Autor Wątek: Armed Assault (ARMA i ARMA 2)  (Przeczytany 95539 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: Armed Assault
« Odpowiedź #570 dnia: Września 12, 2012, 01:13:09 »
Głoś z Kibla dobrze prawi, ale możliwe, że panowie z BIS padli po prostu ofiarą paranoi greckich wojskowych - też bym reagował nerwowo, jakby mój mundur galowy składał się z błezeńskich bucików i czerwonej czapki z pomponem. :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #571 dnia: Września 12, 2012, 07:38:25 »
Wy tak na poważnie?

Ja tam w to nie wierzę, marketing i tyle, po co niby mieliby teraz fotografować dopiero jakieś budynki, jak gra jest przecież prawie ukończona i trwają ostatnie szlify. Takie rzeczy to się robi na 2 lata przed - opracowywanie świata, a nie na 1,5 miesiąca przed premierą. Chwyt marketingowy i tyle. Poza tym jak byłem w Grecji to cykałem fotki lotniska wojskowego ile wlezie i jeszcze się na bramce ustawiali do zdjęcia.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #572 dnia: Września 12, 2012, 13:53:53 »
Arma III nie wyjdzie przecież w tym roku, przeniesiono premierę dobrych kilka miesięcy temu na 2013 rok.

« Odpowiedź #573 dnia: Września 12, 2012, 19:49:39 »
Też tak sądzę, że to zwykły szum medialny. Trochę niskich lotów, ale cóż... marketing bywa czasami prymitywny.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #574 dnia: Września 12, 2012, 20:52:59 »
Dobrze rozumiem, że wg Was Bohemia kłamie mówiąc, że ich dwóch pracowników aresztowano? A może wysłali ich specjalnie w miejsce gdzie nie można robić zdjęć by ich zwinęli? LOL.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #575 dnia: Września 12, 2012, 21:27:57 »
Też tak sądzę, że to zwykły szum medialny. Trochę niskich lotów, ale cóż... marketing bywa czasami prymitywny.

Nie myl pojęć. Nikt tu nie twierdzi, że ktoś kłamie. Jak była premiera Blair Witch project, na 4 miesiące przed premierą podano w USA w dzienniku, że zaginęło 3 studentów i odnaleziono ich kamerę.
Po prostu wszystko może być równie dobrze ukartowane. Ważne by media zawrzały.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #576 dnia: Września 12, 2012, 21:34:59 »
Naprawdę myślisz, że BIS potrzebuje takiej reklamy?

DayZ sprawił, że od miesięcy są na pierwszych stronach, zarówno Steama, jak i portali poświęconych graniu oraz branżowych. Nie sądzę, by strzelali sobie w stopę wciskając ludziom żenujący marketing.

« Odpowiedź #577 dnia: Września 12, 2012, 22:33:48 »
O kurde, to wygląda że jeszcze nie koniec owego szumu ;) Przewieźli ich na wyspę Lesbos. Wróżę straszne rzeczy :D
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=70965
Pytaniem, co bardziej wrze... media, czy fora internetowe. Jeśli faktycznie ich złapano, to... poruta. Jeśli tak nakręcają koniunkturę... poruta. Takie moje zdanie ;) To mi przypomina tabliczki na jednostkach wojskowych: Zakaz fotografowania, gdzie załoga doskonale wiedziała, że można zrobić zdjęcie papierosów na biurku przez okno :D A dzisiaj każdy ma aparat przy sobie, także to wydaje się... co najmniej dziwne ;)

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #578 dnia: Września 12, 2012, 23:38:10 »
Jak dla mnie oskarżanie ich od razu o szpiegostwo to gruba przesada i ewidentna prowokacja. Wszystko co tam mają można sobie obejrzeć na google maps. Argmenty pod tytułem "co za debil robi zdjęcia obiektów wojskowych, jak jest tabliczka, że nie wolno" też są mocno naciągane. Mój ojciec w dawnych czasach bywał w NRD i masa takich tabliczek była wszędzie, ale robił foty jak leciało. Pewnego razu podeszło do niego dwóch smutnych panów, stanowczo poprosili o Zorkę, wyjęli film, prześwietlili, oddali aparat i na tym się skończyło. Nikt go po kazamatach nie ciągał, a to były chyba o wiele bardziej napięte czasy. Władze Lemnos zdaje się chcą utrudnić BIS życie jak tylko potrafią, bo już wcześniej mieli pretensje, że ich wspaniały wakacyjny pipidówek zacznie się kojarzyć ze strefą wojny. Szkoda, że nie zauważają, że jakby nie Arma III to nikt by o tej zapyziałej wysepce nie usłyszał (ja wciąż nawet nie wiem, gdzie to dokładnie jest).

