Witam
Już udało mi się przekonać żonę co do konieczności zakupu TrakIR 4pro + clip, już składałem zamówienie w sklepie Pilots - niestety towaru chwilowo brakło

.
Ponieważ koniecznie chciałem polatać podczas wolnych Świątecznych i Noworocznych chwil to z kawałka drutu i fragmentów odbłyskowego materiału wyciętego z kamizelki z samochodu zrobiłem sobie track clipa na czapeczkę. Miałem w domu kamerkę A4 Tech z diodami IR opisaną na forum, założyłem "filtr" zrobiony ze starej dyskietki i pobrałem Freetracka. :banan
To było to czego szukałem, po wcześniejszych przygodach z przeróżnym oprogramowaniem Cam2Pan itp. jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Chyba kasę z TrackIr przeznaczę na nowy procesor do PC. Ił 2 (znaczy PF 1946) chodzi wspaniale, trochę musiałem pokombinować z różnymi ustawieniami w Freetracku ale jestem bardzo zadowolony.
Mam do Was takie pytanie, czy widzicie przewagę domowej roboty Track Clipów Pro (z diodami) nad odbłyśnikami na czapeczce ? (No jasne latem bez czapeczki będzie chłodniej w glowę) Po prostu zastanawiam się czy warto zabierać się do jego konstruowania skoro jestem zadowolony z mojego Track Clipa HM (HM= homemade) :banan.
Pozdrawiam