Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 233234 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Storm of War: Battle of Britain -screeny
« Odpowiedź #585 dnia: Lipca 30, 2010, 18:11:27 »
No i nowy zbiór fotek:
http://fooblog.mexxoft.com/category/computerspiele/storm-of-war-computerspiele/

Emile piekniutkie, a tak znów parę ładnych klatek bez FPSów ;)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #586 dnia: Sierpnia 02, 2010, 08:38:36 »
Ulalalalalaaa ... no pikny DM, cud, mniód i orzeszki

A tutaj widzimy, jak bohaterski pilot Hurka, pomimo ciężkich uszkodzeń,  zdołał mimo wszystko zapalić hitlersyna

Dal odmiany widzimy również, że Welington nie chce być gorszy od Hurka i nawet paląc się jak pochodnia - nadal na kursie do/od celu.

No i perełka, Tajfun. Podstawowy bojowy samolot Luftwaffe w czasie BoB.

Strach się bać, taki sim będzie .... :karpik :karpik

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #587 dnia: Sierpnia 02, 2010, 11:48:37 »
Ulalalalalaaa ... no pikny DM, cud, mniód i orzeszki
Jak by nie było DM to też byłby płacz. Mnie na tym skrinie przeraża co innego - bryła Hurka

A tutaj widzimy, jak bohaterski pilot Hurka, pomimo ciężkich uszkodzeń,  zdołał mimo wszystko zapalić hitlersyna
I brawa mu za to !

Dla odmiany widzimy również, że Welington nie chce być gorszy od Hurka i nawet paląc się jak pochodnia - nadal na kursie do/od celu
Wg mnie świta już więc Welly wraca do domu  :003: - on chyba jednak spada

No i perełka, Tajfun. Podstawowy bojowy samolot Luftwaffe w czasie BoB
Od przybytku głowa nie boli - Kos np. będzie zadowolony - ja też  :002:

BTw - no ofence - tylko inny punkt widzenia.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #588 dnia: Sierpnia 02, 2010, 13:56:48 »
Ranwers - spoko :002:
W końcu mówimy o "nieistniejącej" grze :004:
Możemy sobie "podgybać" i wymienić poglądy na w/w temat bez zniżania się do poziomu 13-latków z Kansas - w końcu od tego mamy forum :001:

Widzisz - w tym cała różnica - w podejściu.
Jak sam kiedyś przyznałeś - jesteś raczej "offlajnowcem" - ja raczj odwrotnie. Latanie i walka w sieci jest dla mnie najważniejsza. Co za tym idzie - chciałbym aby ta "nieistniejąca" jeszcze gra była czymś lepszym od tego co mamy teraz.
Ten DM Hurka jest piękny. Naprawdę mi się podoba. Tyle tylko, że z zaprezentowanych screenów można wywnioskować jedną rzecz. To tylko tekstury. Bo skoro tak uszkodzony hurek jest jeszcze w stanie zaatakować heńka, znaczy to, ze ten "piękny" DM nie ma żadnego wpływu na właściwości maszyny.
Coś w rodzaju Korby, którą mamy teraz. Zresztą -w  trybie "harcdore" (że się posunę do okreslenia z gier FPS) jakim cudem ja (jako pilot danej maszyny) zobaczę te przepiękne uszkodzenia ? Nawet jak wyskoczę sobie na szmacie - to i tak nic nie będę widział. No chyba, ze jest to ukłon w stronę mojego skrzydłowego - aby mógł sobie pooglądać te wszystkie "super" dziury i przestrzeliny w mojej maszynie.
Odnośnie Welingtona. Ten obrazek, który zalinkowałem przypomina mi jedną z wielu sytuacji z początku FB ...
" - Psiku ....
- co tam ?
- to B-25 co atakowałeś, rozbił się ?
- oba silniki dymiły, zdrowo go poszatkowałem...
- ale rozbił się ?
- no nie widziałem, bo wlazł nad lotnisko, Dlaczego pytasz ?
- bo mam dymiące i płonące B-25 nad naszym celem  ... skurw##el rzuca bomby ..."

Masz rację Ranwers. Od przybytku głowa nie boli, tyle tylko, że według starego indiańskiego przysłowia - "co za dużo to i świnia nie zje ..."
Może dla gier w trybie single player offline  - taki Tajfun to gratka. Podobnie w trybie MS Flight Simulator. Ale w walce online ?  Jeżeli to jest Battle of Britain i mapa obejmuje Kanał - co w tym wszyskim robi Gladiator ? Rozumiem, mapa Grecji, Kreta, Libia ... ale kanał ?
Śmiem twierdzić, że Olo znów zafunduje nam niezliczoną ilość maszyn zrobionych po łebkach, zamiast paru zrobionych porządnie. Będzie falująca trawa i super wymodelowana cysterna z paliwem na lotnisku. Oczywiście są to ważna rzeczy, cieszące oko w sposób "graficzny", ale zbędne zupełnie jeśli chodzi o samą rozgrywkę w powietrzu. A na to Olo powinien zwrócić uwagę. No bo ile razy ja bedę oglądał tego Tajfuna w powietrzu, tą cysternę. No fakt - trawa bedzie zawsze na polowym lotnisku. Ale dla mnie dużo ważniejsza jest informacja o tym czy mogę bezpiecznie wystartować niż widok najlepiej wymodelowanej falującej trawy ...
Wiem, czepiam się ... :002: :002:

