A ja ujmę to tak:
Modele ok, fajnie że dbają o detale, które będzie widać i tak tylko na screenach. Szkoda tylko, że z jednej strony modelują sprężynę a z drugiej światło na poszczególnych panelach odbija się inaczej (ostatnia fota). W sumie to nawet nie o to mi biega, a raczej o to, że prócz modeli nie pokazali jeszcze nic. To co mnie najbardziej interesuje (jeśli mowa o grafice) to silnik graficzny. Jeśli nie będzie odpowiedniego oświetlenia itp itd. to cała praca modelarzy pójdzie ... Zobaczcie jak cudnie wyglądają maszyny wyrenderowane w 3ds do WOPa, a jak potem wyglądają w grze. Jeśli Targetware miałby dobry silnik graficzny, z odpowiednim oświetleniem wtedy można by podziwiać cały trud włożony w stworzenie tych modeli.
Jeśli Oleg pokaże silnik graficzny, który mnie powali na kolana, wtedy oddam hołd. Póki co to tylko modele w 3d maxie. I myślę, że Laba miał to samo na myśli, że poza ilością trójkątów to te modele nie różnią się wyglądem od iłowych (tekstury, oświetlenie itp).
I nie chodzi o narzekanie, a raczej o te "ściśle tajne przez poufne" rzeczy, których nie można pokazać, bo przecież wtedy cały świat zerżnie jak zobaczą, że zrobili super silnik graficzny... Dziwne, że reszta świata jakoś pokazuje swoje silniczki nowej generacji właśnie po to żeby przyciągnąć oko gracza jeszcze na długo przed premierą gry.
Stąd też, dla mnie to nadal PF czy tam 1946 z dokładniejszymi modelami samolotów.