Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 222629 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1605 dnia: Kwietnia 01, 2011, 10:45:40 »
Daje, co dzień spotykam sie z ludźmi którzy by ukryć swe krętactwa i partactwo wymyślaja historie jak z Hollywood i mogą tak ciągnąć przez pół roku. Ja chcę tylko wierzyć w to co on pisze, nic więcej. Wiemy już że pomimo nieprzygotowania wydać grę postanowili w połowie zeszłego roku i dlatego taka jest jak widzimy. Przyzwyczaiłem się już do tego że takie życie jest. Akurat rozczarowanie CoD to nie najgorsza z rzeczy jaka mnie spotkała/spotka w życiu. W moim wieku sa juz dużo większe problemy niż oszustwa Olega, Luthiera i spółki.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline demasoni

• *
  • Kill'em all, let's God sort'em out!
« Odpowiedź #1606 dnia: Kwietnia 01, 2011, 10:51:57 »
Żeby aktywować okienko wyświetlane na ekranie trzeba na nim kliknąć trzymając ALT. Po aktywowaniu można je zamknąć lub zmodyfikować.

Uzupełnienie dla fresha.
Okienka zamykamy z menu po kliknięciu na nim PPM. Nie wiem jeszcze jak je ponownie otworzyć, np to z komentarzami obsługi naziemnej gdzie podają kurs (help :002:), ale przynajmniej udało się zamknąć szare puste okno i niby czatowe w lewym górnym rogu.

« Odpowiedź #1607 dnia: Kwietnia 01, 2011, 10:58:39 »
W takim razie radzę wszystkim zainteresowanym CoD - poczekajcie dwa, trzy miesiące - jeśli będzie widać, że coś jednak potrafią zrobić z tą niedokończoną/zbugowaną grą, a obietnice i zapewnienia nie okażą się kolejnymi łgarstwami - ruszycie szturmem do MM i Empików na zakupy. Zaręczam, że kopii nie zabraknie. Zapewne też i w niższej cenie.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

JG300_Benito

• Gość
« Odpowiedź #1608 dnia: Kwietnia 01, 2011, 11:17:00 »
Czołem,

pomijając kwestie wydajności która przynajmniej u mnie jest na tyle znośna że chciałem polatać online chciałbym się spytać czy komuś udało się znaleźć jakiś server ? Próbowałem wczoraj wieczorem i dziś rano przez opcje multiplayer w grze i nie znajdowało mi nawet jednego serwera - stąd moje pytanie czy ktoś znalazł i polatał a ja robię coś nie tak, czy po prostu na tą chwilę nikt nic nie hostuje ?

EDIT:

ok juz znalazlem w tym linku od Rutkova:

3.   Multiplayer. There is something in steam filters that prevents game servers from being found. This is only happening with live retail versions of the game. This apparently isn’t caused by us – hopefully it’s just a simple oversight somewhere and the fix will be a simple flick of a switch.

:D

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1609 dnia: Kwietnia 01, 2011, 11:24:03 »
W takim razie radzę wszystkim zainteresowanym CoD - poczekajcie dwa, trzy miesiące - jeśli będzie widać, że coś jednak potrafią zrobić z tą niedokończoną/zbugowaną grą, a obietnice i zapewnienia nie okażą się kolejnymi łgarstwami - ruszycie szturmem do MM i Empików na zakupy. Zaręczam, że kopii nie zabraknie. Zapewne też i w niższej cenie.
I z tym jest właśnie ciężko :) . Jako miłośnik symulatorów i nienarzekający zbytnio na brak gotówki w wymiarze 84.99 zł nie jestem w stanie doczekać terminu który proponujesz. Jak Tomasz niewierny muszę sam się przekonać że Oleg dał tyłka z tym tytułem. Naocznie :D . W życiu mam już z górki i nie mogę czekać kolejne lata na nowy sim, bo ręka już ta nie będzie, refleks nie ten a i z głową mogą być problemy :021:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1610 dnia: Kwietnia 01, 2011, 11:34:26 »
Sam też ledwo powstrzymuje się od zanabycia tego produktu. Postanowiłem jednak że nie kupie do puki gra nie będzie działać tak jak powinna. Nie będę utwierdzał twórców gry w przekonaniu że mogą robić babole bo i tak maniacy kupią  bez względu na jakość.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #1611 dnia: Kwietnia 01, 2011, 11:34:37 »
Nabyłem to cudo.....

Mój sprzęt to
C2D Intel 6750 2,4Ghz
Ram 4GB
GF 8800 GT
Win Xp sp2

Na takim czymś nie udało się odpalić praktycznie w ogóle. Zwiechy, wywalenie z gry, itd. raz się udało ale na max LOW i tu były zaciachy więc nic na razie nie widziałem.

