Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232844 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Storm of War: Battle of Britain -screeny
« Odpowiedź #900 dnia: Stycznia 13, 2011, 09:16:39 »
Bardziej realna data na wydanie to wg mnie ta druga połowa marca. O lutym należy zapomnieć. Ubi z DRM raczej wychodzi, była to główna przyczyna upadku SH5 i Assasina 2 i doskonale zdają sobie z tego sprawę.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #901 dnia: Stycznia 13, 2011, 09:27:35 »
Bardziej realna data na wydanie to wg mnie ta druga połowa marca. O lutym należy zapomnieć. Ubi z DRM raczej wychodzi, była to główna przyczyna upadku SH5 i Assasina 2 i doskonale zdają sobie z tego sprawę.

I tak musisz być online przy każdym włączeniu gry.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #902 dnia: Stycznia 13, 2011, 09:37:58 »

Ta instrukcja do Spita warta jest około 45zł, więc warto - nie wiem tylko jaki to format i grubość, mam ją, format ciut mniejszy niż A5, stron jest 274.

@empeck
ale tak samo jak ze Steam i "dawnym" RoF ;)

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #903 dnia: Stycznia 13, 2011, 12:31:46 »
Dobra wszystko jedno, niech oni już to wydadzą, na litość Latającego Potwora Spaghetti!!!

Dodam jeszcze, że Steam wcale nie wymaga bycia online - można odpalić gry offline pod warunkiem, że nie wyszedł patch i Steam nie wie, że wyszedł. Poza tym, Steam a aktywacje online, to 2 różne światy. Steam można puścić zawsze i wszędzie, nie ma ograniczonej ilości instalacji, czy zmiany płyty głównej. Zresztą pomyślcie, byłby to pierwszy sim z achievementami  :002:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #904 dnia: Stycznia 13, 2011, 12:58:23 »
Zresztą pomyślcie, byłby to pierwszy sim z achievementami  :002:

Myślimy - pierwszy z osiągnięciami na parówce to Rail Works 2.
Czy ta instrukcja do szpitfajera jest koniecznością do jego odpalenia (vide seria DCS)? Czy to kolejna imitacja menażki i granatu?

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #905 dnia: Stycznia 13, 2011, 13:06:54 »
Czy to kolejna imitacja menażki i granatu?
Raczej kwiatek do kozucha :) To nie DCS ani FSX, w sumie jednak tak mysle ze nie widzialem żadnego filmu ze startupem, nawet chyba oficjalnie nie wspomniano ze kabinka bedzie jednak klikana, a byly takie zapowiedzi przeciez kiedyś. Zwycieży taniość i prostota  :118:

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #906 dnia: Stycznia 13, 2011, 13:15:53 »
Nie podoba mi się to. I nie wierzę w polską wersję językową w sprzedaży od pierwszego dnia. Chyba że cały ten "sim" będzie poprawioną wersją WoP bez zmian w FM. A wtedy to ja dziękuję. WoP-a już mam i się kurzy na półce.   
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

empeck

• Gość
« Odpowiedź #907 dnia: Stycznia 13, 2011, 14:24:51 »
@empeck
ale tak samo jak ze Steam i "dawnym" RoF ;)
Jest pewna różnica w podejściu do klienta pomiędzy Ubi, a Valve, czy 777. Poza tym, Ubi nie lubię i już. Foch.  :021:

Raczej kwiatek do kozucha :) To nie DCS ani FSX, w sumie jednak tak mysle ze nie widzialem żadnego filmu ze startupem, nawet chyba oficjalnie nie wspomniano ze kabinka bedzie jednak klikana, a byly takie zapowiedzi przeciez kiedyś. Zwycieży taniość i prostota  :118:
Kabina ma być klikalna, ale startupu nie będzie, co jest dla mnie bes sensu. Po co robić klikalny kokpit i usuwać jedyną w zasadzie funkcjonalność dla którek warto by ten kokpit kliknąć. Obawiam się, że zmiana nazwy ma uzasadnienie, To dalej będzie taki iłek, wciskamy jeden klawisz by odpalić maszynkę, full throttle, wznosimy się i szczelamy. No, ale będzie ubergrasik. Ziew.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #908 dnia: Stycznia 13, 2011, 14:41:55 »
Co za bzdura! Przecież już BoB od Rowan to miał, myślałem, że to oczywiste. A swoją drogą skąd pochodzą te wszystkie informacje? Z oficjalnego forum 1C, czy z jakiegoś innego źródła?

empeck

• Gość
« Odpowiedź #909 dnia: Stycznia 13, 2011, 14:45:46 »
Z żółtego forum. Powtarzam co tam przeczytałem przez ostatnie miesiące.

Najbardziej mnie bawi, jak userzy się nakręcają na oficjalne SDK. Im się wydaje, że nagle wszyscy 3rd party developerzy którzy tworzą addony do FS9/FSX rzucą go i zabiorą się za robienie modeli do SoW/CoD heheh.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #910 dnia: Stycznia 13, 2011, 16:23:15 »
Biorąc jednak po uwagę, że wydawcą jest Ubikacja, to wszystko będzie zapewne płatne i drogie, bo Ubi będzie zapewne chciało lwią część siopy z dodatków. Słaby marketing sobie robią - zamiast nakręcać ludzi, że będzie super sim, że będzie to, czego wszyscy oczekiwali, pokazać jakieś gameplaye z tej rzekomej bety, mówić, że już niedługo release date, to okazuje się, że wcale nie jest różowo.

Wszystkie ostatnie newsy mnie mocno rozczarowują - Ubisoft i ich DRMy, brak procedury startowej i wciąż brak jakichkolwiek konkretnych informacji jak się w to będzie grało, jakie są wymagania sprzętowe itp.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #911 dnia: Stycznia 13, 2011, 16:25:54 »
Z DRM jeszcze nie wiadomo, narazie to spekulacje. Na pudełku jest napisane, że gra wymaga aktywacji, a nie połączenia by w ogóle grać. Ruse było zabezpieczone za pomocą Steamworks, może tu też tak będzie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #912 dnia: Stycznia 13, 2011, 16:46:39 »
Tak tylko tę info na pudełku można odczytać tak "Do Aktywacji gry, by w nią grać za każdym razem, wymagany jest internet". Jednorazowo to by było "Wymaga rejestracji gry w internecie" - tak na logikę.

Klikany kokpit bez startupa... błeee.

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #913 dnia: Stycznia 13, 2011, 17:01:35 »
Nie sądzę. Do każdorazowego odpalenia to by było 'Internet required to run/play the game', albo podobnie.

« Odpowiedź #914 dnia: Stycznia 13, 2011, 17:35:01 »
Zamawia ktoś z Was wersje przedpremierową?
307 "LWOWSKIE PUCHACZE" - Vrtual  Polish SQN