Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 205491 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #495 dnia: Października 28, 2012, 18:52:07 »
Od piątku jest demo FM 2013. Niestety tylko dla preorderowców. Zapowiada się znów hit. Na razie nie kupuję bo nie mam czasu, ale na pewno gra wyladuje u mnie na półce, jak co roku zresztą :). Gra już ktoś w demko?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #496 dnia: Października 29, 2012, 00:15:06 »
Jeszcze słówko o Mark of the Ninja - przelazłem właśnie po raz drugi na wyższym poziomie trudności. Kto jeszcze w to nie grał robi sobie krzywdę - IMO jako skradanka, bije na głowę Dishonored i MGSy i inne wynalazki. Świetna fabuła, genialna mechanika i spory replay value - Mmaruda approved! :D

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #497 dnia: Października 29, 2012, 08:20:54 »
OT: Mmaruda approved to coś jak Teresa Orlowski gepruft ? ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #498 dnia: Października 29, 2012, 10:39:28 »
Jeszcze słówko o Mark of the Ninja - przelazłem właśnie po raz drugi na wyższym poziomie trudności. Kto jeszcze w to nie grał robi sobie krzywdę - IMO jako skradanka, bije na głowę Dishonored i MGSy i inne wynalazki. Świetna fabuła, genialna mechanika i spory replay value - Mmaruda approved! :D

Kusisz... kusisz... i chyba kupię ;) . Co do Dishonored to dla mnie rozczarowanie roku. Tak - wspaniała scenografia, grafika. Świat jest fajny i bardzo klimatyczny. Natomiast fabuła jest poniżej przeciętnej. W zasadzie byle jaka opowiastka. Drzewko rozwoju umiejętności słabe - gra nie stawia nas przed wyborem "w co lepiej inwestować?". Możemy sobie rozwinąć wszystko.

Kolejna sprawa to właśnie same umiejętności. Błysk jest fajny, ale w połączeniu ze zwalnianiem czasu i widzeniem przez ściany jesteśmy zbyt silni w porównaniu do przeciwników. Żaden przeciwnik, ani mapa nie jest dla nas wyzwaniem. W pewnym momencie zorientowałem się, że idę jak przecinak praktycznie bez zastanowienia (a cały czas się skradałem i nikogo nie zabijałem).  Nasz postać jest silniejsza i szybsza niż Sam Fisher z najlepszych lat. To nie Thief gdzie trzeba było obserwować ścieżki strażników i chować się w cieniu, a następnie przeskakiwać kilka metrów do następnego załomu.

AI to następny babol. Strażnicy widzieli mnie w głębokim cieniu z 10 metrów, a raz jak stałem naprzeciwko jednego z nich w biały dzień i patrzyłem mu w oczy ;) koleś mnie nie zauważył.

Krótko mówiąc - do Thiefa czy Splinter Cella (do Chaos Theory włącznie) nie umywa się. Tak jak pisałem - wielkie rozczarowanie. Pewnie -warto zobaczyć i pograć, ale jak będzie sprzedawana za 20 pln.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #499 dnia: Października 30, 2012, 20:47:01 »
Jeśli ktoś lubi klimaty zombie i oglądał lub czytał Walking Dead to na origin jest promocja na przygodówkę The Walking Dead - 30 pln. Gra jest fenomenalna i wbija w fotel. Znacznie lepsza od serialu i bliska klimatom komiksowego pierwowzoru.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #500 dnia: Października 31, 2012, 09:40:52 »
Nie miałem do czynienia z niczym w klimatach The Walking Dead, bo temat zombie ostatnio przypomina WWII z 2003 roku i okolic, ale spotkałem się z bardzo pozytywnymi opiniami w kwestii konstrukcji postaci w serii Telltale Games, więc chyba się skuszę. Uziel, czy mógłbyś nieco poelaborować na temat tego jak się w to gra? Łyknąłbym sobie chętnie coś, ale jak widzę tematykę zombie to mam spore wątpliwości...

