Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 222614 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1590 dnia: Kwietnia 01, 2011, 01:20:47 »
Raczej chęci zmarnowania czasu przy tym gniocie niż sprytu  :118:

« Odpowiedź #1591 dnia: Kwietnia 01, 2011, 01:26:45 »
Pojawił się na steam nowy patch (to już trzeci w ciągu kilkunastu godzin od premiery). Łatka zmienia podstawy engine gry i waży jedyne 2,29 Gb!

Buhahaha proponuję kopię posta YoYo do LOLa wrzucić! Stwierdziłem, że tak czy inaczej kupię ten wynalazek i stało się. Odpalę jutro parówę i zobaczę czy coś się poprawi. Jak próbowałem dzisiaj niecałą godzinę, to zobaczyłem gwiazdy świecące przez kokpit Hurka przy jakiejś śmiesznej liczbie FPS i zdecydowałem, że lepiej iść spać niż jeszcze bardziej się irytować. Do tego lusterko podobnie, jak u fresh. Owszem, wygląda na to, że gra ma potencjał i na mnie też efekty oświetlenia robią duże wrażenie, ale z drugiej strony zaczynam się zastanawiać, czy jak nic się nie zmieni to mam prawo do reklamacji. Sprzęt mam taki,jak "recommended" czyli i5 750, 4GB RAM, HD5850 i nie życzę sobie żeby w 1680x1050 bez AA w misji London Sightseeing czy jak ona tam się nazywa oglądać slideshow :P

Jeszcze mała uwaga o samym lataniu. Kilka razy próbowałem lądować w "terenie przygodnym". Co prawda podoba mi się, że trzeba szukać odpowiedniego miejsca ze względu na większe pofałdowanie terenu, niż w 1946 ale jakoś tak dziwnie łatwo było klapnąć w polu bez zauważalnych uszkodzeń maszyny (full real). Do tego jeszcze dochodzi świadomość, że na dobrą sprawę drzewa można mieć głęboko w d... Jutro sprawdzę jak wychodzi lądowanie w lesie.
Русский военный корабль, иди нахуй

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1592 dnia: Kwietnia 01, 2011, 01:30:40 »
Do tego jeszcze dochodzi świadomość, że na dobrą sprawę drzewa można mieć głęboko w d... Jutro sprawdzę jak wychodzi lądowanie w lesie.

Poważnie drzewa nie mają kolizji? O_o

Toż to nawet autogen w FSX ją ma...

« Odpowiedź #1593 dnia: Kwietnia 01, 2011, 01:43:52 »
Poważnie drzewa nie mają kolizji? O_o

Toż to nawet autogen w FSX ją ma...

Cliffs of Dover Technical FAQ na forums.ubi.com:

Q: I can fly through trees without receiving any damage.
A: Since Cliffs of Dover has more shrubbery in it than perhaps any other flight sim developed so far - hundreds of thousands of trees around the player - enabling collision for the trees grinds the game to a complete halt, especially as they need to be tracked around every plane on the map and not just the player's. Making collisions less precise leads to equally poor results, when planes may fly through a tree but crash into seemingly empty space.
We know this is extremely important. The solution is there, but it still eludes us.

Mie ma to jak Best Sim EverTM
Русский военный корабль, иди нахуй

« Odpowiedź #1594 dnia: Kwietnia 01, 2011, 03:44:57 »
Kurna a mnie w FSX symulujacym caly swiat zawsze wnerwia jak zahacze o drzewo podczas ladowania ;)

ps. sory nie przeczytalem co dwa posty wyżej napisał empeck.

« Odpowiedź #1595 dnia: Kwietnia 01, 2011, 07:04:09 »
Czy ktoś wie jak wyłączyć te beznadziejne okienko informacyjne po lewej stronie i czat pod nim?

Żeby aktywować okienko wyświetlane na ekranie trzeba na nim kliknąć trzymając ALT. Po aktywowaniu można je zamknąć lub zmodyfikować.

Pojawił się na steam nowy patch (to już trzeci w ciągu kilkunastu godzin od premiery). Łatka zmienia podstawy engine gry i waży jedyne 2,29 Gb! Wg. zapowiedzi Ubi tu: http://ubisoft-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/14582 sim ma działać na każdym z tych sprzętów!

Cóż za okrutny primaaprilisowy żart! :021:

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1596 dnia: Kwietnia 01, 2011, 07:55:30 »
Pojawił się na steam nowy patch (to już trzeci w ciągu kilkunastu godzin od premiery). Łatka zmienia podstawy engine gry i waży jedyne 2,29 Gb!

No to miło! I tak nadal pasuję i obserwuję, co się dzieje... Taka duża waga wskazuje na sporą dawkę plików graficznych... A nie... pewnie wszystko jest znów w SFS-ach i dodają je na nowo po każdej mikro zmianie...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #1597 dnia: Kwietnia 01, 2011, 08:18:50 »
Cliffs of Dover Technical FAQ na forums.ubi.com:

Q: I can fly through trees without receiving any damage.
A: Since Cliffs of Dover has more shrubbery in it than perhaps any other flight sim developed so far - hundreds of thousands of trees around the player - enabling collision for the trees grinds the game to a complete halt

... Ktoś by im może pokazał jak wygląda las w RoF'ie bo chyba przez te siedem lat nie wychodzili z pokoju :-) I może niech spróbują w nim wylądować.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #1598 dnia: Kwietnia 01, 2011, 08:30:45 »
Ciekawostka :

http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=19782

http://janeberl.de/phun/il-2.pdf

Zwraca uwagę wykorzystanie jajek procka (tylko 1 praktycznie) oraz zużycie pamięci GPU.
Be sure multicore is used :D

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1599 dnia: Kwietnia 01, 2011, 08:40:16 »
Coś więcej wiadomo w temacie tego pacza. Na steamie jakoś nic nie widzę. Prima aprilis?

Offline k0v4L

• JG300
  • *
« Odpowiedź #1600 dnia: Kwietnia 01, 2011, 09:00:57 »
Chyba dzisiaj będę omijał ten wątek... Jeszcze mi ktoś nadziei narobi :zz0046:

« Odpowiedź #1601 dnia: Kwietnia 01, 2011, 09:03:34 »
Miałem dać do tematu o RoF ale tu więcej ludzi zaglada ostatnio i jakoś tak bardziej pasuje  :021: :

Rutkov to jest szczyt okrucieństwa. Mogłeś przynajmniej poczekać aż data się zmieni, a nie publikować takie jajca już 31  :-x

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #1603 dnia: Kwietnia 01, 2011, 10:36:31 »
Be sure:
This is probably at least two to three weeks away, and we will probably do a short public beta of this major change before it’s made live to everyone.
Two weeks... No i będzie beta ;).
Koleś potwierdza tylko to co wydedukowano wcześniej.
The team has been working at a frantic pace since mid-summer. I personally have been working 12+ hour days 7 days a week pretty much non-stop, with only a short breather around Christmas.
Grę wydano w pośpiechu. "Jakoś to będzie..."
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #1604 dnia: Kwietnia 01, 2011, 10:37:14 »
rutkov - nie daje ci do myślenia fakt, że jeszcze kilka dni temu Luthier twierdził, że CoD wspiera 4 rdzenie, a teraz obiecuje to dopiero za three weeks (two weeks widać zastrzeżone przez Olega) ?
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...