Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232228 razy)

empeck

• Gość
Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1215 dnia: Marca 18, 2011, 17:16:05 »
Spoko, ja tę gierkę kupię, nawet już preorder złożyłem, ten screen to takie wink, wink, nudge, nudge ;)

Szkoda tylko, że hype nie wytrzymuje konkurencji z realem - to jest moje główne zastrzeżenie do tego tytułu. Za dużo gadania było jaki to będzie idealny sim :)

Co porównania z LO/DCS, ED dało uber symulator dwóch maszyn których otoczenie wygląda jak LO, Oleg nam da tą samą zawartość co w iłku tylko z nowym wyglądem ;)

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #1216 dnia: Marca 18, 2011, 17:22:51 »
Faktem jest, że Condor/RoF są najlepszym dowodem na to że nawet nie mając budżetu i wsparcia technologicznego jak FSX, da się zrobić coś wyjątkowego, nowego i wyznaczającego nową jakość nawet mimo oczywistych ograniczeń świata gry stworzonego w ramach mocy obliczeniowej i umiejętności kodowania. Firma 1C kolejnymi filmami i obrazkami z uporem maniaka próbuje mi wmówić że coś jest inne niż widzę na własne oczy. Nie pokazali na razie niczego co miałoby mnie zaskoczyć, czegoś co pokaże że to nie lepiej pokolorowany Ił-2 Szturmowik. Czy oni są ślepi, nie widzą na jutubie filmów jak ludzie sami za darmo poprzerabiali tę grę tworząc nową jakość? Bo jakoś pośród tych wszystkich nowych filmów nie widać żeby komuś zablokowało się jedno z kół podwozia po utracie hydrauliki, albo zagotował silnik a glikol spływał po wiatrochronie. Na razie oglądamy Ił-2 Szturmowik vol.6, tyle że w końcu ktoś wbił sobie do głowy że były ważniejsze samoloty niż Bi-1 i łaskawie dodano Do-17. No rzeczywiście, jest to jakiś postęp.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1217 dnia: Marca 18, 2011, 17:27:17 »
Zgadza się empecku. To tak jak z imprezami. Najgorzej wychodzą te najdłużej planowane... może nie najgorzej, ale stosunek oczekiwania do spełniania jest porażający. Impreza planowana zwykle rozczarowuje. Najlepiej spotkać kogoś w tramwaju albo w drodze do biblioteki :-). Ja na szczęście nie oczekiwałem niczego po CoDzie i może sobie zanabędę, a może nie. A skoro nie brandzlowałem się przez lata na myśl o tej gierce, to pewnie będzie mi się podobać albo to oleję i zapomnę. Współczuję natomiast wszystkim siedzącym w środowisku iła po czubek głowy. Obawiam się, że - podobnie jak na początku RoFa - im więcej będzie ktoś wylewał szamba na CoDa, tym będzie zdobywał większy level pr0 (oj będzie sezon na, "wiosna", trolla LOLOLOLO).

Tako rzecze,
Zaratustra

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1218 dnia: Marca 18, 2011, 17:37:20 »
Cena gry jest chyba zasługą polskiego dystrybutora. na zachodzie gra kosztuje tyle co każda inna. (np. 35 funtów na direct2drive) Z drugiej strony obawiam się trochę jakości lokalizacji i późniejszego wsparcia dla paczy, których na pewno trochę będzie. Ale ja po prostu nie lubię polonizacji gier.

Qrdl, z jednej strony masz rację pisząc, że w DCS jest również sporo baboli do których tak się już przyzwyczailiśmy, że przestaliśmy zwracać na nie uwagę (już zapomniałem o tych cholernych drzewach :D). Ale z drugiej strony jeśli popatrzysz na serię LO/FC/DCS, to w każdym kolejnym wydaniu masz postęp w stosunku do wersji poprzedniej, w najgorszym wypadku dreptanie cały czas w miejscu jeśli chodzi o pewne aspekty gry. Tutaj Il-2:CoD jest siłą rzeczy porównywany z poprzednią grą z serii Il-2, no i w efekcie mamy to co mamy. Wiele rzeczy, które były w Iłku nie trafi do CoD, przynajmniej nie do pierwszej wersji. A jeśli jeszcze uwzględnisz to co moderzy dodali na własną rękę, to już w ogóle robi się nieciekawie.

Cóż, pożyjemy, zobaczymy. Na razie po tych niemrawych filmikach jestem zdania że co jak co, ale ekipa Maddoxa nie potrafi sprzedawać symulatorów. Za parę dni będziemy mogli ocenić, czy jeszcze potrafią te symulatory robić :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #1219 dnia: Marca 18, 2011, 17:55:18 »
A byłbym zapomiał,Olo już nie pracuje w 1C,parę miesięcy temu dostal kopa,pracuje teraz w innej firmie,fakt ten jest skrzętnie ukrywany przed publiką żeby nie siać paniki.To tłumaczy zmiane tytułu gry i dodanie "Il2 Sturmovik" do nazwy żeby przyciągnąć uwagę gawiedzi.

