Autor Wątek: Formuła 1  (Przeczytany 71964 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
Odp: Formuła 1
« Odpowiedź #315 dnia: Listopada 02, 2008, 20:18:21 »
Czy ktoświe po jakiego grzyba Kubica zjechał przed wyścigiem do pit-lane, i dlaczego wtedy nie założyli mu laczków na suchą glebę?

Właśnie wtedy założyli mu dry, potem jeszcze raz pitował po wet i znowu po dry :| To już nie ważne.

Czas na podsumowania: szkoda Massy - zrobił wszystko a nie dało rady. Sezon był świetny - emocje większe przed telewizorem niż za kółkiem (i tak w sumie trzymać).
« Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2008, 20:24:24 wysłana przez Wacha »

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #316 dnia: Listopada 02, 2008, 20:26:57 »
Mnie w sumie zastanawia jeszcze jedno - Kubica przez 30 z okładem okrążeń ciągnął się jak flaki z olejem za maruderami. I przyznaję, że nie wiem dlaczego. A za Hamiltonem czy Vettelem się trzymał bez większych problemów.

Najciekawszym momentem było wyprzedzenie Vettela i Hamiltona, bo Robcio wtedy nieźle zamieszał :)

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #317 dnia: Listopada 03, 2008, 21:19:27 »
Cóż, po wyścigu rozmawiałem ze znajomym który też oglądał i jest trochę bardziej na bieżąco (nie widziałem dwóch ostatnich GP)
Powiedział, że Kubica już od jakiegoś czasu się nie ściga - Sauber nastawił się na sezon 2009 i w nim da takiego czadu, że jeszcze nasz kierowca będzie pierwszy. Co widać chociażby po tym, że wcale się nie wysilał w tym wyścigu, a jak już miał okazję, to bezbłędnie wkleił się między dwóch facetów jadących najszybciej jak się da. Za taki manewr należy mu się medal - kto jeździ on-line wie, jak trudno wyprzedza się pojedyńczy samochód, a co dopiero w takich warunkach... Szacunek - za rok będzie na podium pierwszy.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #318 dnia: Listopada 04, 2008, 15:11:40 »
Twój kolega dobrze mówi. Mario Thiessen(tak to się pisze?) gdeiś tak w okolicach połowy sezonu stwierdził że dla BMW Sauber celem jest przyszły sezon. Śmieszne to było bo Kubica był wtedy na pierwszym miejscu w klasyfikacji... to się strategia chyba nazywa :banan
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #319 dnia: Listopada 04, 2008, 23:11:02 »
Już gdzieś było napisane, że bodajże na 4 GP przed końcem sezonu BMW skupiło się na bolidzie na następny rok, a ten sobie zupełnie odpuściło. A szkoda...

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #320 dnia: Listopada 04, 2008, 23:25:18 »
Z jednej strony szkoda, a z drugiej - nie wiadomo jak będzie. Nie znamy tego, co naprawdę dzieje się w zespołach, a to, co jest dostępne to głównie sprytne manipulowanie mediami.
Dokładnego miejsca i daty nie pamiętam, ale ostatnio odbyło się spotkanie, na którym obecni byli szefowie zespołów F1 i Bernie Ecclestone. W trakcie spotkania poruszono między innymi temat KERS, czyli odzyskiwania energii z hamowania (w skrócie). Zespoły wnioskowały o odsunięcie terminu wdrożenia tego systemu. Jedynym zespołem, który nie przychylił się do propozycji było BMW, a ponieważ taka decyzja musiałaby zostać podjęta jednogłośnie, więc wniosek przepadł. Może to sugerować, że BMW czuje się mocne w przygotowaniach na przyszły sezon (od dawna krążą plotki, że są najbardziej zaawansowani z KERS.)

« Odpowiedź #321 dnia: Listopada 08, 2008, 16:34:57 »
Z jednej strony szkoda, a z drugiej - nie wiadomo jak będzie. Nie znamy tego, co naprawdę dzieje się w zespołach, a to, co jest dostępne to głównie sprytne manipulowanie mediami.
Dokładnego miejsca i daty nie pamiętam, ale ostatnio odbyło się spotkanie, na którym obecni byli szefowie zespołów F1 i Bernie Ecclestone. W trakcie spotkania poruszono między innymi temat KERS, czyli odzyskiwania energii z hamowania (w skrócie). Zespoły wnioskowały o odsunięcie terminu wdrożenia tego systemu. Jedynym zespołem, który nie przychylił się do propozycji było BMW, a ponieważ taka decyzja musiałaby zostać podjęta jednogłośnie, więc wniosek przepadł. Może to sugerować, że BMW czuje się mocne w przygotowaniach na przyszły sezon (od dawna krążą plotki, że są najbardziej zaawansowani z KERS.)
Tylko ciekawe co będzie jeśli faktycznie KERS zostanie odrzucone na przyszły sezon ? BMW nie jest zespołem który ma powiązania w zarządzie FIA tak jak Ferrari (FIA-T) i może się okazać że właśnie zarząd podejmie decyzję o przesunięciu wdrożenia tego systemu na jeszcze następny sezon bo zespoły po prostu nie są na to przygotowane. I co wtedy zrobi BMW ze swoimi zaawansowanymi pracami nad KERS ? Jeśli tak faktycznie by się stało to obawiam się że będziemy widzieć Roberta zmagającego się żeby załapać się do Q2.

