Autor Wątek: Formuła 1  (Przeczytany 71937 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Formuła 1
« Odpowiedź #495 dnia: Marca 17, 2010, 08:45:55 »
O jakiej serii bym nie czytał to nudna. W F1 i WTCC procesja przez cały wyścig, w Nascar jeżdżą w kółko, WRC nudne bo Loeb cały czas wygrywa... GT też pewnie nudne ale jeszcze nie trafiłem na forum poświęcone tej serii. Wam potrzebne są chyba zawody Carmageddon ;)

« Odpowiedź #496 dnia: Marca 17, 2010, 09:36:01 »
O jakiej serii bym nie czytał to nudna. W F1 i WTCC procesja przez cały wyścig, w Nascar jeżdżą w kółko, WRC nudne bo Loeb cały czas wygrywa... GT też pewnie nudne ale jeszcze nie trafiłem na forum poświęcone tej serii. Wam potrzebne są chyba zawody Carmageddon ;)
Jeszcze zostaje Porshe Supercap z teamem Verva. Ostatnio było dosyć dużo wyprzedzania no ale wyścigi są krótkie. WTCC też coś się popsuło w tym sezonie. BMW się wycofało Leony tylko w TDI.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #497 dnia: Marca 23, 2010, 18:07:39 »
http://www.autosport.com/news/report.php/id/82306

Wstępne wyniki ankiety do udziału w której namawiał w lutym Kusch.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #498 dnia: Marca 27, 2010, 08:49:14 »
No - to przynajmniej trochę się wyjaśnia dlaczego RedBullom tak dobrze idzie w Quali ale mimo wszystko trzeba przyznać Vetttelowi iż ma nieprzeciętne umiejętności.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #499 dnia: Marca 28, 2010, 10:22:50 »
Ehh, ustawiłem sobie budzik na 7.55, niestety czasu GMT+1.

Nie mniej jednak końcówkę zobaczyłem ;)

« Odpowiedź #500 dnia: Marca 28, 2010, 10:48:24 »
Bardzo emocjonujący i ciekawy wyścig, nie mógłbym sobie wymarzyć lepszego poranku :002: Dużo by pisać, szacun dla Roberta, pojechał znakomicie. Szkoda Pietrowa, ale mam nadzieję, że w Malezji zobaczę go na mecie. Nawet trochę mi było szkoda Hamiltona, świetnie jechał ale błędna decyzja zniweczyła jego wysiłki. (pomijam fakt, co powiedział pod koniec przez radio :118:) Vettel spory pechowiec, ale jego akurat nie lubię. Schumacher coś nie może się odnaleźć w tym sezonie. No i gratulacje dla Guzika, żeby nie było. Nie mogę się doczekać następnego weekendu :001:

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #501 dnia: Marca 28, 2010, 11:54:51 »
Ehh, ustawiłem sobie budzik na 7.55, niestety czasu GMT+1.

Nie mniej jednak końcówkę zobaczyłem ;)

.... a co najważniejsze w moim przypadku przy podobnym zdarzeniu: zawsze Kubek coś ciekawego wymajstruje. Dlatego od dzisiaj będę solidnie spóźniał się na każdy wyścig :D

Nie wiem jak patrzeć na Schu bo info o jego powrocie na mnie osobiście nie wywołało aż tak wielkiego wrażenia. Pewnie dlatego że nigdy nie darzyłem go jakąś szczególną sympatią (może na początku kariery). Przypuszczałem przed sezonem, że ten powrót nie stanie się niczym więcej niż wprowadzeniem elementu jakiejś dodatkowej losowości do jakby nie patrzeć ustabilizowanej stawki kierowców a tu nawet tego nie ma :( (generalnie poza Rolling Stones nie jestem zwolennikiem powrotów wielkich gwiazd).

Z drugiej strony pokazuje to, jaki naprawdę jest poziom młodszych gwiazd i miejmy nadzieję utnie to pieprzenie niektórych komentatorów o tym jak wspaniale wypadliby kierowcy z przeszłości w obecnych wyścigach i że niby takie widowisko jakie oni tworzyli to jest to czego brakuje obecnie F1. Inne czasy inni ludzie a historię dobrze jest doceniać byleby nie przeceniać (ciekawe czy taka teza miałaby zastosowanie również do pilotów - asów DWŚ i współczesnych myśliwców :D )

Tak jak nie jestem jego entuzjastą - Hamilton miał wszelkie prawo wieszać psy na teamie za taką a nie inną decyzję bo pokazał po prostu świetną jazdę (mam na myśli to co widziałem od 44 kółka). Jednocześnie uważam, że choć to błąd Webbera go wyeliminował z dalszej walki to podejmując tak desperacką próbę wyprzedzania mógł spodziewać się podobnego kroku ze strony Ozza i kalkulować ryzyko lepiej - znowu wychodzi gorąca głowa (imho).

Nie widziałem Petrova ale mam wrażenie, że powiela swoje losy z GP2 (włącznie z panią Menedżerką - czekam na obraz TV z garażu pokazujący ją ze złością klepiącą mechaników Renault po głowach po tym jak bolid Petrova uległ jakiejś awarii mechanicznej  :021: )

« Odpowiedź #502 dnia: Marca 28, 2010, 13:13:36 »
Q, wiedziałem że jak nie będę oglądał to stanie się coś ciekawego... Panowie gdzie można oglądnąć powtórkę wyścigu?
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #503 dnia: Marca 28, 2010, 14:06:30 »
Niemieckie RTL. Retransmisja zaczęła się przed chwilą dosłownie.

« Odpowiedź #504 dnia: Marca 29, 2010, 11:01:14 »
Hamilton został oficjalnie nazwany "fiutem" :)
http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/8592317.stm

Słowo to padło z ust australijskiego ministra infrastruktury. Lewis zasłużył sobie na to ruszając z piskiem opon na publicznej drodze lub parkingu :). Ciekawie tam nazywają kampanie bezpieczeństwa, np. "Don't Be a Dickhead" :)

« Odpowiedź #505 dnia: Kwietnia 04, 2010, 12:11:44 »
Kubica w Malezji 4  :020:

Być może niektórzy powiedzą że aż 4 bo po kwalifikacjach zapowiadało się z będzie lepiej ale czy ktoś w sezonie 2009 pomyślałby że Kubica będzie przyjeżdżał przed Hamiltonem, Masą czy Alonso? :020:

Klasyfikacja generalna:

Kierowcy   pkt.
1.   Massa     39
2.   Alonso     37
3.   Vettel   37
4.   Button   35
5.   Rosberg    35
6.   Hamilton   31
7.   Kubica   30
8.   Webber   24

Kubica zamyka czołówkę posiadaczy ponad 30ptk. i traci tylko 9ptk. do lidera

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #506 dnia: Kwietnia 09, 2010, 21:06:26 »
No to Panowie, zakładamy się czy Kubek w przyszłym roku zasiądzie w czerwonym bolidzie? Mogę się założyć o piwo z każdym że tak.

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #507 dnia: Kwietnia 09, 2010, 23:27:18 »
Ciężko nie ulec napływającym plotkom na ten temat, chociaż można znaleźć zarówno informacje za (http://sport.onet.pl/f1/autosport-kubica-zastapi-masse-w-ferrari,1,3206125,wiadomosc.html) jak i przeciw (http://www.formula1.pl/F1_news-8561-Massa_przedluzy_kontrakt_z_Ferrari.html) Czy nie za szybko miałby trafić do Ferrari? Kiedyś to na pewno nastąpi - Kubek nie dość, że jest szybki, to (jeśli mnie pamięć nie myli) w przeszłości ścigał się w kartach we Włoszech, więc jest tam znany. Zastanawiam się dlaczego miałby nie zostać w Renault, jeśli ten sezon będzie dla niego tak dobry jak się zaczął. Przecież jeśli załóżmy zakończy ten sezon na podium (całkiem jest to możliwe) to wg mnie zostanie na kolejny sezon w LADA F1 Team :D Znany jest przecież z tego, że swój cel realizuje krok po kroku, jakim niewątpliwie jest tytuł mistrza świata zdobyty w czerwonym bolidzie :) Druga sprawa że za rok będą niezłe jajca jak wprowadzą znowu ten KERS... Mnie cieszy, że ciągle się coś dzieje i sporo rzeczy jest nieprzewidywalnych, jak na razie.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #508 dnia: Kwietnia 09, 2010, 23:36:48 »
Rutkov - przyjmuję!
Choć nie miałbym nic przeciwko to sądzę, że Kubica nie będzie jeździł w Ferrari i to jeszcze przez co najmniej trzy sezony.
Wydaje mi się, że:
- po pierwszenie ma takiego sponsora jak Alonso :| (Bank Santander)
- w zasadzie nie może w tej chwili równać się dorobkiem z Massą. Oczywiście nie miał okazji udowodnić niczego bo niby jakim bolidem ale mimo wszystko - Massa nie jest aż takim ciołkiem jak nam może się wydawać.
Także daję Kubicy 3 lata na wykazanie się w Renówce albo Mercu (ewentualnie RBR) i może wtedy.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #509 dnia: Maja 26, 2010, 14:34:54 »