Autor Wątek: Freetrack - 6DOF  (Przeczytany 278129 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Freetrack - 6DOF
« Odpowiedź #870 dnia: Lutego 19, 2009, 13:02:58 »
Witam wszystkich!
To mój pierwszy wpis na tym forum.
Całkiem niedawno zbudowałem sobie Clip z 4 diodami i muszę powiedzieć, że działa to świetnie, używam osławionej kamery PK333  :002:
Mam natomiast problem z zapisywaniem profili w FreeTra-ck 2.2. Chodzi o to, że gdy ustawię sobie wszystkie parametry i dam "save" to program wcale tego nie zapamiętuje. Przy tworzeniu nowego profilu, gdy reguluje jakiś parametr to on się zmienia we wszystkich innych profilach.
Podsumowując:
wygląda na to, że mogę używać tylko jednego profilu  :005:

Czy ktoś mi może pomóc rozwiązać ten problem?
Z góry dzięki :001:

« Odpowiedź #871 dnia: Lutego 20, 2009, 09:08:26 »
Konfiguracja jak w poście powyżej. Mam problem z odlaskami powodowanymi przez okulary. Freetrack momentami przez to głupieje co powoduje występowanie przycięć i w zasadzie uniemożliwia korzystanie ze sprzętu. Może macie jakieś pomysły na ustawienia, które nie wytłumią samych diod, a wyeliminują refleksy powodowane przez okulary?

« Odpowiedź #872 dnia: Lutego 20, 2009, 09:47:24 »
Hej, JG300_Shoki,
Nie wiem czy to ci pomoże, może już tu byłeś:

http://www.free-track.net/english/hardware/filter_removal/a4tech_pk_333MB.php

na samym dole masz konfigurację ustawień dla kamery z usuniętym filtrem IR. Może jak tak skonfigurujesz sprzęt to we FreeTrack wystarczy tylko pobawić się tresholdem aby się pozbyć refleksów od okularów.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #873 dnia: Lutego 20, 2009, 10:08:56 »
Dzięki za szybką reakcję. Już widzę, że mam nieco inne ustawienia kamery więc można popróbować. Przy obecnych regulacja tresholdem nic nie dawała, wręcz było gorzej bo śwatło diod zanikało, a refleksy wciąż pozostawały.

« Odpowiedź #874 dnia: Lutego 22, 2009, 13:25:33 »
Mnie się wydaje, ze najlepszym rozwiązaniem problemu z refleksami z okularów było by zastosowanie diod podczerwonych i filtra z błony fotograficznej na kamerę. Światło z odblasków, które jest światłem widzialnym było by wtedy blokowane przezfiltr, al światło podczerwone z diod bez problemowo docierało by do kamery. Ja mam tak zrobionego FT i nie mam problemów z niczym ( dokładnie mówiąc mam kamerę z wbudowanymi diodami podczerwonymi i odblaski na czapce).
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #875 dnia: Lutego 24, 2009, 17:09:14 »
Witam,
widzę, że muszę się przypomnieć i sam siebie zacytować
Mam natomiast problem z zapisywaniem profili w FreeTra-ck 2.2. Chodzi o to, że gdy ustawię sobie wszystkie parametry i dam "save" to program wcale tego nie zapamiętuje. Przy tworzeniu nowego profilu, gdy reguluje jakiś parametr to on się zmienia we wszystkich innych profilach.
Podsumowując:
wygląda na to, że mogę używać tylko jednego profilu

Może ktoś miał podobny problem i może mi pomóc?
Z góry dzięki :001:

« Odpowiedź #876 dnia: Lutego 27, 2009, 18:49:08 »
Ma ktoś z Was pewne źródło na dostęp PK 333 MB z  IR?
Zadałem pytanie w kilku sklepach internetowych ale jak na razie nie mam odpowiedzi.....

« Odpowiedź #877 dnia: Lutego 28, 2009, 00:28:24 »

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #878 dnia: Lutego 28, 2009, 00:45:14 »
Dasz sobie rękę uciąć że ta kamerka posiada diody  IR?

« Odpowiedź #879 dnia: Lutego 28, 2009, 09:06:59 »
Ręki sobie nie dam uciąć bo jestem gitarzystą  :581: ale służę małym palcem u nogi  :118: .
Ja kupiłem taką samą i ma diody IR.
Wiem, że są dwie wersje tej kamery jeśli chodzi o diody ale na moim opakowaniu jest napisane:
-6 infrared(podczerwień) led turned your night into day :banan

« Odpowiedź #880 dnia: Lutego 28, 2009, 15:14:38 »
Mam nawet konto w komputroniku ale jeszcze mi nie odpisali.
U mnie w Bielsku jest stacjonarny sklep Komputronika i w poniedziałek się tam przejdę.

« Odpowiedź #881 dnia: Marca 01, 2009, 10:19:20 »
Na zdjęciu na 100% jest przedstawiony model bez diod IR. Ale kamera w ofercie może się różnić od tej ze zdjęcia.

« Odpowiedź #882 dnia: Marca 02, 2009, 11:48:51 »
Dorwałem Pk 333 MB z IR. Bielsko-Biała Komputronik 58 PLN . Jest jeszcze jedna.

« Odpowiedź #883 dnia: Marca 02, 2009, 13:01:31 »
Czy posiada ktoś kody źródłowe FreeTrack'a ? Link (https://camil.dyndns.org/svn/freetrack/tags/V2.2/) ze strony FreeTrack'a nie działa a potrzebuje jednego pliku w którym jest obsługa FSX'a (poprzez SimConnect).

« Odpowiedź #884 dnia: Marca 02, 2009, 13:43:11 »
Czacha w FT działa. Ale jeszcze Allied nie udało mi się odpalić.