« Odpowiedź #501 dnia: Października 31, 2012, 10:59:49 »
Również polecam Walking Dead.
Dodatkowo są dostępne rewelacyjne fanowskie spolszczenia do poszczególnych epizodów:
http://grajpopolsku.pl/news.php

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #502 dnia: Października 31, 2012, 18:13:38 »
@mmaruda

Dla mnie komiks TWD był wspaniały dlatego, że tak bardzo dobrze pokazane zostały w nim pewne sprawy. Przede wszystkim zombie to tylko tło do pokazania ludzkich postaw. Wiem... Brzmi jak totalny banał. W przypadku komiksu zostało to jednak zrobione w taki sposób, że z banałem nie ma nic wspólnego. Chyba przede wszystkim ze względu na wiarygodność pokazanych postaw, reakcji i sytuacji. 

Kolejna sprawa to ciężki klimat. I znów wszystko pokazane realistycznie. Beznadzieja, zagrożenie, ale i ciężar podejmowanych przez bohaterów decyzji. I ciągłe zagrożenie. Ze strony zombie i często znacznie groźniejszych ludzi.

Gra TWD czerpie z komiksu wszystko co najlepsze. Najważniejsze to decyzje. Nie mają jakiś gigantycznych konsekwencji - ale są na tyle proste (w systemie zero - jedynkowym) i brutalne, że gracz czuje konsekwencje. Charaktery postaci zakreślone są wiarygodnie, więc tym większy problem kiedy musimy decydować. Dialogi są naturalne.

Tempo poszczególnych odcinków jest różne. Jeden epizod starcza na cały wieczór grania 2-3 godziny.

Mechanika jest banalnie prosta. Klikamy gdzie chcemy iść, co wziąć, jaką opcję rozmowy wybrać. Zrobiona jest ok - nie utrudnia. Grafika bez żadnych fajerwerków. Animowany komiks i tyle. Muzyka jest genialna - zwłaszcza taki chilloutowy motyw.

Oczywiście walę same superlatywy, ale mam nadzieję, że się nie rozczarujesz. To po prostu kawał dobrej gry. Takiej, po której czujesz się jakbyś zobaczył dobry film. Masz o czym później przez chwilę myśleć.

Ostatnio Adrian Chmielarz twierdził, że taki styl robienia gier to przyszłość. http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2012/38/krotka-gra-aaa-to-nowy-cel-adriana-chmielarza.

Twierdzi też, że to najlepszy tytuł 2012. Moim zdaniem z pewnością w tegorocznym topie. Za tę kasę brać w ciemno.

« Odpowiedź #503 dnia: Października 31, 2012, 18:58:07 »
Właśnie się skusiłem, powiem tylko, że kod który dostałem po zakupie w Originie można powiązać ze Steamem i stamtąd ściągnąć. Jak komu bardziej pasuje.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #504 dnia: Listopada 05, 2012, 22:23:00 »

« Odpowiedź #505 dnia: Listopada 06, 2012, 23:34:09 »
Battlefield 1942 za darmo na Originie http://store.origin.com/store/eaemea/pl_PL/html/pbPage.demos-pl_PL

Zajrzałem... a nie jest to po prostu demo? Nie mam konta, może po zalogowaniu jest pełna wersja. Ale sam link ma "demos".

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #506 dnia: Listopada 08, 2012, 22:55:00 »
Zajrzałem... a nie jest to po prostu demo? Nie mam konta, może po zalogowaniu jest pełna wersja. Ale sam link ma "demos".

Z tego co jest napisane w FAQ to grać można tylko z graczami posiadającymi tą wersję, żeby grać z tymi co mają wersję dyskową trzeba ich namówić, żeby pobrali originową.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #507 dnia: Listopada 09, 2012, 15:23:14 »
Nowość to to na pewno nie jest. :P
Bioshock za friko.

http://www.gamefly.co.uk/Download-BioShock/5001055/#.UJzDP-Qucls

« Odpowiedź #508 dnia: Listopada 10, 2012, 18:17:06 »
Jak wyżej, to nie nowość, ale może kogoś zainteresuje. Okazja trwa do jutra :) Za te pieniądze myślę warto pobrać :)

http://sklep.gry-online.pl/Lista.aspx?kat=341

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #509 dnia: Listopada 19, 2012, 20:17:14 »
Nowość to to na pewno nie jest. :P
Bioshock za friko.

http://www.gamefly.co.uk/Download-BioShock/5001055/#.UJzDP-Qucls

Dysponuje ktoś może instalką tej darmówki i byłby w stanie jakoś to udostępnić o ile to nie godzi w postanowienia licencyjne? Z tego co się orientuję w trakcie instalacji trzeba było podać nr. karty kredytowej?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"