Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232316 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1395 dnia: Marca 28, 2011, 07:46:51 »
Gdzieś ktoś mi napisał:
- Co ty chcesz od CoD on kosztuje tyle co w RoFie 3 samoloty.

Racja, ale przypomniał mi się kawał:
Do żydowskiego krawca przychodzi warszawski elegant i zamawia spodnie.
Krawiec długo bierze miarę i w końcu każe się zgłosić za 10 dni.
Elegant się oburza: - Panie 10 dni, Bóg cały świat stworzył w 7.
Krawiec na to: - Panie popatrz jaki jest ten świat, a zobaczysz jakie to będą spodnie…
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1396 dnia: Marca 28, 2011, 07:57:51 »
Zdajesz sobie sprawę, że nad żadnym innym simem nie pracowano tak długo na pełen etat ?  :121:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1397 dnia: Marca 28, 2011, 08:44:21 »
Gdzieś ktoś mi napisał:
- Co ty chcesz od CoD on kosztuje tyle co w RoFie 3 samoloty.

Powtarzam, w Polsce. Zasługa Ubi jest taka, że gra ma normalne kanały dystrybucji i lokalnego polskiego dystrybutora, więc cena jest trochę lepiej dopasowana do naszych warunków. Polska lokalizacja jest w takim przypadku niezbędna, żeby ludzie z zagranicy u nas nie kupowali. :)
Na zachodzie kosztuje tyle samo co inne gry.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #1398 dnia: Marca 28, 2011, 09:21:29 »
Jestem ciekaw jak ta gra ma obsługiwać 128 samolotów online przy ograniczeniu do jednego rdzenia CPU. Może zakładali, że przez tyle lat pisania programu, procesory będą taktowane po 10GHz - tak się jednak nie stało i mamy kaszankę. Zmiany w conf.ini nie pozwalają zmienić tego i obawiam się, że mamy to stary silnik z IL2 z wodotryskami. Anulowałem więc swój preorder, tak jak wielu innych i będę czekać na cud a raczej nowy sim z IIWW w wykonaniu ludzi z Neoqb. Na tę chwilę nasz stary "best ever sim" v4.10 otrzymał nową młodość od UBISoftu.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #1399 dnia: Marca 28, 2011, 09:40:42 »
Certolę, nie kupuję. Przynajmniej na razie. Zakup CoD tak czy siak, jest związany u mnie z zakupem nowego kompa, więc poczekam aby się przekonać czy ta gra będzie w ogóle działać.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1400 dnia: Marca 28, 2011, 09:46:28 »
Czemu nowego kompa ? Wystarczy jedno-rdzeniowy x86, 2GB ramu i pojedyncza karta graficzna... z niczego więcej ten sim nie potrafi korzystać :118:

« Odpowiedź #1401 dnia: Marca 28, 2011, 09:51:20 »
Pamiętam dokładnie, jak Oleg w którymś z wywiadów mówił o wsparciu dla wielu rdzeni. Byłem pewien, że gra wydana w 2011 roku będzie w pełni korzystać chociaż z dwóch. Miałem cichą nadzieję, że z czterech (w końcu takie procesory zeszły już pod strzechy i powoli stają się standardem). Nic nie tłumaczy autorów z obecnego stanu gry (obsługa tylko jednego rdzenia). Już kilka lat temu było widać wyraźnie, że procesory przestały wyraźnie przyspieszać jeśli chodzi o taktowanie, a producenci tychże postawili (raczej z konieczności) na wielordzeniowość. Nie jestem informatykiem, ale na mój skromny poziom wiedzy w tej dziedzinie ciężko będzie zmienić coś na lepsze w tym temacie bez zmiany silnika gry.
           Druga sprawa to zabezpieczenie anty epileptyczne... Cały świat huczy na ten temat, wskazywane jest to jako główny winowajca braku płynności nawet na bardzo silnych zestawach. Problemem jest może nie samo zabezpieczenie/filtr, ale brak możliwości jego skutecznego wyłączenia. Wypowiedział się w tej kwestii Luthier biorąc całą winę na team 1C. Mają pracować nad tym tematem (optymalizacja kodu gry), ale czy będzie w przyszłości można w ogóle wyłączyć tą "funkcjonalność" (która na dodatek pogarsza wizualny poziom gry) wyraźnie nie powiedział.
           Ja również czekałem z niecierpliwością na ta grę. ale jak na razie jej debiut wygląda na piękną katastrofę, jak powiedział pewien Grek...
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #1402 dnia: Marca 28, 2011, 09:55:01 »
Mówisz Sun, że to gra specjalnie dla mnie? A już straciłem nadzieję...
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1403 dnia: Marca 28, 2011, 09:56:25 »
Co ciekawe na ekranie są jakieś artefakty w postaci pionowych kreseczek.... jakby ktoś cienkopisem bawił się na owiewce.... autentycznie, nie warto za to dawać nawet 40 pln, przynajmniej w tym momencie. Zaskakuje jeno stabilność, tylko 1 wywałka na godzinę.

