1. Wiem że przełącza tryby ale jakie, co one dają?
2. Jak to zrobić z tymi pierścieniami? Rozumiem że te pierścienie to jakiś domowy sposób czy zalecany przez producenta? 
3. Aha i jeszcze chciałbym przełączyć myszkę na ten taki grzybek na przepustnicy ale jak?
1. Najczęstsze/najprostsze (np. u mnie

) zastosowanie: Mode 1 - tryb nawigacji, Mode 2 - tryb A2A, Mode 3 - uproszczony tryb A2G. Wszystkie 3 tryby mam przystosowane do rosyjskich maszyn bo tylko takowymi latam a amerykańskiego stuff'u nie dotykam wogóle. Do tego tryb A2G napisałem uproszczony bo dostosowany do 29'tki i 27/33, a z tego co wiem operowanie 25-tką to inna bajka (co za tym idzie profil taki powinien być kompletnie odmienny).
2. Gdzieś na forum było to opisane, nie robiłem więc nie chcę się wypowiadać ale z tego co mi wiadomo to zasada jest taka jak napisał some1 wyżej (ściśnięcie sprężyny).
3. W profilerze mysisz przestawić Ministick X Axis na 'Mouse X Axis' (oś Y sama się przestawi) i po załadowaniu profilu jeździsz po ekranie przepustnicą (ministickiem).

PS. Co do opisywania wrażeń to sie jeszcze wstrzymaj parę dni i napisz wtedy (też myślałem, że w dzień gdy go otrzymam to mogę mieć jakiekolwiek wrażenia - zapomnij kilka dni walki z ustawianiem profilu itp itd jest wliczone w koszt takiego sprzętu)