Autor Wątek: Armed Assault (ARMA i ARMA 2)  (Przeczytany 96000 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
Odp: Armed Assault
« Odpowiedź #375 dnia: Czerwca 15, 2010, 18:18:41 »
Narobiłem sobie smaku oglądając na youtube filmiki z Army, szczególnie co-opy, ale teraz trochę ryzykownie kupować jeśli ma nie działać, tak samo jak demo... ;/

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #376 dnia: Czerwca 16, 2010, 06:35:49 »
Pełna działa dobrze, po spatchowaniu nawet bardzo dobrze, ale potrzeba mocnego sprzętu (quad @3Gh mile widziany, chociaż nie do końca obsługuje i co najmniej 8800 GT). Gierka jest dobra, ale wciąż ma masę bugów i dziwnych rzeczy. Co do multi to nieco bieda - standardowe serwery są głównie po rusku i to jakies takie deatmatche, za to te wszystkie porządniejsze "symulacyjne" są dla ludzi, którzy mają czas, żeby dołączyć do jakiegoś community, przejść te ich różne szkolenia itp. Na pewno jest ciekawiej niż w jakimś CODzie, ale na wkręcenie się w coś takiego trzeba przeznaczyć multum czasu. Istotnym powodem, dla którego warto nabyć Armę 2 są mody - piechota, broń, czołgi samoloty, wszystko czego można chcieć. Tak naprawdę za te 60 zeta (tyle mnie wyniosło) dostajemy dobrą grę, która staje się podstawką do masy innych darmowych gier.

« Odpowiedź #377 dnia: Czerwca 16, 2010, 22:39:15 »
Z tą karta trochę mię podłamałeś mmaruda, gierka już w drodze a ja na pokładzie 8600GT mam...
\___[O}====-
 /OOOOO\

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #378 dnia: Lipca 11, 2010, 00:13:01 »
Gdyby ktoś był zainteresowany kupnem Army2 (np ja : P ) to może będzie promocja na gram.pl: http://forum.gram.pl/forum_post.asp?tid=35166&pid=3619 Spytałem tam jeszcze ile by zajęła organizacja tego, jeśli w ogóle miała by być obniżka ceny.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #379 dnia: Lipca 12, 2010, 19:07:52 »
No i kicha ;/ Kupiłem dziś Armę 2 w Empiku, i jest ten sam problem co w demie - nie da się poruszać, ani zmienić ustawień klawiszy. Co ciekawe generalnie po innych menu da się klikać, w profilu można wpisać imię. Ściągam patcha 1.07, ale nie wiem czy to coś da.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #380 dnia: Lipca 12, 2010, 20:21:13 »
Whoa! Wygląda na to, że patch podziałał :) Sorki za kolejny post pod postem.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #381 dnia: Lipca 12, 2010, 21:29:32 »
Chyba zbyt wcześnie się cieszyłem: klawiszy dalej nie da się zmienić, ani na żaden serwer nie mogę wejść (nawet na te No ACE albo NO MODS) - chwilę po kliknięciu dalej, po wybraniu strony i roli, wraca o lobby, a na serwerach bez modów wyświetla też jakieś błęddy "no entry file bin\config.bin.cfg......" itp.
??

Edit:Aha, przy wchodzeniu do lobby wyświetla się informacja że patch 1.07 jest dostępny na stronie, mimo tego że już go zainstalowałem, i 1.07 widnieje w prawym dolnym rogu w menu.
« Ostatnia zmiana: Lipca 12, 2010, 21:37:22 wysłana przez Minamir »

« Odpowiedź #382 dnia: Lipca 13, 2010, 10:31:25 »
Do Minamir.
Mi też po zainstalowaniu Army gra nie reagowała na żadne sygnały z klawiatury itp. Okazało się, że winę za taki stan rzeczy ponosił programik
 o nazwie New view, którego używam do Szturmowika. Rozwiązaniem problemu było (w moim przypadku) przeniesienie katalogu z programem
New view na pulpit (domyślnie miałem w moim katalogu "programy" na tej samej partycji co zainstalowana Arma 2).
Tak więc na czas gry w Armę robię wytnij/wklej na pulpit, a jak chcę pograć w Szturmowika to nazat do "programów" :)
Nie wiem czy używasz New view, może coś innego miesza. Warto posprawdzać bo gra naprawdę dobra.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #383 dnia: Lipca 13, 2010, 11:20:20 »
Tak, to było to - dzięki, teraz mogę wejść w opcje sterowania.
Dalej mam jednak problem z multiplayerem - czy to normalne, że mając patch 1.07 wyświetla mi po wejściu do lobby że patch 1.07 jest dostępny na stronie gry? Do tego jak próbuję wejść na niektóre serwery, również te bez modów, wyświetla się "Minamir uses modified data file - CA", wybieram żołnierza, coś się wczytuje i ląduję z powrotem w lobby.

« Odpowiedź #384 dnia: Lipca 13, 2010, 12:11:06 »
Mi też się wyświetla informacja o patchu 1.07. Nie wiem dlaczego Cię wyrzuca...
Spróbuj pobrać plik anty cziterski i wrzucić go w odpowiedni katalog (niepamiętam dokładnie ścieżki, jakoś Moje dokumenty...Tam gdzieś utworzył
się katalog użytkownika army, czy jakoś tak) . Skopiuj plik i go tam wklej. Oto link:http://www.battleye.com/download.html
Pamiętam, że znajomy miał problem z graniem on-line na Viscie. Natomiast na Xp mu działało. Odwiedź forum Army i jeszcze tam poszperaj.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #385 dnia: Lipca 13, 2010, 12:34:19 »
Spróbowałem z tym BattlEye, wklejałem do kilu różnych katalogów, teraz na serwer mogę wejść ale mnie kickuje bo "BattlEye client not responding". Wiesz może gdzie dokładnie trzeba to wkleić?  Na tej stornie pisze że do katalogu BattlEye w głownym follderze Army - nie mam takiego, ale po stworzeniu też nie działa.

« Odpowiedź #386 dnia: Lipca 13, 2010, 12:46:24 »
Jestem teraz w pracy i nie mam możliwości dokładnego sprawdzenia ścieżki. Pamiętam, że na partycji systemowej, Documents and settings -
użytkownik - później chyba dane aplikacji itd. Coś jak poszukiwanie configa do FSX. Jeśli nie znajdziesz to postaram się po powrocie do domu podać pełną ścieżkę.

« Odpowiedź #387 dnia: Lipca 13, 2010, 18:58:47 »
A więc ścieżka do katalogu z folderem Battleye u mnie wygląda następująco:
C: -> documents and settings -> nazwa użytkownika -> ustawienia lokalne -> dane aplikacji -> arma 2 -> battleye
I tam jest ten plik który należy wkleić (z rozszerzeniem dll).

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #388 dnia: Lipca 13, 2010, 20:14:32 »
Udało mi się wejść na jeden serwer, chociaż przy wchodzeniu wyskoczył jakiś błąd o braku pliku z okularami. Z reszty, a próbowałem co najmniej kilkanaście, wywala mnie po ściągnięciu pliku misji. Nawet na serwerze z No Mods w nazwie (Battleground .=XTRA=. No Mods) miałem taki błąd:variable "mando_hitch_hud" does not support serialization and should not be stored in the mission namespace". Czyli dalej nie działa ;/

Edit: heh, ten plik od Battleye po prostu zniknął z folderu. Czytałem gdzieś że komuś dopiero za n-tym razem plik pozostał na miejscu.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #389 dnia: Lipca 14, 2010, 19:54:34 »
Wciąż mam problem z BattlEye. Zreisntalowałem grę, instalują tym razem patche 1.04, 1.05 i 1.07 zamiast "zbiorczego" 1.07, w czasie patchowania BattlEye się zainstalował, mimo to dalej mnie wyrzuca z serwerów na których to zabezpieczenie jest włączone. Ta .dll'ka już nie znika.