« Odpowiedź #1220 dnia: Marca 18, 2011, 17:59:16 »
To by poniekąd tłumaczyło nagłe przyśpieszenie terminu wydania i rezygnację z kilku zapowiadanych właściwości (np dynamiczna pogoda)...
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #1221 dnia: Marca 18, 2011, 20:17:14 »
Myślicie o tym samym a boicie się powiedzieć..
Wy nie chcecie IŁ-2 tylko BoBRoFa, w którym:
- chmury to chmury;
- turbulencje i wiatr naprawdę czuć;
- jak cię walnie część zestrzelonego samolotu to "bardzo niedobrze" zrobi się twojemu;
- gdzie każdy obiekt to fizyczny obiekt;
- gdzie każdy samolot ma swoją specyfikę i wymaga innego podejścia z ustawieniami Yoja włącznie;
- gdzie broń się zacina a silniki psują;
- idt.
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1222 dnia: Marca 18, 2011, 20:47:43 »
Myślicie o tym samym a boicie się powiedzieć..
Wy nie chcecie IŁ-2 tylko BoBRoFa, w którym:
- chmury to chmury;
- turbulencje i wiatr naprawdę czuć;
- jak cię walnie część zestrzelonego samolotu to "bardzo niedobrze" zrobi się twojemu;
- gdzie każdy obiekt to fizyczny obiekt;
- gdzie każdy samolot ma swoją specyfikę i wymaga innego podejścia z ustawieniami Yoja włącznie;
- gdzie broń się zacina a silniki psują;
- idt.

Dokładnie! :D

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1223 dnia: Marca 18, 2011, 22:03:00 »
A byłbym zapomiał,Olo już nie pracuje w 1C,parę miesięcy temu dostal kopa,pracuje teraz w innej firmie,fakt ten jest skrzętnie ukrywany przed publiką żeby nie siać paniki.To tłumaczy zmiane tytułu gry i dodanie "Il2 Sturmovik" do nazwy żeby przyciągnąć uwagę gawiedzi.

Piszesz poważnie Loku? To ktoś się cały czs posługuje jego pseudo na forach i w necie :) Przecież na filmikach z igromira go widać chyba.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #1224 dnia: Marca 18, 2011, 22:24:25 »
Panowie krytykanci... najpierw to się nauczcie rozpoznawać samoloty - to nie Savoia tylko Fiat  :118:
Ok. Żartuję, bo i mnie te filmiki rozczarowały ponownie, poza tym lipa bo zegray na dworcu w Londynie nie chodzą...  :021:
Ale - zauważyłem w opcjach ustawkę na model zniszczeń, może tu był najprostszy ? Jeśli tak to bzdurą jest robić trailery na takich ustawieniach, chyba, że autorzy chcą zostawić smakowite kąski, by zaskoczyć nas już na "żywo" po zakupie gry... Piszę bzdury - sam w nie wątpię  :008:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #1225 dnia: Marca 18, 2011, 22:47:00 »
Ranwers, najbardziej w Tobie przez te wszystkie lata zawsze podobała mi się ta nieskażona, organicznie dobra wiara że to wcale nie jest może tak źle jak wygląda, i że wszystko będzie orajt, julsii. Uwielbiam to, podobnie jak muzycznie wysublimowany gust muzyczny starej pierdoły Rutkova, praworządność starej dobrej szkoły Kosa i beznadziejną ale upartą walkę z polskim badziewiem Qrdla. Dobrze że jesteście chłopaki, wchodzę na to forum i świat choć na chwilę już nie jest taki do dupy, mimo że dookoła robią nas w siusiaka i to za naszą kasę jak śpiewał klasyk.
Pozdrawiam serdecznie.

« Odpowiedź #1226 dnia: Marca 19, 2011, 00:01:03 »
Ja, z kolei, czytałem że Oleg tłucze kasę na dwóch fuchach jednocześnie. Pierwszą ma w 1C a drugą w firmie zajmującej się modelowaniem 3D.
Tutaj jest krótki wywiad: http://blogs.vizerra.com/vizerra_en/2010/12/oleg-maddox-joined-the-vizerra-team-interview.html

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1227 dnia: Marca 19, 2011, 00:37:02 »
Na parówie 50 euro, data wydania 31.03.

« Odpowiedź #1228 dnia: Marca 19, 2011, 11:58:34 »
http://www.youtube.com/watch?v=xcm_5L6yZIY&feature=player_embedded
Nawiązując do onegoż filmiku  w kontekście oczekiwań i jojczenia - sugeruję zwrócić uwagę na piramidalną wręcz siłę ognia km-ów - gdzieś tak od 2.40 min.Ojojoj :karpik
Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.

« Odpowiedź #1229 dnia: Marca 19, 2011, 20:28:47 »
Pierwszą rzeczą, którą ogłosili zaraz po podaniu teatru działań, te kilka lat temu, było ile to samolotów będzie na raz w powietrzu. Ludzie o to pytali nagminnie, no bo znając doświadczenia z ił2 myśleli sobie: "Co to za BoB z 20 samolotami". Jak to ktoś odpowiedział, na moje wcześniejsze pytanie, samolotów na raz będzie 20. Jak dla mnie abschuss nawet nie patrząc na całą resztę.
Osobiście nie posiadam RoF'a, ale oglądając jakikolwiek filmik z niego, mam uczucie 'materialności' świata przedstawionego. Ponadto uczucie, że fizyka jak najbardziej tam jest i trzyma się kupy. Jeszcze żaden filmik z "Ił2 nad klifami w Dover" nie dał mi takiego uczucia. Albo ta gra to jakieś nieporozumienie w obecnym stanie ukończenia, albo mają najgorszych marketingowców jakich można sobie wyobrazić...

A co do marudzenia vs ochy i achy. Wydaje mi się, że to już nawet nie chodzi o marudzenie, ale o takie trzeźwe spojrzenie na sytuację. Coś jak z polityką, ile obiecali a co zrobili. Do premiery niedaleko. W kwietniu już będzie wiadomo czy dali ciała.

p.s. Czy to jest coś z moim youtubem, czy te filmiki mają 5 klatek/s??
Achtung Spitfeuer!