeprowadziłbym taki wywód:

Założenia:
- SS jako formacja kojarzy się nam z okupacją
- wymalowanie znaku dywizji SS na polskim samochodzie ma też kojarzyć się z okupacją

Czyli:
- Polska wzięła udział w agresji na suwerenne państwo i bierze udział w jego okupacji.

Wniosek:
- Godło  1DPanc "LAH" wymalował pacyfista - przeciwny okupacji Iraku  :021:

:004: :004: :004:

Ponieważ nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, to obstawiam na dowcip kogoś kto znał się na trochę na historii IIWŚ i chciał zakpić sobie z nielubianego przełożonego: "jak to wyjdzie, to będzie afera i nielubiany gość dostanie po czterech literach, bo za to odpowiada"  :021:

A tak po za tym to dowcip żołnierski jest "dość ciężki": Kiedyś w jednej z baz ONZ (nie napiszę gdzie  :021:) widziałem wymalowany obrazek w postaci trupiej czaszki w berecie, na wzór godła "Soldier of Fortune" tyle, że beret był błękitny z logiem ONZ i napis (cytuję z pamięci) "Kill everybody - The God'll sort them" ("Zabijaj wszystkich - Bóg ich posortuje)

Idiotyczne, ale o ile pamiętam nikt ze sztabowców się niczego zdrożnego nie dopatrzył (a bywali w tym miejscu dość często) - może mieli problemy językowe, bo było to dość dawno i znajomość języków zachodnich w wojsku była wówczas raczej kiepska  :020:
« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2006, 16:31:13 wysłana przez Razorblade1967 »

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Odp: Polski Hummer w Iraku z godłem Dywizji Pancernej SS Leibstandarte Adolf Hit
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 27, 2006, 16:55:44 »
A może te chłopaki z tego łazika byli po prostu z.. Kluczborka ? A że im się takie godło przypomniało to se malnęli na burcie  :020:
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Iceboy

• Gość
Bardzo fajnie Icek , że ujołeś się za polskimi żołnierzami, ale znacznie lepiej by było widać Twój patriotyzm gdybyś pisał - Polska -  przez wielką literę

Pzdr

Jeśli można, nie jest to przejaw patriotyzmu tylko moja niemoc psychiczna jak się patrzy na rozdrapywanie takich rzeczy, kiedy to było? Dawno... czy ktoś w mediach się oprócz POLSKIEJ PATRIOTYCZNEJ LEWACKIEJ gazety przejął?
Nie...
Wniosek?
Olać...

Pozdrawiam
p.s
gdyby była możliwość edytowania zrobił bym to dla świętego spokokoju

Offline Kusch

• Global Moderator
Gdzie jest Schmeisser!? Oddajcie mi Schmeissera! Co z nim zrobiliście, bestie!

A tak na marginesie;

Hipoteza, z amerykańskim Hummerem jest całkiem prawdopodobna, a nawet jeśli to uważam podobnie jak Ice, że trochę zbytni szum się zrobił.

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200

Na forum DWS jeden z piszących podniósł jeszcze kwestię liczby (porządkowej pojazdu?) 18 czyli wg niego oznaczenie liter  A i H. Co to oznacza nie muszę mówić. Może przypadek ale ......
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline some1

• Global Moderator
Może jeszcze numer podwozia to 20IV1889-30IV1945?
Trzebaby sprawdzić.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Schmeisser

• Gość
Odp: Polski Hummer w Iraku z godłem Dywizji Pancernej SS Leibstandarte Adolf Hit
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 27, 2006, 21:56:50 »
Co za amatorszczyzna.
Jako głęboko zakonspirowani naziści , witamy się ze Świerem słowami gwiazdka-gwiazdka , gdyż uznaliśmy że '88' jest zbyt niebezpieczne LOOOOOL

Ja przychylam sie do opini kolegi z DWS że '18' nieprzypadkowo znalazło się pół metra od tarczy LAH. Sorry, ale w moim wieku już nie wierzy się zbiegi okoliczności lol

Pjeczi17

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 27, 2006, 23:37:01 »
Może kierowca tego Hummera chciał się poczuć jak Michael Wittman albo to Polnische Afrika Korps hehe

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
a ja sądzę, że jakiś cwany Amerykanin to namalował i dał Polakom pojeździć, a nasze "Fakty" czy "Super Express" zrobiły trach fotkę i nagle afera, z tą 18-tką to wyjechał, może lubie 18-tki  :002:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Czyli co, nasi domalowali czy dostali gratisowo bo się pogubiłem ? :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

swier

• Gość
nie no żałośni amatorzy

prawdziwi krypto napisaliby  !* 

NIKT by tego kodu nie złapał. Tylko dwóch kryptomannów z małego kraju w Europie  hehe
Tylko my z szajserem jesteśmy naprawdę pro   8)
 :002:

A w ogóle to nie wyżywajmy się na polskich GIs .. ja tu wietrzę homo-komuno-syjonistyczną prowokację w której swoje serdelkowate paluchy maczali także zgnili kapitaliści ...

Mogło być tak, że sobie łebki od bydła takie coś namalowały, a nasi herosi wzięli to "as it is", nie podejrzewając nawet co to. Skądinąd wiadomo, że poganiacze lubią malować na swoich pojazdach. W wojnie w zatoce chyba na każdym fotografowanym pojeździe były jakieś hasła lub malunki. Może nasi myśleli że sa cool z takim hamerykańskim malunkiem...?

Więc dajmy spokój póki co

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 28, 2006, 10:24:37 »
Owa powtarzająca się liczba 88 ma swe ukryte znaczenie. Ósmą literą alfabetu jest H. 88 to HH (Heil Hitler!). Jeśli przeczytacie kiedyś Państwo w jakiejś gazecie, że ktoś wyrazi swe uwielbienie dla "18", to nie oznacza to błędu w druku. Chodzi o inicjały Adolfa Hitlera (pierwsza i ósma litera alfabetu). Podobnie kamuflują się sataniści (FFF, widniejące na koszulkach niektórych muzycznych "gwiazd", oznacza 666). Z satanistami łączy neo-hitlerowców nienawiść do Kościoła katolickiego. Narodowi socjaliści są przeważnie neo-poganami (odynistami).

na fajnej stronie towyczytałem :D

Micho

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 28, 2006, 10:52:32 »
W dzisiejszej Rzepie w artykule o sprawie, jakiś żłonierz wypowiada się że samochód przejeliśmy od Jankesów i Polacy nie wiedzą, że czy emblemat tam juz był czy też nie...
fakt faktem, że zdjęcie wozu jest już z polskim znakiem ( biało - czerwony ) i taki sygnał poszedł w świat

POzdr 

Offline Kusch

• Global Moderator
Fajny widziałem kiedyś napis na Abramsie: "Dziś Bagdad jutro Paryż"  :021:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 28, 2006, 12:17:27 »
fakt faktem, że zdjęcie wozu jest już z polskim znakiem ( biało - czerwony ) i taki sygnał poszedł w świat
POzdr 

ee tam zaraz w świat.. chyba tylko w Kaczystanie media się podnieciły :)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel