Autor Wątek: Formuła 1  (Przeczytany 72065 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
Odp: Formuła 1
« Odpowiedź #555 dnia: Września 10, 2010, 08:57:02 »
Ta sprawa od początku skazana była na porażkę ze względu na osobę JT. Szczerze mówiąc zupełnie nie widzi mi się takie pojmowanie jakby nie było sportu ale co ja mogę? Mam się udać z krzyżem do Paryża i koczować pod siedzibą FIA? Jest niemal pewne, że "pod przewodem" JT światowa rada sportów motorowych złagodzi artykuł 39.1 regulaminu bo w końcu gdyby nie Jean Todt i jego TO (te oczywiste i te których nie jesteśmy nawet świadomi)  Schumacher miałby problemy by zdobyć aż siedem tytułów. On je lubi.
Na prawdę szkoda, ze Ari Vatanen nie został wodzem organizacji. Aaa chrzanić to :(

Dla tych co jeszcze nie widzieli w miarę zabawna scenka - idziemy na F1.com, jedziemy myszką we wskazane miejsce i oglądamy:

Jenson - " You wanna take it out first?" - lol
Mam nadzieję, że to jeszcze nie zdążyło obrosnąć brodą

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #556 dnia: Września 14, 2010, 11:27:54 »
Pffff - się dzieje!
Heidfeld wraca do Saubera i to od zaraz:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/86691

Lotus zmienia dostawcę powerpacków z Coswortha na Renault:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/86677

no i być może Kimi będzie jeździł z Kubicą (spełniają się moje sny :D ):
http://www.autosport.com/news/report.php/id/86688

Żeby jeszcze tylko pitcrew Renault wyciągnęła palca...

« Odpowiedź #557 dnia: Września 14, 2010, 12:15:12 »
Ciekawe co z Petrovem bo jeśli Lada zostanie przy Renault na następny sezon to raczej będą chcieli go zostawić.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #558 dnia: Września 14, 2010, 12:37:25 »
Przydał by się Kimi do pomocy Kubkowi  :118: Bo teraz to na żadne team orders nie można z Pietrowem liczyć  :002:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #559 dnia: Września 14, 2010, 16:25:36 »
Ciekawe co z Petrovem bo jeśli Lada zostanie przy Renault na następny sezon to raczej będą chcieli go zostawić.

Z wywiadu z Bouliere'em na autosport wynikałoby, że mają świadomość kilku istotnych faktów:
- Pietrow to rynek wschodni (czyli promocja Lada, części Renault),
- Pietrow jest tańszy, a w zasadzie nic nie kosztuje i poprawia finanse,
- Pietrow jest młodszy od Kimiego, który kosztuje (nie mało),
- Pietrow ma (musi mieć) ambicje, z Kimim nie wiadomo czego chce teraz a czego będzie chciał w następnych sezonach (albo w połowie sezonu),
- co będzie się działo jeśli Kimi zechce dominować w teamie, w którym czarną robotę odwala Kubica (wszyscy wiedzą, że w tym temacie trudno temu ostatniemu dorównać).

Do tego dochodzą następne elementy układanki, m.in. spodziewane podpisanie kontraktu z Lotusem. Nikt nie ukrywa, że chodzi o pieniądze ze sprzedaży jednostek napędowych a pozyskane w ten sposób dodatkowe fundusze mogą osłabić kartę przetargową Witalija. Nie da się też zaprzeczyć, że ostatni sezon Kimiego w Ferrari to nie była porażka jego jako kierowcy (jeśli mnie pamięć nie myli to raczej notorycznie był przed Masą) tylko bolidu jako takiego, czyli jego wpływ na osiągi Renault mógłby być co najmniej dobry - być może wykrzesałby też trochę ikry z kierowcy testowego Renault, czyli naszego RK ;)

Przydał by się Kimi do pomocy Kubkowi  :118: Bo teraz to na żadne team orders nie można z Pietrowem liczyć  :002:

Święte słowa. Ma facet kilka punktów za które bardzo go cenię - jego starty są po prostu mistrzowskie. Ale zdarza mu się wyłączyć myślenie na mikrosekundę i jest tragedia :D

« Odpowiedź #560 dnia: Września 26, 2010, 16:22:33 »
Wyścig (Singapur) momentami wyjątkowo ciekawy. Szkoda Kubka ale kilka minut czasu antenowego z pszczołą w akcji - bezcenne :)

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #561 dnia: Września 26, 2010, 17:16:16 »
Czekam na powtórkę bo dzisiaj wyjątkowo nie dało rady przyspawać się do tv na czas relacji na żywo ale już doczytałem, że Kubek pokazał się w końcu z bardziej agresywnej strony. Szkoda tylko, że Pietrow nie pomógł Kubkowi wywieźć z Singapuru chociaż jednego punktu więcej.

« Odpowiedź #562 dnia: Września 26, 2010, 18:03:34 »
Pietrow nie mógł bo go Kubek objechał chociaż (dla mnie) wyglądało to trochę jakby Pietrow nie chciał walczyć z Robertem.

« Odpowiedź #563 dnia: Września 26, 2010, 20:24:04 »
Co wy z tym Pietrowem ? Za dużo słuchacie tego Borowczyka chyba. Petrow (Petrov) facet się nazywa. Gdzie on ma w nazwisku jakieś "i" ?

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #564 dnia: Września 26, 2010, 20:29:23 »
Że się tak wtrącę - Петров - jak na moje 3 lata nauki j. rosyjskiego to jest właśnie Pietrow, raem z "i", "e" czyta się "je".

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #565 dnia: Września 26, 2010, 20:46:40 »
Niestety ale takie są fakty, że nawet Borowczyk czasami mówi prawdę.
Ja mam szczęście oglądać relacje w BBC ale gdybym musiał polegać na Polwsadzie to szczerze mówiąc robiłbym to w wersji dla głucho-niemych.

Właśnie obejrzałem powtórkę wyścigu - manewr na Sutilu to było coś  :karpik

« Odpowiedź #566 dnia: Września 26, 2010, 21:25:51 »
a ja sie pytam gdzie były gaśnice? no gdzie ? pytam

Offline Carolus

• 13 WELT
  • *
  • 13 WELT Pilot
    • 13 Wirtualna Eskadra Lotnictwa Taktycznego.
« Odpowiedź #567 dnia: Września 26, 2010, 23:00:09 »
A ja pytam gdzie shift? No gdzie? Pytam

« Odpowiedź #568 dnia: Września 27, 2010, 08:29:37 »
Że się tak wtrącę - Петров - jak na moje 3 lata nauki j. rosyjskiego to jest właśnie Pietrow, raem z "i", "e" czyta się "je".
Zgoda pełna i nie zamierzam z tym dyskutować. Bardziej chodziło mi oto jak pisze się nazwisko. Jeszcze nie spotkałem nigdzie żeby nazwisko Kubicy było napisane Cubitza. Podobna sytuacja np.z Joe Cocker, piszemy Joe czytam "Dżo". Tak więc czytamy Pietrow ale piszemy Petrow.
A to moje wtrącenie o Borowczyku to tak chyba z czystej niechęci do tego "dziennikarza". Od lat oglądam F1 na RTL a ostatnio też na BBC ale wg.mnie tam ciut zabardzo podniecają sie Hamiltonem.

« Odpowiedź #569 dnia: Września 27, 2010, 18:40:13 »
Dziwisz im się? Polacy podniecają się Kubicą, angole Hamiltonem ew. Buttonem.