Autor Wątek: Formuła 1  (Przeczytany 71883 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Formuła 1
« Odpowiedź #480 dnia: Marca 12, 2010, 19:13:33 »
Jeśli dobrze wykukałem na streamie to Kub nie używał "zielonych pasków"
Podzielił by się kolega jakimś linkiem co bym sobie jutro w biurze kwalifikacje oglądnął.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #481 dnia: Marca 12, 2010, 19:41:02 »
Podzielił by się kolega jakimś linkiem co bym sobie jutro w biurze kwalifikacje oglądnął.

Nie da rady towarzyszu - Bernie mógłby mieć za złe ;)

Offline sroczka

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #482 dnia: Marca 12, 2010, 22:45:12 »

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #483 dnia: Marca 12, 2010, 23:50:13 »
Już? Pochwaliłeś się? Lżej?

Offline sroczka

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #484 dnia: Marca 13, 2010, 13:29:50 »
Wacha, wiem że boli z powodu odebrania perwersyjnej przyjemności Ja mam a On nie ma. Ale sorry mnie to nie rajcuje.

« Odpowiedź #485 dnia: Marca 13, 2010, 13:48:38 »
Nie udało mi się zobaczyć na jakich oponach będzie startował Robert bo Sutil chyba na twardszej mieszance jechał w Q3?
Trochę krzywdzące dla słabszych ekip są nowe przepisy. Wiadomo, że w kwalifikacjach zawsze będzie pierwszy najszybszy bolid. Teraz już nic nie można kombinować taktyką.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #486 dnia: Marca 13, 2010, 15:08:28 »
Wacha, wiem że boli z powodu odebrania perwersyjnej przyjemności Ja mam a On nie ma. Ale sorry mnie to nie rajcuje.

A bycie piratem - boli czy masz to w poważaniu?
Nie podaje się takich linków z dwóch powodów, oba praktyczne:
1. jest to nielegalne na tym forum bo wątpię by strona do której link podałeś posiadała prawa do retransmisji. Jeśli nie posiada to wciągasz to forum w wymianę nielegalnych linków,
    czyli coś jak torrentownia (ja wiem, gruba przesada ale najwidoczniej z Tobą inaczej się nie da żeby coś wytłumaczyć),
2. brak dostępu do podlinkowanej przez Ciebie strony w tej chwili to drugi powód nie podawania takich linków na forach - pozostawiam Twojej bystrości domyślenie się dlaczego.

Co do perwersji - wymień PM z Fiero a będziesz chociaż częściowo wiedział z czego czerpię przyjemność a z czego nie. I znowu - Twojej bystrości pozostawiam domyślenie się dlaczego.

Nie udało mi się zobaczyć na jakich oponach będzie startował Robert bo Sutil chyba na twardszej mieszance jechał w Q3?
Trochę krzywdzące dla słabszych ekip są nowe przepisy. Wiadomo, że w kwalifikacjach zawsze będzie pierwszy najszybszy bolid. Teraz już nic nie można kombinować taktyką.

Wydaje mi się i tylko wydaje, że Sutil pojechał na option a Robert na prime ;) Jeśli mam rację to jest fajnie.

« Odpowiedź #487 dnia: Marca 13, 2010, 15:24:25 »
Niestety z czołówki tylko Sutil jechał na twardszej mieszance, reszta na miękkiej.
Wszystko rozstrzygnie się w wyścigu bo nie wiadomo jaki będzie wyglądał rozkład sił w stawce jeśli wszyscy wrzucą dodatkowe 170kg paliwa do bolidu.

« Odpowiedź #488 dnia: Marca 13, 2010, 16:12:57 »
A bycie piratem - boli czy masz to w poważaniu?
Nie podaje się takich linków z dwóch powodów, oba praktyczne:
1. jest to nielegalne na tym forum bo wątpię by strona do której link podałeś posiadała prawa do retransmisji. Jeśli nie posiada to wciągasz to forum w wymianę nielegalnych linków,
    czyli coś jak torrentownia (ja wiem, gruba przesada ale najwidoczniej z Tobą inaczej się nie da żeby coś wytłumaczyć),
2. brak dostępu do podlinkowanej przez Ciebie strony w tej chwili to drugi powód nie podawania takich linków na forach - pozostawiam Twojej bystrości domyślenie się dlaczego.

