Witam wszystkich konstruktorów wszelkiej maści clipów

Bardzo zainteresował mnie ten projekt, zwłaszcza, że zachorowałem na TIR, ale cena urządzenia trochę mnie ścina z nóg.
Na początku chciałem rozwiązać problem kupując kamerę (np. VX-1000/3000), FT + TrackClip PRO. Jednak z uwagi na to, że noszę okulary, postanowiłem wymyślić własną konstrukcję z 3 diodami IR mocowaną właśnie do okularów, gdzieś w okolicach ucha

..poza tym wyjdzie taniej. Jeszcze nie wiem jak to zrobię .. ale to zrobię

..na pewno musi to być bardzo lekkie.
Sądzę, że największym dla mnie problemem będzie w tej sytuacji podłączenie źródła zasilania diod.
Jeszcze taka kwestia.. ponieważ nie mam do końca zdrowych oczu i mam jakieś tam obawy przed świeceniem IR w oczy (może i niesłuszne), to zdecydowałem się na umieszczenie diod IR właśnie "na głowie", a nie przed sobą. Niemniej jednak nasuwa mi się takie pytanie - może i banalne - gdybym umieścił diody IR przed sobą (wykorzystał np. chwaloną przez Was kamerę PK-333MB), to czy mimo wszystko takie okulary z antyrefleksem, które noszę nie zakłócałyby jakoś pracy FT?
Co w ogóle sądzicie o tym pomyśle z okularami? ..bo może porywam się z motyką na Słońce?
PS. Może macie jeszcze jakieś dodatkowe wskazówki dla początkującego w tym temacie (oprócz przekopania tego wątku, bo to już zacząłem

)