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #589 dnia: Sierpnia 02, 2010, 15:26:06 »
Zapomniałeś o podrygujących antenkach  :118:

Odnośnie ilości maszyn do BOBa to Oleg też mnie zaskoczył. Bo jeżeli mówimy o samolotach z Bitwy to na myśli mamy przede wszystkim 2 fightery brytyjskie i z 5 maszyn niemieckich. O epizodzie Makaroniarzy mało kto pamięta. Nam do walk to starczyłoby z nadmiarem. I tu Oleg mnie zaskoczył ! Widzę, że chce on dać prawie wszystkie maszyny jakie były w tym momencie w użytkowaniu. Pewnie nie chce dorabiać potem jakichś "forgotten..." poza tym jak by się sprzedawał sim z ...7 samolotami ? Myślę też że gra szybko by się nam znudziła, chyba nawet online. Dzięki innym maszynom są inne możliwości, pewnie będzie można pobombić, poszukać ubootów itp itd.
Gladiatory były na etacie RAF, ba nawet Lysandery pełniły dyżury myśliwskie  :karpik.
@Bf-108... - a niechciałbyś przechwycić z raz np jakiegoś ginierała zapylającego po krzaczorach ?  :002:

Odnośnie reszty - cystern, kabrioletów itp -  może to dać fajny klimat, ale może być tylko zbędnym rozdrobnieniem nakładów pracy nad grą. Też nie wszystko co widzę na nowych skrinach - podoba mi się. I drżę aby klimat tego okresu i FM-y były ok. Żeby nie skończyło się to wszystko uberwodą...
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2010, 15:31:47 wysłana przez Ranwers »
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #590 dnia: Sierpnia 06, 2010, 16:34:17 »
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #591 dnia: Sierpnia 13, 2010, 21:25:28 »
Hmmm dziś bez obrazkowego updejtu ?? No co jest?  :121:
Nie ma nawet się nad czym poznęcać  :103:

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość

« Odpowiedź #593 dnia: Sierpnia 13, 2010, 21:52:22 »
Jakoś późno dzisiaj. Wrzuciłem na Imagebam żeby można się było poznęcać. Te screeny z krzaczkami i drzewkami ładne i przerażające. Przerażające dla sprzętu. Poza tym chyba nic nowego nie pokazali.

Русский военный корабль, иди нахуй

« Odpowiedź #594 dnia: Sierpnia 13, 2010, 22:00:24 »
Trochę mnie przerażają te idealnie czyste szyby w kabinie Hurricana (pierwsza fota). W Ilku strasznie to denerwuje, tutaj widzę tez nie lepiej.
...odnośnie czepiania się  :004:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #595 dnia: Sierpnia 13, 2010, 22:13:33 »
No dobra, czas zacząć. A na tym screenie to co właściwie się tak pali? http://www.imagebam.com/image/bcbfa792927410 :D
No i oczywiście niezła puszcza. Nie martwiłbym się wymaganiami, oby tylko dali różną jakość tekstur dla słabszych kart ale raczej to pewne. Lepsza też mapka niż w iłku.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #596 dnia: Sierpnia 13, 2010, 23:10:06 »
A na tym screenie to co właściwie się tak pali? http://www.imagebam.com/image/bcbfa792927410 :D

Ogień juhasowi z rury poszedł i się czepiasz. Z drugiej strony to te wszystkie krzaczki, tekstury i tym podobne nie mają dla mnie takiego znaczenia, jak cienie w kokpicie i ogólne wrażenie oświetlenia wnętrza przez słońce. Czegoś takiego już od dawna mi brakowało, tym bardziej że grając w symulator właśnie to najczęściej widzimy. Od strony graficznej właśnie dla tych efektów czekam na BoB. Może faktycznie jeszcze jakieś rysy i brud na szybie i będzie przyjemnie patrzeć.

Русский военный корабль, иди нахуй

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #597 dnia: Sierpnia 14, 2010, 17:10:23 »
Trochę mnie przerażają te idealnie czyste szyby w kabinie Hurricana (pierwsza fota). W Ilku strasznie to denerwuje, tutaj widzę tez nie lepiej.

Hmmm... Jakiś czas temu moderzy pobrudzili szyby paru samolotów jakimiś zielonymi maziami, strasznie widocznymi pod słońce. Lud Online'owy zwymyślał twórców i część maszyn ma wycofany wygląd szyb do default'owych... I dobrze :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #598 dnia: Sierpnia 20, 2010, 16:54:05 »
Świeża porcja dobrego nastroju:

http://fooblog.mexxoft.com/category/computerspiele/storm-of-war-computerspiele/

Wygląd samolotów, dymu i ognia z dystansu - bardzo mi się podoba.
Nie podoba się natomiast licznik fps na 4 tym zdjęciu tylko kokpit, woda, jeden samolot i 14 fps ? Mam tylko nadzieję, że screen był robiony na jakimś low endzie służącym do tworzenia grafik czy modeli...bo jeżeli nie....biada nam!   

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #599 dnia: Sierpnia 20, 2010, 18:42:53 »
14 FPS. No to sie zaczęło haha. Co prawda mamy średnia 40, ale nad woda to i tak cieńko, 1000 jest pewnie jak sie spojrzało w niebo na chwilę. Ciekawe jaki to był sprzęt.

www.yoyosims.pl