Jeżeli masz to w każdym samolocie w tym samym miejscu to są to jakieś punkty z rozwijaną listą do ustawień czegoś tam, nie pamiętam, ale widziałem to na filmiku. Spróbuj najechać na to myszką i LPM/PPM.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1404 dnia: Marca 28, 2011, 10:04:34 »
Tak czy siak, moja dobra rada dla osób, które to będą miały i będą próbowały odzyskać choć część pieniędzy nie wpadając przy okazji w apopleksję (takiego filtru niestety nie ma :-) - oddzielne konto na parówie , bo po wklepaniu kodu gra jest jednoznacznie i ostatecznie przypisana do danego konta.

Tako rzecze,
Zaratustra

I jeszcze jedna sprawa, która IMO jest absolutnie dyskwalifikująca. Od lat jestem przyzwyczajony, że do danej funkcji w grze można przypisać kilka opcji sterowania, czyli z reguły klawisz + np. joy. Wyobraźcie sobie, że w CoDzie jest tylko jedno przypisanie..... Jak dam joystick to wypada klawisz, jak klawisz to nie ma joya.... TRAGEDIA. Pamiętam takie "możliwości" z czasów ZX Spectrum.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #1405 dnia: Marca 28, 2011, 10:16:47 »
Wiecie, może chłopaki postanowiły powielić taktykę Microsoftu z wypuszczaniem na przemian w miarę porządnego softu i crapu (przypomnę - Win98 - po nim Millenium na które wszyscy psioczyli, następnie XP potem znów kiszkowata Vista tylko po to aby niedługo po niej rzucić wszystkim pomstującym na nią porządną siódemkę). Może CoD ma za zadanie wypościć jeszcze bardziej fanów IIWS aby nie posiadali się oni ze szczęścia po wyjściu czegoś, co 1C trzyma w rękawie? :-)

Tak tylko chciałem Wam humor poprawić. Fajnie, że sam nie czekałem na tę grę  :118:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1406 dnia: Marca 28, 2011, 10:20:45 »
Poza tym zapuściłem się nad Londyn.... takie cięcie, że nawet nie mogłem zrobić kolizji z wieżą Bridge Tower....
Buhaha,a to dobre.
Ten tytuł w takiej fazie nie powinien w ogóle nie wyjść. Teraz już wiadomo, dlaczego nawet filmy nagrywane są bez wygładzania - zawsze to pare fpsów wiecej. Tematyka poza paroma firmami jak Eagle Dynamics i 777/neoqb jak widać schodzi na psy.Nie dość, że do obrotu ktoś puszcza niekompletny i niedziałający tytuł to do tego brak wyraźnego kierunku po odejściu Ola. Rzucanie kłód pod nogi jeszcze przed premierą tytułu. Widać, że Ubi wraz z IL-2 CoD usilnie dąży do zrobienia tego samego co z SH5. Tam ludzie są od Mario Bross tylko i chyba naprawdę nie mają wiele pojęcia o czymś więcej poza graniem w gry proste i zręcznościowe. Do tego brak chyba betatesterów z zewnątrz firmy (1C, Ubi) bo nie wiem kto coś takiego puszcza do obrotu. Jeśli, szybko nie zmieni się podejście i wyjdzie patch to ten nowy Iłek, nad którym tyle siedziano szybko zejdzie ze sceny i nie będzie to dobre wspomnienie.
Aż dziw, że w dzisiejszych czasach mamy grę dla której proc jest ważny, a nie wykorzystuje wielu rdzeni. Woła o pomstę do nieba, ba od wielu już lat są systemy 64 bitowe. Czy ktoś to w 1C w ogóle zauważył? Halo ??? Jest tam kto?
Gra który wychodzi i na dzień dobry musi być modowana przez usera by działała jako tako?
Nie chcę krakać, przekonam się co i jak za dosłownie chwilę - ale faktycznie, wygląda na to, że nie myliłem się, jakość historyczna opakowania (czyli babol na okładce), odzwierciedla podejście do całego tematu....
żal.

Jak dobrze, że na tyle mnie wciągnął A-10C i JTAC, że mam co robić  :banan.
Aż ciekaw jestem sam swojej opinii o IL-2 CoD.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1407 dnia: Marca 28, 2011, 10:22:41 »
Tam ludzie są od Mario Bross tylko i chyba naprawdę nie mają wiele pojęcia o czymś więcej poza graniem w gry proste i zręcznościowe.

Uwierz mi, Ubi gierek zręcznościowych też nie potrafi zrobić. Mam konsolkę Nintendo DS i na to jest naprawdę dużo ciekawych gier, z jednym wyjątkiem - nie kupuj nic Ubisoftu bo to największy crap na tę platformę.

A Mario to naprawdę świetne gry są, odczep się  :118:

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1408 dnia: Marca 28, 2011, 10:28:21 »
I jeszcze jedna sprawa, która IMO jest absolutnie dyskwalifikująca. Od lat jestem przyzwyczajony, że do danej funkcji w grze można przypisać kilka opcji sterowania, czyli z reguły klawisz + np. joy. Wyobraźcie sobie, że w CoDzie jest tylko jedno przypisanie..... Jak dam joystick to wypada klawisz, jak klawisz to nie ma joya.... TRAGEDIA. Pamiętam takie "możliwości" z czasów ZX Spectrum.

To rzeczywiście niespodzianka. Niby nic, da się żyć, ale kiepsko... Bieda-opcja...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1409 dnia: Marca 28, 2011, 10:29:56 »
Czy mi się wydaje, czy iłek zapisywał dwie, lub więcej funkcji?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl