Ograniczę się tylko do odpowiedzi na te pytania, na które znam odpowiedź

W zakładce Keys są opcje:Tracing,Smothing,Axes oraz output oraz symbol chyba głośnika,hold oraz dla smothing suwaki.
Lecimy od góry:
Sekcja "Tracking"-
Pause - Wyłącza śledzenie ruchów przez FT (równoważne przyciskom start/stop na dole FT), ponowne naciśnięcie klawisza aktywuje FT ponownie.
-
Center - Wiadomo, ustawia centrum w takiej pozycji, w jakiej aktualnie znajduje sie nasza głowa.
Sekcja "Smoothing" - opisałem to w mailu powyżej:
-
"Stable" - Powoduje mocniejsze (o wartość ustawioną na suwaku) wygładzanie charakterystyki osi.
-
"Raw" - Powoduje zmniejszenie skuteczności wygładzania czyli szybszą reakcję na ruch głowy
Aktywacja obu funkcji jest sygnalizowana na samym dole okna z podglądem czaszki.Sekcjami
Axes i
Output się nie zajmowałem, ale na mój rozum powinny służyć do aktywacji/deaktywacji wybranej osi (axes), i wyjścia dla danych FT (Output), czyli jeśli np chcemy przełączać się pomiędzy sterowaniem widokiem a sterowaniem kursorem myszki przy pomocy głowy, to przypisujemy odpowiednie klawisze pod te funkcje.
-
Ikonka głośnika - Zaznaczenie przy danej opcji powinno wygenerować dźwięk przy przełączaniu
-
Opcja "Hold" - Możemy wybrać, czy naciśnięcie klawisza spowoduje trwałe przełączenie w nowy tryb pracy, czy tylko chwilowy w czasie, kiedy trzymamy naciśnięty klawisz.
1.Czy to znaczy,że mogę podobnie jak Ty przyporządkować np.w MJoy trzem przyciskom typu push button kombinacje klawiszy,które będą realizować te 3 funkcje podobnie jak u Ciebie?
Wystarczą 2. Jednym włączasz/wyłączasz opcję "stable", drugim włączasz/wyłączasz opcję "raw". Spokojnie można to zrobić pushbuttonami i sv_mapperem, chociaż wygodniejszy byłby 3 pozycyjny toggle (żeby wyeliminować możliwość jednoczesnego włączenia obu opcji, chyba że ustawisz te klawisze jako chwilowe i wtedy dana opcja będzie aktywna tak długo, jak długo będzie wciśnięty klawisz). Nie musisz też korzystać z obu tych opcji, jeśli np stwierdzisz, że wystarczy Ci "uspokajanie" widoku, to mappujesz tylko klawisz pod "smoothing" a raw zostawiasz w spokoju.
2.Mam jeszcze pytanie dotyczące innych parametrów zakładki Keys.Jak działa zaznaczenie hold dla Axes oraz dla output 6DOF?
Tak długo, jak długo trzymamy wciśnięty klawisz, który przypisaliśmy do danej osi będzie ona działać, jak zwolnimy klawisz oś przestaje działać (jeśli nie zaznaczymy "hold" oś będzie się trwale aktywować pojedynczym naciśnięciem klawisza, a do jej wyłączenia konieczne będzie ponowne jego naciśnięcie).
3.Jak działa zakładka Output?
Od góry:
-
Direct Game Interface - Domyślne ustawienie dla FT, powoduje przesłanie danych bezpośrednio do gry w sposób, w jaki robi to TrackIR, działa np w Lockon, (i wielu innych, ale tylko w locku sam testowałem).
-
Mouse - To oczywiście emulacja myszki, funkcja jest przydatna w grach, które nie mają obsług TrackIR a pozwalają na przypisanie widoku do myszki.
-
Vitrual Joystick (PPJoy) - Przesyła współrzędne FT do wirtualnego dżojstika (jak go zainstalować i skonfigurować w Windows jest opisane w manualu do FT). Ta funkcja jest przydatna w grach, które nie mają obsług TrackIR a pozwalają na przypisanie widoku do osi dżojsticka.
Keys - Przypisanie klawisza do osi powoduje, że przy wychyleniu w daną stronę ten klawisz będzie generowany w sposób ciągły (To chyba do starszych gier w których nie można rozglądać się przy pomocy osi, a tylko klawiszami).
Flight Simulator X (SimConnect) - Opcja specjalnie dla FSX, przesyła dane FT do FSX przy pomocy interfejsu SimConnect (nie zawsze działa od razu, ja musiałem ponownie przeinstalować SimConnect).
FS2004/FS2002 (FSUIPC) - Analogiczna do powyższej opcja przeznaczona do starszych FSów, nie testowałem, mam tylko FSX.