Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232931 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
Odp: Storm of War: Battle of Britain -screeny
« Odpowiedź #660 dnia: Września 09, 2010, 17:50:48 »
A ja odnoszę wrażenie, że Olegowi się wogóle nie śpieszy...
Konkurencji - zero, być może jeszcze odetnie jakieś kupony od Iłka.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #661 dnia: Września 09, 2010, 19:36:24 »
Pamiętajmy jednak, że Oleg się sam nie sponsoruje. W pewnym momencie wydawca gry mówi dość i trzeba gierkę wypuścić nawet jeśli jest niedokończona. Oleg mówił, że 'muszą' grę wydać w tym roku, bo się kasa kończy. Ile w tym prawdy zobaczymy.

Może i RoF wyszedł niedopracowany, ale dzięki temu, że go wypuścili mieli kasę na rozwój tytułu. Inaczej pewnie by zbankrutowali po drodze i nic byśmy nie ujrzeli. Najważniejsze, że nie zostawili niedopracowanego tytułu tylko ciągle próbują go ulepszyć!
Achtung Spitfeuer!

« Odpowiedź #662 dnia: Września 10, 2010, 13:28:01 »
Ja tam bym wolał żeby Olo wydalił BoB-ka jeszcze w tym roku, a błędy poprawiał z czasem. Nie przeszkadzałoby mi to specjalnie gdybym miał pewność, że przejmie się sugestiami. Natomiast mam pewność że będzie odwrotnie. W październik a.d. 2010 nie wierzę, nie zdziwiłbym się specjalnie gdyby chodziło o 2011. Wiadomym jest chyba że jak Olo coś mówi to znaczy że... mówi.
Dziecku w kolebce kto łeb urwał chytrze...

« Odpowiedź #663 dnia: Września 10, 2010, 17:04:54 »
Też mi się gdzieś o uszy obiło, że ma być na jesień 2010 ale zgadzam się, że w takiej sytuacji mieliby duży poślizg z marketingiem. Zobaczymy. Wiem, że Olo jest perfekcjonistą ale nie wiem czy do niego dociera, że nie zrobi perfekcyjnej gry. Po pierwsze ze względu na różnorodność sprzętu na rynku. Nie da się przetestować na wszystkich konfiguracjach sprzętowych. Po drugie w środowisku, które kłóci się o każdą śrubkę w modelu samolotu (i dobrze) nie da się zadowolić każdego. Ja mam już dość czekania. Obojętnie czy gra wyjdzie za miesiąc, czy za rok i tak będziemy co jakiś czas karmieni puczami.
Русский военный корабль, иди нахуй

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #664 dnia: Września 10, 2010, 18:30:58 »
Ja w 2010 nie wierzę, ale argument o małej ilości czasu na marketing dla gry... spójrzmy na to od innej strony - target user (czyli my) jest w 100% świadomy, że BoB jest w produkcji i wszyscy na niego czekają - gdyby wyszedł jutro, czy potrzebowalibyśmy kampanii reklamowej, serii recenzji, newsów i innych bzdur, żeby go kupić?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #665 dnia: Września 10, 2010, 19:10:13 »
Są już nowe screeny: http://fooblog.mexxoft.com/category/computerspiele/storm-of-war-computerspiele/

Oraz kontynuując najbardziej mnie interesującą - serie wąsikową pokusiłem sie tym razem o takie porównanie.

Komentarz chyba zbędny?  :118:

btw. jest jeszcze jeden typ jak dla mnie, pytanie tylko czy pozował również?
http://kresy24.pl/upload/__ukaszenka5.jpg
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #666 dnia: Września 10, 2010, 21:06:49 »
target user (czyli my) jest w 100% świadomy, że BoB jest w produkcji i wszyscy na niego czekają - gdyby wyszedł jutro, czy potrzebowalibyśmy kampanii reklamowej, serii recenzji, newsów i innych bzdur, żeby go kupić?
Sprzedawca zawsze będzie chciał powiększyć target. Przypomnij sobie ile czasu czekaliśmy na Iła-2. Wtedy graliśmy chyba w EAW, CFS i Red Barona II/3D (maszyny śmigłowe). A grono fanów symulatorów dzięki Iłowi raczej powiększyło się - widać to było nawet na naszym forum.
Osobiście nie mam nic przeciwko opóźnieniom - będę musiał kupić nowy komputer ;). W pudle z bodajże 2003 zmieniłem tylko grafikę i dodałem pamięci - tylko po to aby grać w Stalkera.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #667 dnia: Września 10, 2010, 22:11:40 »
A grono fanów symulatorów dzięki Iłowi raczej powiększyło się - widać to było nawet na naszym forum.

Jak chcą zarobić to jak najbardziej powinni wystartować z kampanią reklamową odpowiednio wcześnie. Owszem, to jest symulator robiony z myślą o ludziach szukających czegoś więcej, niż kolejnej strzelanki. Ci wiedzą i czekają. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie żeby sprzedać BoBa trzynastolatkom z Kansas grającym teraz w Wings of Prey i HAWX. Polatają, zirytują się że za bardzo skomplikowane ale kasa popłynie.

Żeby tylko nie było tak, że na przykład za rok okaże się, że za długo to wszystko trwało i gra w dniu premiery będzie opierała się na przestarzałej technologii.
Русский военный корабль, иди нахуй

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #668 dnia: Września 17, 2010, 18:47:51 »
http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=16418 jest nowy update.
Ciekawe co oznaczaja postacie przy miniaturkach w QMB Tiger Motha oraz Blenheima, wszystkie samoloty sa wielomiejscowe (dostepne tylko w trybie multi? Kiedys tam cos o tym byla mowa).
Kolumna pojazdów na kolejnych poraża.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #669 dnia: Września 17, 2010, 20:50:22 »
Nie jestem pewien ale chyba po raz pierwszy widzimy fragment z interfejsu gry , mam też pytanie do forumowiczów co to za pojazd na końcu
kolumny , wygląda jak gimbus dla szczawików z podwyższonym ADHD  :002:, może ktoś zna jakieś szczegóły dotyczące tego pojazdu?

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #670 dnia: Września 17, 2010, 21:16:58 »
Pilot Sztukasa rozgryzł widać zagadkę nurtującą od wieków wielu filozofów, czyli jak zrzucić bombę i mieć bombę :118:
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #671 dnia: Września 17, 2010, 22:11:03 »
jakieś szczegóły dotyczące tego pojazdu?

Wygląda na jakąś bardziej opancerzoną wersję wozu dowodzenia ACV Dorchester
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #672 dnia: Września 18, 2010, 10:21:50 »
A mi się wydaje że szczegółowość trawy jest większa niż modeli samolotów  :005:
Miejsce na Twoją reklamę.

« Odpowiedź #673 dnia: Września 18, 2010, 16:22:43 »
Trawa to zwykły płaski rysunek na prostym wielokącie ,a nie całkowicie  3d obiekt (jeszcze nie ta era komputera :(  ) ,dlatego taka szczegółowa :)
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #674 dnia: Września 24, 2010, 18:11:09 »
Tradycyjny piątkowy die updejten

http://fooblog.mexxoft.com/category/computerspiele/storm-of-war-computerspiele/

no i wracam do tradycji :

But anyway with the first release it will also set some new standards in sim industry for WWII flight sims. Be sure.  :118:
« Ostatnia zmiana: Września 24, 2010, 18:30:00 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl