Pierwszą rzeczą, którą ogłosili zaraz po podaniu teatru działań, te kilka lat temu, było ile to samolotów będzie na raz w powietrzu. Ludzie o to pytali nagminnie, no bo znając doświadczenia z ił2 myśleli sobie: "Co to za BoB z 20 samolotami". Jak to ktoś odpowiedział, na moje wcześniejsze pytanie, samolotów na raz będzie 20. Jak dla mnie abschuss nawet nie patrząc na całą resztę.
Osobiście nie posiadam RoF'a, ale oglądając jakikolwiek filmik z niego, mam uczucie 'materialności' świata przedstawionego. Ponadto uczucie, że fizyka jak najbardziej tam jest i trzyma się kupy. Jeszcze żaden filmik z "Ił2 nad klifami w Dover" nie dał mi takiego uczucia. Albo ta gra to jakieś nieporozumienie w obecnym stanie ukończenia, albo mają najgorszych marketingowców jakich można sobie wyobrazić...
A co do marudzenia vs ochy i achy. Wydaje mi się, że to już nawet nie chodzi o marudzenie, ale o takie trzeźwe spojrzenie na sytuację. Coś jak z polityką, ile obiecali a co zrobili. Do premiery niedaleko. W kwietniu już będzie wiadomo czy dali ciała.
p.s. Czy to jest coś z moim youtubem, czy te filmiki mają 5 klatek/s??