Mam dziwny i jak się zdaje losowy problem z x52 Pro. Wciśnięty, przytrzymany przez jakiś czas i puszczony przycisk powinien być zgłaszany w ten sposób - jako ciągle wciśnięty pomiędzy momentem kliknięcia z zwolnienia go, niezależnie np. od ruchów osi kontrolera:

Kłopot w tym, ze u mnie nie zawsze tak się zdarza - często ruszanie osiami "przerywa trzymanie" przycisku, przez co STT widzi, jakbym zwalniał przycisk i po ułamku sekundy go znów przyciskał:

Jest to irytujące, zwłaszcza przy np. bombardowaniu rosyjskimi maszynami w LO:FC, gdzie w trybie CCIP należy zaznaczyć cel, a następnie przytrzymać spust przez dłuższą chwilę. Takie działanie sprawia, że przez przerwanie przytrzymania przycisku, nawet na ten ułamek sekundy, odznacza się cel, a zaznacza się... wszystko inne.
Myślałem, że to z powodu niewystarczającej przepustowości USB (jedna wtyczka USB - monitor z 2 portami, do których przypięte były x52 i myszka) - wpiąłem dżojstik do innego gniazda, lecz to nie pomogło. Sprawdziłem też, czy zależy to od sposobu ładowanie profili - profil zarówno załadowany przez ikonkę w trayu, profil wybrany dżojstikiem (clutch + hat), jak i profil wybrany bezpośrednio po innym (bez odznaczania poprzedniego przez kombinację clutch + hat w lewo) zachowują się w niepożądany sposób, jednak w przypadku 2 i 3 częściej niż w pierwszym. Saitek oczywiście nie potrafił pomóc, zamiast tego poradził wymianę kontrolera... Czy ktoś się spotkał z podobnym zachowaniem albo potrafi coś poradzić?