Autor Wątek: x52 PRO  (Przeczytany 21029 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: x52 PRO
« Odpowiedź #105 dnia: Kwietnia 08, 2009, 07:45:28 »
Przyzwyczaj się. Serio piszę - przesiadłeś się z twardego joya, w dodatku z FF, na jeden z najbardziej miękkich. Bez jakichś hardkorowych zabiegów typu wymiana sprężyny nie zrobisz z jednego drugiego, zresztą nie widzę w tym sensu.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #106 dnia: Kwietnia 08, 2009, 08:00:53 »
Ja się przesiadałem z Evo na x52 (bez PRO co prawda), i mi z miesiąc zajęło, zanim przestałem zwracać na to uwagę. Teraz jak u kogoś dosiądę się do twardszego joya, to marudzę że za ciężko chodzi ;)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

« Odpowiedź #107 dnia: Kwietnia 08, 2009, 09:37:47 »
No teraz już bardziej rozumiem o co chodzi, aczkolwiek moja propozycja to był tylko pomysł. Najlepiej będzie tak jak piszą koledzy jak po prostu trochę polatasz. Mi się morda zaczęła uśmiechać po około tygodniu od kupna (na początek profilowanie, potem testowanie odpowiedniego softu/sterowników w efekcie powrót do oryginalnych dostarczonych przez producenta, nastepnie latanie, latanie i jeszcze raz latanie). Dzisiaj widzę same profity z przesiadki i jakbym już naprawdę miał się czepiać to dwie rzeczy:

- gumowe przylepce pod sprzętem - to nie działa u mnie :P

- po każdym wczytaniu profilu muszę machnąć wajchą dookoła po pełnym okręgu bo jak tego nie zrobie to każdy ruch w lewo (nawet baaardzo delikatny) powoduje obrót samolotu o ok. 90 st. (jest piekielnie czuły w lewo, a w prawo idzie dobrze). Po wykonaniu wspomnianego 'okręgu' zarówno w lewo i prawo działa normalnie. Korzystając z okazji chciałbym zapytać czy ktoś ma takie coś, albo wie co z tym zrobić, a może "ten typ tak ma".

PS. Nie wiem kogo pytasz o PW - ja nic nie mam...

Spiti

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: Kwietnia 08, 2009, 09:44:05 »
Pozostają mi 2 wyjścia - albo postaram sie przyzwyczaić co bedzie na prawdę trudne albo zwrócę (mam 10 dni).
Póki co polatam, po próbuje pare dni, może jednak uda sie przyzwyczaić.

Sniffer, teraz masz już PW :D

« Odpowiedź #109 dnia: Kwietnia 08, 2009, 11:48:16 »
- po każdym wczytaniu profilu muszę machnąć wajchą dookoła po pełnym okręgu bo jak tego nie zrobie to każdy ruch w lewo (nawet baaardzo delikatny) powoduje obrót samolotu o ok. 90 st. (jest piekielnie czuły w lewo, a w prawo idzie dobrze). Po wykonaniu wspomnianego 'okręgu' zarówno w lewo i prawo działa normalnie. Korzystając z okazji chciałbym zapytać czy ktoś ma takie coś, albo wie co z tym zrobić, a może "ten typ tak ma".
Po włączeniu komputera wychylenie osi o około 70% powoduje wskazanie 100% wychylenia w panelu kontrolnym - wystarczy pomachać wajchą od początku do końca fizycznego zakresu i wskazania są już dobre na stałe, niezależnie od załadowanego profilu. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale mi jakoś strasznie nie przeszkadza - to prawie jak test powierzchni sterowych ;)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #110 dnia: Kwietnia 08, 2009, 11:54:29 »
Taka kalibracja joya.

« Odpowiedź #111 dnia: Kwietnia 08, 2009, 12:00:14 »
Też to traktuję jako swego rodzaju test/rozgrzewkę/cokolwiek ;) Tym bardziej utwierdzam się w tym przekonaniu skoro piszczecie, że też tak macie :) Po kilku ostrych, gwałtownych odwrotach na lewą stronę weszło mi w nawyk robienie dwóch okręgów wajchą. Miałem tylko małe obawy, że może to mój egzemplarz tak ma... Dzieki za potwierdzenie :)

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Kwietnia 08, 2009, 13:26:25 »
Czekaj, bo chyba nie do końca rozumiesz w czym tkwi mój problem. Chodzi mi o to iz joy jest miękki jak cholera, jakbym wsadził długopis w masło. (...)

