Procedura instalowania freetracka książkowa:
1. Pobieram instalkę
2. Instaluję (tu zdarza się błąd instalacji: "program może być zainstalowany niepoprawnie, Zainstaluj ponownie przy wykorzystaniu zalecanych ustawień"... czy jakoś tak...
Próbowałem instalować w różnych miejscach. Nic to nie pomagało. Kombinowałem wielokrotnie z różnymi trybami zgodności. Także lipa.
3. Uruchamiam jako administrator. FT. 2.2 od razu wywala błąd "Program przestał działać" W rejestrze błędu mowa o APPCRASH i adres który podawałem, później Access violation... itp. Koniec pieśni.
4. Freetrack 2.1 uruchamia się. Jest demo, czacha się kiwa, mogę przełączać opcję, wybierać ilość punktów świetlnych itp.
5. Wybieram kamerkę. Są dwie. Kiedy wywaliłem sterowniki pk-333e zostaje tylko jedna. Jest do wyboru tylko jedno źródło kodowania: YUY2. Kiedy wybierałem tą drugą (różnica w zapisie to małe, duże litery w symbolu kamery) była informacja o niewłaściwym parametrze i jakiś numer poprzedzony $

6. Wciskam start. Na chwilę pojawia się obraz, czasami czacha i wszystko się sypie. Ten sam błąd co wyżej.
Czasami jeszcze wyskakuje mi coś o niewystarczających zasobach sprzętowych...
To tak z pamięci bo właśnie ciężko pracuję i nie mam głowy do Freetracka