Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 233031 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: Storm of War: Battle of Britain -screeny
« Odpowiedź #540 dnia: Czerwca 22, 2010, 10:32:44 »
Nie muszę mieć wszystkiego na max w FSie.

Też się wszystkich pytam jak to robią, że mogą RoFa odpalić lol

mmaruda - czy ktoś tu narzeka na to, że trzeba zrobić upgrade sprzętu? Stwierdziłem po prostu fakt. Zawsze tak było i będzie, a złośliwości zachowaj dla siebie :P

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #541 dnia: Czerwca 22, 2010, 10:43:01 »
Co do wydajności to nie wydaje mi się, by SoW był jakimś bardzo wymagającym simem w kwestiach sprzetowych. Owszem ładnie wygląda, ale w dużej mierze - to wszystko to samo co w Wings of Prey. Jedynie FM może wiecej zabrać i balistyki pocisków oraz DM, bo te rzeczy będą a w WoP ich nie ma (albo inaczej bazując na lepszych simach wiem, że zabiera to wiecej). WoP pokazał, że można sim zoptymalizować wręcz genialnie i znacznie lepiej niż Iłek w każdym wydaniu. Kwestia jeszcze samych map, czy w SoW będzie to na zasadzie właśnie iłkowej i odświeżonego iłka: WoP czy też zrobią je większe. Osobiście wolałbym te z FSX'a, a nie, że lecimy i mamy coś co sie nazywa końcem mapy. Tyle, że skoro BoB ma się rozwijać to twórcy będą wydawać częsci map by to sprzedawało się w ogóle; zatem nie bójmy się działania SoW.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #542 dnia: Czerwca 22, 2010, 16:20:03 »
Od jakiegoś czasu śledzę na Olegowym forum tematy o pracach nad BoBem i o ile pamiętam Oleg zawsze pisząc o mapach używa liczby pojedynczej (nie mówi mapy, tylko mapa). Z tego rozumiem, że pewnie będzie jedna duża. No właśnie, czy ktoś wie jak duży teren ma obejmować BoB? Sama Anglia jest niemała a jeszcze wypada zrobić cały kawałek po drugiej stronie Kanału...
Русский военный корабль, иди нахуй

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #543 dnia: Czerwca 22, 2010, 16:35:33 »
Też nie wiem właśnie, ale cos mi świta, że beda wielkości Normandii w iłku.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #545 dnia: Czerwca 25, 2010, 23:27:05 »
Wóź strażacki jest najlepszy!!! Mam nadzieje, że będzie flyable!!!

www.yoyosims.pl

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #546 dnia: Lipca 04, 2010, 23:28:22 »
Kolejne http://fooblog.mexxoft.com/sow-screenshots-02-juli-2010/

Tym razem widzimy super rozmazany dym i uberwodę.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #547 dnia: Lipca 04, 2010, 23:33:28 »
Naprawde modele samolotów 1-a klasa, ale dym jest po prostu jedynie efektowny, aż tak to nie wygląda, dym sie tak kształtuje jak wydobywa sie wolno, ale nie z lecącego samolotu. Flak za to 1a klasa. Przydałby się jakiś filmik nowy. Końcówka roku, poczatek kolejngo będzie gorący. DCS, SoW, nowy WoP....

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #548 dnia: Lipca 05, 2010, 00:01:52 »
Bardzo trzymam za Ola kciuki żeby nie dał ciała w jednej kwestii i chyba napiszę mu w to w przyszły piątek na forum. Chodzi o loty AI w formacji, z którymi screeny możemy właśnie oglądać. Jedna z rzeczy, które bardzo mnie drażnią w symulatorach jest brak ruchu samolotów względem siebie w takim locie. Zresztą w ogóle drażniące jest kiedy AI lata jak po sznurku. Oby nie tym razem...
Русский военный корабль, иди нахуй

« Odpowiedź #549 dnia: Lipca 05, 2010, 09:50:42 »
Czy ja dobrze widzę, że ten Stukas ma ''obrane'' opony?

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #550 dnia: Lipca 05, 2010, 13:01:04 »
Moje pytanie brzmi: Kiedy devteamy wreszcie wpadną na ten tak nieoczywisty pomysł jak, nazwijmy to, "dynamiczny model zniszczeń" podobny do tego z B-17 2: The Mighty Eight? Czyli: tam gdzie realnie trafię albo dostanę, tam powstaje w czasie rzeczywistym ślad po kuli. Jeden pocisk - jeden ślad.

« Odpowiedź #551 dnia: Lipca 05, 2010, 14:09:19 »
Ależ właśnie dokładnie to o czym piszesz ma być zaimplementowane w BoB-ie. Na przykład; w przeciwieństwie do Iłka, gdzie, jak wiemy, trafienie w olej, glikol czy silnik różni się tylko dymkiem o różnym kolorze i intensywności, oraz czasem potrzebnym do zatarcia silnika, tutaj gdy odstrzelą Ci, w twojej BeeMce, dwa cylindry to będziesz leciał dalej z silnikiem o mocy adekwatnej do ilości jeszcze posiadanych, między innymi dlatego drżę na myśl o mocy obliczeniowej komputera zdolnego to wszystko udźwignąć.

« Odpowiedź #552 dnia: Lipca 05, 2010, 14:23:12 »
Ależ właśnie dokładnie to o czym piszesz ma być zaimplementowane w BoB-ie...w twojej BeeMce, dwa cylindry to będziesz leciał dalej z silnikiem o mocy adekwatnej do ilości jeszcze posiadanych, między innymi dlatego drżę na myśl o mocy obliczeniowej komputera zdolnego to wszystko udźwignąć.
Byłoby pięknie. Ale jak znam życie to zapowiedzi , zapowiedziami a rzeczywistość i tak jest inna, a już na pewno nie taka piękna jak szumne zapowiedzi. Pewnie i tak wszystko będzie uproszczone. Nie żebym uprawiał czarnowidztwo i  narzekanie ale tak to już jest w moim odczuciu. Twórcy gier przesładzają opisy rozbudzają niezwykłe nadzieje, a później i tak tego w grze nie ma, jest ledwo zauważalne lub całkowicie różne od wyobrażeń graczy.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #553 dnia: Lipca 05, 2010, 14:30:55 »
Czy ja dobrze widzę, że ten Stukas ma ''obrane'' opony?

Na zdjęciu nr 9 już tego nie widać
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #554 dnia: Lipca 05, 2010, 14:37:32 »
A będzie tak:
Pocisk trafia w silnik. Hmm... może by jakiś cylinder uszkodzić? A może ze dwa? Dobra, to wylosujmy ile... tak między 1, a np. 6... Wyszło: 3, no to uszkadzamy 3 cylindry. Mieliśmy 12, odjęliśmy 3, więc zostaje 9.
9 / 12 = 75%
75% * magiczny czynnik Olega od od 75% = 68,445356% i to będzie nasza nowa moc maksymalna względem silnika sprawnego silnika.
Tak przy okazji, to cylindry są gdzieś w tle w iłku, więc Oleg się z tym od dłuższego czasu szykował.
Myślę, że pod względem obliczeniowym nie będzie tak źle. Wydaje mi się, że to tylko tak groźnie wygląda. Poza tym nie chce mi się wierzyć w to, że BoB będzie liczył trafienia ze zbyt dużą dokładnością. Przy tym jakie różnice występują w iłku między pozycją realną samolotu, a tą renderowaną (realna jest obliczana co kilka klatek), to byłoby trochę śmieszne, by liczyć trafienie w każdą małą śrubeczkę z osobna.