Te x52 nie są i nigdy nie były warte ani ceny, ani tym bardziej halo jaki się koło nich tworzy.
Sam mam podobną chińską badziew (bez pr0), więc nie piszę jako przedstawiciel "innej opcji".
Srajtek x52.
Albo się przestaniesz napinać, albo zwracaj :-) Tertium non datur.

pozdrawiam,
qrdl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #113 dnia: Kwietnia 08, 2009, 13:32:45 »
Taa, przy takim kryterium żaden joy nie jest warty swojej ceny.  :001:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #114 dnia: Kwietnia 08, 2009, 18:49:39 »
<kaszel>Suncom</kaszel>  :121:

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #115 dnia: Kwietnia 08, 2009, 22:04:55 »
<kaszel>Potwierdzam</kaszel>  :118:
11:05 PM

thepeche

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: Maja 02, 2009, 16:18:39 »
Witam wszystkich forumowiczów!

Mam olbrzymi problem z zestawem X 52 (non pro).
Latam sobie na nim w Ila już dobrych pare miesięce i urządzenie naprawde fajnie się spisuje. Wczoraj jednak postanowiłem wyciągnąć z niego więcej i zainstalowałem opgrogramowanie SST do programowania joya. Mój system to Vista x64, więc ściągnąłem ze strony Saiteka najnowsze sterowniki i oprgogramowanie.

Wszystko ładnie się zainstalowało. Problem zaczął się przy próbie stworzenia własnego profilu. Program SST albo się wysypywał albo nie działał profil (jak działał profil to się program zamykał, a jak się nie zamykał to profil nie działał).
Udało mi się uruchomić prosty profil dosłownie na chwilę. Gotowy profil , który wczytałem również nie działał.

Postanowilem odinstalować oprogramowanie i zainstalować ponownie jednak po instalacji SSSt znikło, nie ma go, niby się instaluje, jednak po instalacji nie tworzy swojego folderu, nic. Próbowałem kilkakrotnie. Czy napotkał ktoś już taki problem? Czy da się coś z tym zrobić ? Z góry dzięki za pomoc.

Jeżeli na forum jest już rozwiązanie to jeśli to możliwe prosiłbym o wskazanie, przepraszam , ale nie byłem w stanie przejrzeć wszystkich wątków tu i na forum Saiteka. 

Offline Orzeł

• APAsq
  • *
  • APAsq#4 WBCI#4
    • WBCI
« Odpowiedź #117 dnia: Maja 13, 2009, 15:51:44 »
No to teraz ja wtrącę swoje 3 grosze.
Posiadanie X 52 PRO zajefajnie podnosi morale, ale do momentu kiedy nie zacznie się z niego korzystać.Mam tu na myśli oczywiście "loczka".Dokładnie mówiąc chodzi o przypisywanie przycisków z poziomu menu gry.
Jeśli chodzi o "iłka" to tam nie było żadnych problemów, robiłem co chciałem i było git.
Natomiast w loku to zupełnie inna sprawa.
Problemy z przypisywaniem przycisków nie były związane z samym dżojem, ale z grą, która zgłupiała kiedy musiała sobie poradzić z taką ilością przycisków.Problem polegał na tym, że gdy chciałem przypisać konkretny przycisk do jakiejś funkcji, automatycznie zostawał przypisywany przycisk nr 33,34 lub 38.Są to przyciski pod wyświetlaczem na przepustnicy.Trochę krwi mi to napsuło.Jednak po konsultacjach społecznych i kilku kombinacjach alpejskich doszedłem do porozumienia z grą i ta zaczęła robić to czego od niej oczekiwałem.Aby przypisać przyciski w grze trzeba przepustnicę cofnąć na maksa do tyłu i oba pokrętła na przyciskach "E" i "I" muszą byś w przekręcone w lewo.Niestety nie od razu to działa i trzeba czasem kilka razy popróbować tego, ale za którymś razem na pewno się uda.
Teraz pewno zaczniecie wypisywać, że trzeba było użyć prfili, ale jeszcze nie rozgryzłem jak tego używać (z lenistwa) , albo że podobne problemy były w zwykłym X 52, ale postanowiłem tutaj opisać ten przypadek, żeby inni nie musieli przechodzić takich katuszy jak ja.

« Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 05, 2009, 21:02:40 »
A czy ktos z was  spotkal sie z problemem nie rozpozania joya?
Wlasnie zaczalem grac w ARMA (nie dwojke) + najnowszy patch i najnowsze sterowniki do x52.Gra nie rozpoznaje joya wogole go nie widzi :(
Oprogramowanie SST tez mam najnowsze probowalem nawet bete.Czy ktos wie gdzie moge znalezc stare sterowniki do x52 na Viste 64bit?
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 05, 2009, 22:36:32 »
Problem rozwiazany.Do gry nie moze byc podlaczone wiecej niz jeden kontroler :)
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.