Autor Wątek: Formuła 1  (Przeczytany 71853 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Formuła 1
« Odpowiedź #150 dnia: Marca 15, 2008, 23:38:39 »
BMW F1.08 to jednak wyjątkowa szkarada :021:

(ciach!)

Sezon na rogaczy :021: :118:

Chyba raczej mistrzostwo mikroaerodynamiki... Chciałbym kiedyś zobaczyć wizualizację opływu i ślad wirowy tego cuda. To po prostu musi być piękne!
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

empeck

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Marca 15, 2008, 23:52:05 »
Ja wiem! To jest jeden z robotów z TransFormers!

A poważnie to ciekaw jestem wyścigu, miejmy nadzieję, że Kubica dobrze wykorzysta drugie miejsce startowe.

« Odpowiedź #152 dnia: Marca 16, 2008, 06:44:16 »
To niema wyglądać to ma jechać  :001:
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #153 dnia: Marca 16, 2008, 07:14:43 »
Nakajima niech się w kraju nie pokazuje :D A wyścig ciekawy, każdy kierowca na mecie dostał punkt, opłacało się wstać  :118:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Lesiu

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: Marca 16, 2008, 07:28:23 »
Na szczęście to pierwszy wyścig. Ale brak kontroli trakcji i rezultaty widoczne - dojechała jedna trzecia kierowców. A tak mówili, że to bez różnicy. He he.

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #155 dnia: Marca 16, 2008, 08:40:06 »
Postać, która skutecznie zmusza do wstania przed piątą rano w niedzielę zasługuje na najwyższy szacunek :D Dobry wyścig, jak na początek sezonu, a miejsce na podium i tak dla BMW  jednak tak jak jeden z kolegów wcześniej wspomniał. to najprawdopodobniej  ostatnie zawody F1, które oglądam w tej stacji. Słuchać tych ludzi przez kilkadziesiąt okrążen, to naprawdę wysoce  przygnębiające  przeżycie.To już nie pierwszy raz ścigacz z kraju gnijącej wiśni obrobił komuś tyła. Kiedyś takiemu koleszce FIA odebrała licencje.

Co do kontroli trakcji, to polecam przejechać się którymś z bolidów F1 na pełnej fizyce w F1 challange z modem na 2007 sezon, a potem przejechać się jeszcze raz z tą kontrolą wyłączoną...

http://pl.youtube.com/watch?v=SAcNSGF3HVc&feature=related

Człowiek przestaje się dziwić, że sprzęt ten ma więcej wspólnego z samolotem niż z samochodem i po co ta tzw. "super-licencja"  F1 . Dobra.. to wskakuję dojechać na Alabert parku  Robercikiem do mety :D
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Tomahawk

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: Marca 16, 2008, 10:11:47 »
Gdyby nie ten wredny żółtek to Kubica mógłby być 4, a BMW traciłoby do Mclarrena tylko jeden punkt :015:
I dla Nakajimy: :118:

« Odpowiedź #157 dnia: Marca 16, 2008, 10:34:32 »
Mnie cały czas zadziwia taktyka BMW... Niedługo na 10 zjazdów będzie Kubica jeździł.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #158 dnia: Marca 16, 2008, 11:03:44 »
Mnie cały czas zadziwia taktyka BMW... Niedługo na 10 zjazdów będzie Kubica jeździł.

He he, z ust mi to wyjąłeś... Heidfeld jak zwykle jedzie sobie spokojnie na 2 pitstopy a na Robercie kolejny inżynier wyścigu wypróbowuje pokerowe zagrywki... Nawet gdyby nie ta 3 neutralizacja to i tak nie miałby szans na miejsce w pierwszej trójce więc po co było kombinować?
Można jednak być ostrożnym optymistą bo BMW pokazało, że ten sezon może być jeszcze lepszy.  :001:
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

« Odpowiedź #159 dnia: Marca 17, 2008, 11:10:23 »
Kubica gut, ale auto kaput :D Bardzo dziwny wyścig, na 22 startujących tylko 7 dojechało  :karpik
Go to your brother
Kill him with your gun
Leave him lying in his uniform
Dying in the sun.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: Marca 17, 2008, 12:26:44 »
Czy ja się mylę, czy Nakajima to ten sam gość który poturbował jednego z mechaników w czasie pit-stopu w zeszłym sezonie (GP Brazylii chyba)? Tam też miał trochę problemów z dohamowaniem... Może ktoś mu kupił superlicencję bo miał problemy z lekarzem? Kovalainen - co za oferma :002: wcisnąć na najdłuższej prostej pit limiter... Mógłby zacząć naśladować innych kierowców McLarena - Hakkinena na przykład a nie LH wyłączającego sobie bolid w najważniejszym wyścigu. Kimi, mój idol, dał "D" i to na całego - wstyd. Rosberg potwierdził, że ma to coś, za to BMW nie ma (brak dobrych taktyków). Alonso - nie wymaga komentarza. Jednak zasługiwał na te dwa tytuły i mam nadzieję, że dzięki Renault jeszcze dużo będzie mógł pokazać. Massa jak zwykle do niczego, chociaż manewr jaki wykonał na DC był genialny (na pewno zaskakujący dla Coultarda ;)). Barrichello odpierający b. długo Kimiego - Ross Brawn coś z tego zespołu może jeszcze wyskrobać. Toro Rosso na bolidach z zeszłego roku po prostu niewiarygodne (S. Bourdai). McLaren generalnie świetny, jak można się było tego spodziewać. Najważniejsze, że widać było jak Robert cieszy się z tych powerslide'ów i nie sprawia mu to żadnego problemu. Odwrotnie niż np Kimi :015:

Boshe - jeśli sezon będzie tak dalej wyglądał to już się nie mogę doczekać następnych GP. Szczególnie nocnego (wieczornego) Singapuru...

Lesiu

• Gość
Re: Formuła 1
« Odpowiedź #161 dnia: Marca 22, 2008, 10:38:44 »
Grand prix Malezji jutro, znowu wstanę o jakiejś dziwnej porze. Nie obeszło się bez komentarza mojej dziewczyny. "Co? znowu będziesz żłopał piwo przed telewizorem i wrzeszczał przekleństwa? Jesteś nie normalny"

Kubica z trzeciej linii.

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #162 dnia: Marca 22, 2008, 13:29:20 »
A Nakajima za ten godny potępienia zamach na Polaka zostanie cofnięty o dziesięć pozycji co w jego wypadku oznacza chyba start z drugiej strony toru :D Niech sobie, może jednak przy Playstation zostanie, bo jeszcze kogoś chłopak zabije.
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Schizoid_man

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: Marca 22, 2008, 14:35:34 »
Update: Kubica startuje z drugiej linii, oba McLareny zostały cofnięte. ;)

Lesiu

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: Marca 22, 2008, 20:49:46 »
Nurtuje mnie kwestia paliwa; mianowicie na ile zjazdów do boksu tym razem będzie zjeżdżał Kubica? I czy znowu BMW zawali taktykę? Jeśli będzie padać to do mety dojedzie jeszcze mniej bolidów niż ostatnio.

Kurcze, nie mogę się już doczekać.  :karpik