Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 233218 razy)

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
Odp: Storm of War: Battle of Britain -screeny
« Odpowiedź #240 dnia: Listopada 30, 2007, 15:48:07 »
W realu właśnie tak było. Przykład : E. Hartmann. Dostał "opiekę" kolegów z JG52, by mógł się uczyć i przeżyć. Co było potem sami wiecie...
Czy pan Hartmann miał cały czas przed oczami prędkość swoich kolegów, kąt natarcia, ustawienie przepustnicy i widział jaką poprawkę odwalają?

A co do tego Ła-7, to co nam da ten "moduł analityczny" skoro po prostu zobaczymy, że Olo dał temu samolocikowi osiągi F-16(co do  osiągów Ła-7 to nie wiem jak są zwalone, ale mówię jak słyszałem :razz:). Myślę, że nadal bylibyśmy sfrustrowani. :005:
ZenoPL

« Odpowiedź #241 dnia: Listopada 30, 2007, 15:50:48 »
No i super.

Prawda jest taka, że i tak kupię SOW i dalej będę katował joya byle tylko coś posłać na glebę. Ale marzy mi się dostęp do informacji (pewnie to ma związek z moją robotą).

W realu pilot myśliwski trenuje na symulatorze właśnie po to, by analizować swoje błedy.

Jak nie można czegoś zmierzyć, to nie można tym zarządzać -  :118: - tylko bez bicia, haha
"Ouendat" aka. "Jasta12_Blitz"

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #242 dnia: Listopada 30, 2007, 15:52:41 »
Czy pan Hartmann miał cały czas przed oczami prędkość swoich kolegów, kąt natarcia, ustawienie przepustnicy i widział jaką poprawkę odwalają?

Zastanów się co piszesz. Takie mozliwości mają dopiero współczesne samoloty z rejestratorem lotu. A Bubi miał coś o wiele lepszego. Krupińskiego i spółkę. :D. Wystarczyło, żeby zrobić z niego asa.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
« Odpowiedź #243 dnia: Listopada 30, 2007, 15:57:48 »
Prawda jest taka, że i tak kupię SOW i dalej będę katował joya byle tylko coś posłać na glebę. [...]
Tak trzymac. :002: Nie narzekać, bo nie jest tak źle. Chociaż wiem, że trudno jest pokonać wroga szybszego i zwrotniejszego, to zawsze jakiś cień nadziei pozostaje. :021:

Piloci trenują na symulatorach, ale ci z WWII zbytnio nie mieli takich możliwości. :121:
ZenoPL

« Odpowiedź #244 dnia: Listopada 30, 2007, 16:01:54 »
 :021: - pod względem możliwości "czucia" i "fizyczności" maszyny bliżej nam do pilota F-35.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #245 dnia: Listopada 30, 2007, 16:02:39 »
@Ouendat

Jasne, dzięki temu napewno będziesz lepszy... to tak samo jak oglądanie tracków. Im więcej ich oglądniesz tym jesteś lepszym pilotem, oczywiście wszystkie offline musisz też mieć zaliczone.

Powiem tylko tak, obyś się nie zdziwił...

I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

NoGutsNoGlory

• Gość
« Odpowiedź #246 dnia: Listopada 30, 2007, 16:03:31 »
No i super.

Prawda jest taka, że i tak kupię SOW i dalej będę katował joya byle tylko coś posłać na glebę. Ale marzy mi się dostęp do informacji (pewnie to ma związek z moją robotą).

W realu pilot myśliwski trenuje na symulatorze właśnie po to, by analizować swoje błedy.

Jak nie można czegoś zmierzyć, to nie można tym zarządzać:118: - tylko bez bicia, haha

Pociesz sie tym że w SOW nie będzie Ła (chyba).Będą za to spity co w sumie optymizmem znacznym też nie napawa.
 Co do analizowania własnych błędów,cóż jeśli lecę doga po blue stronie i widzę pacjenta w Ła to grzecznie czekam na to aż zaatakuje on kogoś i wtedy B&Z.Pamiętaj że o sukcesie w 90% decyduje pozycja początkowa oraz to ze piloci Ła to zazwyczaj ludzie którzy niczym innym latać nie potrafią.

« Odpowiedź #247 dnia: Listopada 30, 2007, 16:08:47 »
 :004: - wyczówam(wyczuwam) ironię, haha

Aby było jasne: IM WIĘCEJ LATASZ - TYM LEPIEJ LATASZ, IM WIĘCEJ WALCZYSZ - TYM LEPIEJ WALCZYSZ, itd. - to chyba oczywiste.

A informacje może być pomocna. I tyle.

A tak off-topic :118: : są jakieś nowy screeny z SOW??
« Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2007, 16:39:34 wysłana przez Kos »

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #248 dnia: Listopada 30, 2007, 16:19:26 »
Aby było jasne: IM WIĘCEJ LATASZ - TYM LEPIEJ LATASZ, IM WIĘCEJ WALCZYSZ - TYM LEPIEJ WALCZYSZ, itd. - to chyba oczywiste.

Niekoniecznie (miałeś chyba na myśli dojście do poziomu kogoś kto stwarza, jakiekolwiek zagrożenie i jest użyteczny) albo się, "TO" ma, albo się tego nie ma, to tak, jak z piką nożną - nie każdy napastnik staję się uber łowcą bramek.. większość (zdecydowana) pozostaje w cieniu i coś tam dziubnie raz na jakiś czas, ale to nie oni są w TV i to nie ich kobiety kochają :D
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #249 dnia: Listopada 30, 2007, 18:32:15 »
A kiedy to to wychodzi? Bo ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia... i jakoś mnie to nawet strasznie nie boli :P

Pozdrawiam

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #250 dnia: Listopada 30, 2007, 19:10:59 »
Wielkanoc 2008
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #251 dnia: Listopada 30, 2007, 23:22:11 »
A kiedy to to wychodzi? Bo ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia... i jakoś mnie to nawet strasznie nie boli :P
O człowieku, nie musisz się jakoś tłumaczyć, naprawdę, to nic strasznego pytać o datę, mimo, że wypisujesz w tym temacie od dłuższego czasu że nie oczekujesz niczego od tego tytułu.

Inaczej- nie udawaj, że jesteś w 100% "ee, bob? nie obchodzi mnie to, serio". Wszyscy jesteśmy ciekawi BoB'a, Ty też ;)

Chodź i tak wiemy co to będzie za "sim".
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #252 dnia: Grudnia 19, 2007, 12:10:52 »
Dla zainteresowanych tematem link do ostatnich wieści z tajgi, gdzie na komputerze z brzozy, pewien łowca jenotów wystrugał następującą wiadomość:
http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=2040

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #253 dnia: Grudnia 19, 2007, 20:23:35 »
Coś to forum 1C z lekka nie działa.
Możesz Geni napisać co tam nowego z SoW?