« Odpowiedź #579 dnia: Września 13, 2012, 16:35:48 »
Przecież to nie pierwsza taka akcja w Gracji. Kilka lat temu zapuszkowali na miesiąc brytyjskich spotterów (spottersów, jak się to odmienia ?) którzy podczas pokazów lotniczych robili zdjęcia. Śmieszne jest takie podejście ale doktryna "tam gdzie kończy się logika, zaczyna się wojsko" sprawdza się na całym świecie.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #580 dnia: Września 13, 2012, 20:01:51 »
Przewieźli ich na wyspę Lesbos. Wróżę straszne rzeczy :D

Straszne?? :) Jeśli w mitach jest choć ziarnko prawdy, to pół Europy zaraz się tam zjedzie strzelać foty, aby na karę zasłużyć :)
No chyba, że z mitem o Lesbos jest jak z opowieścią w Radiu Erewań.. "Tak, tak, wszystko prawda, ale... " ;)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #581 dnia: Września 17, 2012, 15:58:56 »
Odkopałem ostatnio z biblioteki Steama podstawkę Army 2. Zacząłem kampanię i nawet mnie wciągnęło. W sieci jest w cholerę modów do tej gry. Które wg Was są "must have"? Interesuje mnie tylko singiel.

« Odpowiedź #582 dnia: Września 17, 2012, 19:00:51 »
Advanced Combat Environment (ACE), Invasion '44 (I44), Finish Defence Forces (FDF), klimaty wietnamu UNSUNG... tylko sprzęt trzeba mieć mocny... Co by tu jeszcze.... Ooo czeskie (CSLA). Jeśli chcesz pobiegać polakami spraw sobie wszystko od Vilasa... Naprawdę dużo tego jest. Polskie wojsko w stanie obecnym, z lat '90, i chyba z roku 85.., polonezy, policyjne i cywilne, maluchy, żuki, duże fiaty itp., itd. Masa wojskowego sprzętu i broni począwszy od kałasznikowów, przez glauberyty, wisty, beryle... polskie czołgi PT-90 Twardy, BRDMy, BWP no... naprawde dłuuugo można wymieniać.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #583 dnia: Września 18, 2012, 01:36:10 »
ACE, oraz I44 polecam raczej do coopa. Unsung wjeżdża niestety bez misji i do tego mapy strasznie zamulają kompa (palmy = FPS killer).

Do singla to polecam tak:
Cold War Rearmed - must have! Stary dobry Flashpoint w Armie, łatwa instalacja za pomocą PlayWithSIX. Wciąż demo, ale jakość produkcji powala, no i jest Ka-50 do pośmigania.
DayZ - nie moją bajka, ale masa szumu z tym, warto chyba opatrzyć, instalacja jak wyżej.
Lingor Island + Units - tak naprawdę to mapka i jednostki potrzebna jest do jednej rzeczy - remake'u Ghost Recon: Island Thunder - szczerze polecam
Podagors (czy jakoś tak) - mapa, tak samo jak wyżej, tyle że tym razem kampania gołego Ghost Recon.
Remaki Delta Force 1 i 2 też gdzieś są.
Sorry, że nie podaję linków, wszystko jest na Armaholic wystarczy chwilkę poszukać.

Z innych modów: WarFX Blastcore i J.S.R.S soundmod, bez tego Arma brzmi i wybucha dość biednie.

« Odpowiedź #584 dnia: Września 18, 2012, 09:54:01 »
Z innych modów: WarFX Blastcore i J.S.R.S soundmod, bez tego Arma brzmi i wybucha dość biednie.
Właśnie o takie dodatki mi chodziło, powinienem się lepiej określić. Bardziej mi zależy na tym aby poprawić to co już jest w Armie, niż dodawać nowe mapy, jednostki itp. Szczególnie AI doprowadza mnie do szału. Pojazdami jeżdżą/latają jakby mieli 5 promili we krwi. Co chwilę wpadają na jakieś przeszkody, rozjeżdżają pieszych. Carmageddon jednym słowem. Najgorsze gdy przez coś takiego zawalam misję, która od dłuższego czasu nie była save'owana.