Co do perwersji - wymień PM z Fiero a będziesz chociaż częściowo wiedział z czego czerpię przyjemność a z czego nie. I znowu - Twojej bystrości pozostawiam domyślenie się dlaczego.
Nie kłócić się dziewczęta, sprawa wyjaśniona.   :121:

« Odpowiedź #489 dnia: Marca 13, 2010, 16:39:58 »
I bardzo dobrze. Teraz przynajmniej po kwalifikacjach będzie widać kto jest szybki a nie kto nalał sobie mniej paliwa. Zakaz tankowania w czasie wyścigu to IMO najlepsza zmiana w przepisach od wielu lat.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #490 dnia: Marca 14, 2010, 16:18:42 »
I jak wrażenia?

« Odpowiedź #491 dnia: Marca 14, 2010, 16:28:23 »
Cytując znajomego

Wyścig karawanów pogrzebowych, a nie F1...

I jak najbardziej się z powyższym zgadzam.

« Odpowiedź #492 dnia: Marca 14, 2010, 16:33:39 »
Hmmm... nudno. Jednak zakaz tankowania wg mnie to błąd. Teraz wszyscy jeżdżą na jeden pit stop. Nie wiele się dzieje na trasie. Jedynie start jest ciekawy bo tam zawsze się coś może przydarzać. Stawka układa się wg szybkości bolidów już na kwalifikacjach.
Co do dzisiejszego wyścigu to szkoda Roberta bo gdyby nie spin mógłby być w pierwszej ósemce. Brawo Force India, pech Vettela (ale i tak go nie lubię).

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #493 dnia: Marca 16, 2010, 10:40:51 »
A mnie się podobało :D
Albo może tak: podobało do momentu kiedy Kubek utknął za Barrichello, a w zasadzie jakies 5-6 sek. za nim i jechał sam dla siebie - do tego momentu kręcił czas okrutne odrabiając straty, później coś zdechło. Wtedy przydarzyło się nieszczęście Vettela (którego nie darzę największą sympatią ale jak dla mnie to replika Shu, którego też nie lubię ale szanuję) i Ferki pokazały zęby.
Było trochę akcji w tyle, trochę w środku.
F1 nigdy nie będzie NASCARem i tyle samo wyprzedzania nie będzie. Tutaj technologicznie bolidy są tak wyśrubowane, że różnice czasów na poziomie 0,1-0,2 sekundy nie dają szans na wyprzedzanie, szczególnie na taim nudnym torze jak Bahrajn.
Zresztą - w NASCAR ostatnio o wiele głośniej dyskutuje się o utarczkach między kierowcami aniżeli o samym ściganiu - jak dla mnie wyścigi podwórkowe połączone z boksem. To samo co kręci ludzi fascynujących się NHL - naparzanie się zawodników a nie sport :(

Za to podobno coś ciekawego działo się w Indy w ten weekend - deszcz im sprawił niespodziankę czy cóś?

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #494 dnia: Marca 16, 2010, 23:02:14 »
Zresztą - w NASCAR ostatnio o wiele głośniej dyskutuje się o utarczkach między kierowcami aniżeli o samym ściganiu - jak dla mnie wyścigi podwórkowe połączone z boksem. To samo co kręci ludzi fascynujących się NHL - naparzanie się zawodników a nie sport :(

Taa... Na tej samej zasadzie: F1 to nuda, jeżdżą w kółko i nic się nie dzieje.

Nie, wcale tak nie uważam, choć wolę inżynieryjną stronę tego sportu (np. f1technical.net)... A i tak Red Bull Air Race rządzi :).