Autor Wątek: x52 PRO  (Przeczytany 21021 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: x52 PRO
« Odpowiedź #120 dnia: Czerwca 27, 2009, 14:39:32 »
Mam dziwny i jak się zdaje losowy problem z x52 Pro. Wciśnięty, przytrzymany przez jakiś czas i puszczony przycisk powinien być zgłaszany w ten sposób - jako ciągle wciśnięty pomiędzy momentem kliknięcia z zwolnienia go, niezależnie np. od ruchów osi kontrolera:

Kłopot w tym, ze u mnie nie zawsze tak się zdarza - często ruszanie osiami "przerywa trzymanie" przycisku, przez co STT widzi, jakbym zwalniał przycisk i po ułamku sekundy go znów przyciskał:

Jest to irytujące, zwłaszcza przy np. bombardowaniu rosyjskimi maszynami w LO:FC, gdzie w trybie CCIP należy zaznaczyć cel, a następnie przytrzymać spust przez dłuższą chwilę. Takie działanie sprawia, że przez przerwanie przytrzymania przycisku, nawet na ten ułamek sekundy, odznacza się cel, a zaznacza się... wszystko inne.
Myślałem, że to z powodu niewystarczającej przepustowości USB (jedna wtyczka USB - monitor z 2 portami, do których przypięte były x52 i myszka) - wpiąłem dżojstik do innego gniazda, lecz to nie pomogło. Sprawdziłem też, czy zależy to od sposobu ładowanie profili - profil zarówno załadowany przez ikonkę w trayu, profil wybrany dżojstikiem (clutch + hat), jak i profil wybrany bezpośrednio po innym (bez odznaczania poprzedniego przez kombinację clutch + hat w lewo) zachowują się w niepożądany sposób, jednak w przypadku 2 i 3 częściej niż w pierwszym. Saitek oczywiście nie potrafił pomóc, zamiast tego poradził wymianę kontrolera... Czy ktoś się spotkał z podobnym zachowaniem albo potrafi coś poradzić?

« Odpowiedź #121 dnia: Lipca 06, 2021, 13:37:38 »
Witam, nie chciałem nowego tematu zakładać, a mam pytanie. Mam kontroler Logitech X52 PRO i szukam symbolu przewodu łączącego przepustnicę z drążkiem lub namiar na sklep, który sprzedaje uw ów przewód. W necie znalazłem 10 metrowy za... 670zł. Wystarczyło dwa razy wpiąć i powyginały mi się piny w wtyczce.

1. Pisownia.
2. Regulamin forum.
3. Nie ten dział.
« Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2021, 18:09:53 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #122 dnia: Lipca 06, 2021, 16:45:36 »
X52, Pro lub też nie, to nie ważne. Przewód łączący to zwykły kabel PS/2. Daleko nie szukając, proszę bardzo: https://sklep.rms.pl/lindy-33265-kabel-ps-2-1m

« Odpowiedź #123 dnia: Października 02, 2022, 20:26:38 »
Witam wszystkich miłośników latania. Postanowiłem znowu polatać na Flaming Cliffs tylko w nowszej wersji "3" którą to zakupiłem na platformie Steam.Wszystko byłoby fajnie, ale posiadam system Windows 11 64 bit i mam problem z moim X52 PRO. Pobrałem - X52 Professional Space/Flight H.O.T.A.S. Software ze strony https://support.logi.com/hc/pl/articles/360024838173-Downloads-X52-Professional-Space-Flight-H-O-T-A-S- i kiedy włączam to oprogramowanie to nie widzę jak wcześniej miałem na win 7 takich elementów jak "test: czy "deazones" - tego panelu kontrolnego saiteka ? Gdzie to jest ? Bo w tym nowym oprogramowaniu jest tylko programowanie przycisków, nie ma natomiast ustawień panelu typu - test, deazones, leds czy mdf ???
Może ktoś podpowie jak to ogarnąć. Pozdrawiam

« Odpowiedź #124 dnia: Października 02, 2022, 20:37:12 »
Panel sterowania. Urządzenia i drukarki. Tam ustawiasz ledy czy mdf i inne.

« Odpowiedź #125 dnia: Listopada 02, 2022, 09:27:11 »
Cześć. Używam od jakiegoś czasu X52 PRO i mam wrażenie, że kabel łączący przepustnicę z drążkiem jakoś kiepsko działa. W związku z powyższym mam pytanie. Gdzie mogę dokupić dobry taki kabel, który by współpracował z przepustnicą i drążkiem? Może ktoś posiada jakiś namiar na "dobry PS/2" i sklep sprzedający. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2022, 12:19:51 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #126 dnia: Listopada 02, 2022, 12:23:42 »
Pytaj u Logitecha czy owy kabel jest do dostania lub bliżej przypatrz się swojemu. Może wystarczy go tylko skrócić i na nowo przylutować. Ewentualnie kupić inny przewód PS/2 i go zaadaptować.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #127 dnia: Listopada 02, 2022, 13:20:21 »
Wydaje mi się, że PRO ma ten sam problem co zwykła wersja, gdzie wina nie leżała po stronie kabla PS/2 a po stronie gniazdek, ze szczególnym uwzględnieniem tego w joysticku...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #128 dnia: Listopada 02, 2022, 19:25:57 »
A czy w takim razie jest możliwość wymiany samych gniazdek w joysticku, jeśli jest może i takowa wada? Może faktycznie to nie wina kabla a tylko... lub aż gniazd?
« Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2022, 20:42:03 wysłana przez KosiMazaki »