BMW prowadziło w klasyfikacji, Robert był liderem, powinni za wszelką cenę utrzymać ten stan a nie odpuszczać bo plan tego nie zakładał.
Typowe niemiecki podejście, zero wyobraźni, fantazji i polotu ale za to "Ordnung" jest na wysokim poziomie.

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #322 dnia: Listopada 08, 2008, 22:37:43 »

Typowe niemiecki podejście, zero wyobraźni, fantazji i polotu ale za to "Ordnung" jest na wysokim poziomie.

I dlatego przegrali tę cholerną wojnę - Alleluja!  :002:

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #323 dnia: Listopada 09, 2008, 12:16:44 »
W tym wypadku musze sie zgodzić, wcale mi ten Ordnung nie przeszkadza  :banan

a Kubica jeszcze wypłynie i będzie pierwszy, to na pewno.

Offline snb

• *
  • Lurker
    • http://have.not.any
« Odpowiedź #324 dnia: Listopada 10, 2008, 09:47:22 »
W tym wypadku musze sie zgodzić, wcale mi ten Ordnung nie przeszkadza  :banan

a Kubica jeszcze wypłynie i będzie pierwszy, to na pewno.

Niejaki Jenson Button w swoim czasie także był oceniany jako pewny przyszły mistrz. Raikkonen był w swoim drugim sezonie w F1 wicemistrzem, a potem było tylko gorzej, aż do momentu wielkich zmian - przejścia do Ferrari. Poza nimi było naprawdę mnóstwo kierowców, którzy "na pewno" mieli zostać mistrzami, ale nie wyszło. Niestety, konkurencja tam jest tak ogromna, a różnice między kierowcami tak niewielkie, że nie ma żadnej gwarancji na to że ktoś zostanie tym najlepszym. Forma Hamiltona i McLarena wcale nie zapowiada że w przyszłym roku będzie łatwiej, wręcz przeciwnie. McLarenowcy to stare wygi, stawiam każde pieniądze na to, że dostosują się do nadchodzących zmian szybciej niż świeże BMW :)

Obym się mylił i przegrał te każde pieniądze ;)
Pozdrawiam

SNB

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #325 dnia: Listopada 12, 2008, 20:20:03 »
Nie znam Cie, nie obraź się, ale też tego Ci życzę ;)

Kubica też nie jest w ciemię bity i pokazał, że potrafi. Dajmy mu szansę (mi najbardziej spodobało się jak w jakimś tam wywiadzie gość mu mówi, że jest uznawany za najlepszego kierowce, a on na to, że najlepszy jest ten który jest pierwszy  :118:)

Offline snb

• *
  • Lurker
    • http://have.not.any
« Odpowiedź #326 dnia: Listopada 13, 2008, 07:43:14 »
Nie znam Cie, nie obraź się, ale też tego Ci życzę ;)

Kubica też nie jest w ciemię bity i pokazał, że potrafi. Dajmy mu szansę (mi najbardziej spodobało się jak w jakimś tam wywiadzie gość mu mówi, że jest uznawany za najlepszego kierowce, a on na to, że najlepszy jest ten który jest pierwszy  :118:)

Ależ ja wcale nie mówię, że Kubica nie ma żadnych szans. Po prostu może być różnie. A jego wypowiedź którą przytoczyłeś potwierdza to, że chłopak trzeźwo patrzy na świat :)
Pozdrawiam

SNB

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #327 dnia: Listopada 14, 2008, 16:09:35 »
Nowy Williams, jak dla mnie piekny, taki oldskoolowy  :003:

http://www.f1network.net/main/s107/st136085.htm

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #328 dnia: Listopada 14, 2008, 21:49:32 »
Ależ drogi Kuschu, w prezentowanym na zdjęciu bolidzie nie ma nic z projektu na 2009 oprócz przedniego i tylnego skrzydła :D
Dotyczy to zwłaszcza urządzeń aerodynamicznych zamontowanych na kadłubie ;)

Molnar

• Gość
« Odpowiedź #329 dnia: Listopada 17, 2008, 10:33:53 »