Zniechęcony i zdesperowany spróbowałem odpalić na laptopie:
I5, 4BG, Win 7 64bit, GF GT330M
Powinno coś ruszyć.....
Rusza ale obrazu nie ma, słyszę dźwięk silnika ale widzę pulpit. Coś z wyświetlaniem nie tak, nie wiem co.
Wgrałem najnowsze stery Nvidi i też nic, czy to ustawienia LOW czy HIGH obrazu nie ma. Macie jakiś pomysł?

Może coś jeszcze trzeba poustawiać.

Miałem nadzieję że zobaczę choć kokpity (podobno genialne) lub zrobię lot skokowy nad jakimś terenem a tu dupa i to wielka.

Moje zdanie jest takie że póki co trzeba poczekać na kilka poprawek, męczyli ich strasznie więc ten sim jest wypocony i na kolanie robiony ale najbliższe pół roku uczynią tą grę grywalną. Jesienne wieczory na pewno już będziemy spędzać przy COD.
Z fsx też tak było, wszyscy się zarzekali że nie przejdą na fsx wolą zostać na fs2004 i co po roku przestali wszyscy marudzić i obecnie latają na fsx. Poczekamy zobaczymy.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #1612 dnia: Kwietnia 01, 2011, 11:47:22 »
...
3.   Multiplayer. There is something in steam filters that prevents game servers from being found. This is only happening with live retail versions of the game. This apparently isn’t caused by us – hopefully it’s just a simple oversight somewhere and the fix will be a simple flick of a switch.

:D
...
xDDDDD

Mam nadzieję się dziś pojawić wieczorkiem Benito. Będę na Vencie.

Offline Jocker

• JG300
  • *
« Odpowiedź #1613 dnia: Kwietnia 01, 2011, 12:01:52 »
Witam panowie, gra już zainstalowana tylko kiedy klikam już na tą nową ikonkę Sturma, pojawia się komunikat "przygotowanie do uruchomienia CoD" i po chwili znika i nic się nie dzieje..co to może być?

XP SP2
Dual Core E5200 2.8Ghz
4gb Ram
9500GT 1gb

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1614 dnia: Kwietnia 01, 2011, 12:07:59 »
Patche ściągnięte ? Sprawdź Steama czy czegoś akurat nie ciągnie.

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #1615 dnia: Kwietnia 01, 2011, 12:11:00 »
Iz tym jest właśnie ciężko  . Jako miłośnik symulatorów i nienarzekający zbytnio na brak gotówki w wymiarze 84.99 zł nie jestem w stanie doczekać terminu który proponujesz. Jak Tomasz niewierny muszę sam się przekonać że Oleg dał tyłka z tym tytułem. Naocznie  . W życiu mam już z górki i nie mogę czekać kolejne lata na nowy sim, bo ręka już ta nie będzie, refleks nie ten a i z głową mogą być problemy 

Nie martw się Rutkov, ja też tak mam i dzisiaj zanabędę. Ale zainstaluję po weekendzie.

« Odpowiedź #1616 dnia: Kwietnia 01, 2011, 12:24:58 »
OPERATING SYSTEM: Windows® 7 / Vista SP2 / Windows XP SP3

@Noe, może problem leży w wersji Service Packa?

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1617 dnia: Kwietnia 01, 2011, 12:38:22 »
Noe, Joker - instalujcie SP3 i raportujcie jak działa, to jest: co nie działa. Macie porównywalne konfiguracje komputerów do mojej, jestem żywo zainteresowany, choć pewnie i tak poczekam 2-3 miesiące jak Kelso... Akurat na wakacje...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1618 dnia: Kwietnia 01, 2011, 12:38:59 »
Zaimplementowano nową właściwość samolotów, jeżeli przekroczysz w nurkowaniu prędkość 708 km/h i zaczniesz ostro wyciagać w górą z samolotów zaczyna schodzić farba:

Dotyczy to samolotów częściowo z drewna (hurri jak na zdjęciu), w mniejszym stopniu całych metalowych. Dlatego przez dłuższy czas czas nie będzie frontu wschodniego, gdyż ten undocumented feature zbyt mocno obciążą silnik gry i co za tym idzie proca i stanowiłby problem dla graczy.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #1619 dnia: Kwietnia 01, 2011, 12:39:34 »
OPERATING SYSTEM: Windows® 7 / Vista SP2 / Windows XP SP3

@Noe, może problem leży w wersji Service Packa?

Dlatego poszła próba na WIN7 64bit ale tam znów nie mam obrazu.