Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 205806 razy)

empeck

• Gość
Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #225 dnia: Grudnia 28, 2010, 00:17:47 »
Ja rok temu byłem przeciwnikiem cyfrowej dystrybucji. Po zeszłorocznych parówkowych promocjach się przekonałem, teraz już mi wszystko jedno, kupuję gdzie taniej. Ale tylko na pececie. Na konsoli dalej wolę mieć pudełko.

Minamir - jeśli nie masz karty kredytowej (lub innej która pozwala na płatności internetowe) to najłatwiej chyba paypalem. Przelewasz z konta na paypal kasę natychmiastowo, potem przy zakupie wybierasz płatność paypalem, logujesz się na niego, zatwierdzasz zapłatę i tyle.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #226 dnia: Grudnia 28, 2010, 00:51:50 »
Zwykła Visa Electron z CIV2 starczy :). poza tym PayPal tak jak radzi Empeck.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: Grudnia 28, 2010, 02:10:44 »
Radziłbym uważać z dystrybucją cyfrową. Zdarzają się problemy - miałem tak, że nie zatiwerdziło transakcji, ale kasę zeżarło i wisiała przez miesiąc w próżni. Steam jest chyba jedynym bezproblemowym systemem (i dlatego stanowi praktycznie 90% dystrybucji cyfrowej na PC). Warto jednak uważać przy kupowaniu tam kartą, bo domyślnie zapamiętuje jej dane, więc kolejne zakupy można robić już tylko klikająć i nie wpisując nic, nie ma też żadnego pytania o CCV itp. Jeśli ktoś dorwie się nam do konta to tracimy nie tylko gierki, ale i fundujemy złodziejowi fundusz rozrywkowy. Microsoftowy Live ma to samo. Zapewne chodzi o "ułatwienie" klientowi podjęcia decyzji o zakupie nie przypominając zbytnio, że płaci...

« Odpowiedź #228 dnia: Grudnia 28, 2010, 02:27:30 »
Tak Steam pod tym względem jest okrutny :121:, właśnie testuje Batmana AA i X3: Terran Conflict (znaczy pograłem pół godziny i wyszedłem, przeraziłem się :002:, nie wiem od czego tam zacząć). Batman jest świetny, piękna grafika, dobre sterowanie (klawiatura+mysz) uważam że lepsze niż w Assassin Creedzie 2 na pc. Fabuła nie nudzi, jest ciekawa i wywołuje chęć dalszej gry, jak ktoś jeszcze lubi komiksy z tym panem to będzie zachwycony, ja jestem.

Kurcze Mirror's Edge i SW:KotOR -75%  :karpik, Steam zniszczy moje życie towarzyskie którego nie mam :005:.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #229 dnia: Grudnia 28, 2010, 10:45:20 »
Radziłbym uważać z dystrybucją cyfrową. Zdarzają się problemy - miałem tak, że nie zatiwerdziło transakcji, ale kasę zeżarło i wisiała przez miesiąc w próżni. Steam jest chyba jedynym bezproblemowym systemem (i dlatego stanowi praktycznie 90% dystrybucji cyfrowej na PC).

Gry kupuję na Steamie, D2D i Gog.com, kupiłem też parę tytułów indie, oraz obie HumbleBundle. Do tego mnóstwo dodatków do FSX. Jak dotąd bez problemów, nikt mi karty nie przejął, po prostu trzeba uważać. To co mówisz może się zdarzyć wszędzie, nawet na Allegro z przedpłatą.

Warto jednak uważać przy kupowaniu tam kartą, bo domyślnie zapamiętuje jej dane, więc kolejne zakupy można robić już tylko klikająć i nie wpisując nic, nie ma też żadnego pytania o CCV itp. Jeśli ktoś dorwie się nam do konta to tracimy nie tylko gierki, ale i fundujemy złodziejowi fundusz rozrywkowy. Microsoftowy Live ma to samo. Zapewne chodzi o "ułatwienie" klientowi podjęcia decyzji o zakupie nie przypominając zbytnio, że płaci...

To już kwestia tego, jak zaawansowana jest paranoja użytkownika :) Z tego powodu jak tylko była możliwość płaciłem paypalem, nawet jak jeszcze był spięty z kredytówką (której już z resztą nie posiadam), im mniej miejsc w którym wpisuję numer karty, tym lepiej.

Dzik - Batman jest świetny, rewelacyjnie zaprojektowane poziomy i świetnie rozwijająca się fabuła. Bardzo dobra gra.

Ja sobie kupiłem Oddboxx. Zacząłem trochę grać w Oddworld: Stranger's Wrath i klimat jest tam rewelacyjny. Świetnie, że w końcu przeportowano tę grę z pierwszego XBoxa.

« Odpowiedź #230 dnia: Grudnia 28, 2010, 12:55:54 »

To już kwestia tego, jak zaawansowana jest paranoja użytkownika
W rzeczy samej empeck :) Sam bardziej się boję że ktoś mi zwinie portfel w metrze niż że ktoś zdobędzie numer mojej karty. Na dodatek w drugim przypadku dużo łatwiej odzyskać skradzione pieniądze. Od 4-5 lat 95% moich zakupów dokonuje przez internet (nie licząc żarcia) zawsze płacąc kartą albo paypalem i nigdy nie miałem problemów. Polecam.
Sorki za ciągnięcie tego OT, może powinienem poruszyć ten temat w "Liściem w twarz"  :118:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #231 dnia: Stycznia 02, 2011, 22:02:12 »
http://www.blackprophecy.com/index.php?id=5
wyglada interesująco i za darmo.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: Stycznia 03, 2011, 00:31:31 »
Ma to być EVE-killer, co nie powinno być trudne, zważywszy, że EVE jest żmudne, drogie i wymaga co najmniej tyle czasu, do druga praca.

Zainteresowanych tematem odsyłam też do http://naumachia.aureasection.com/

Giera ma być tylko multi, ale ma opierać się na "realistycznych" założeniach. W każdym razie większy poziom komplikacji niż inne space-simy.

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #233 dnia: Stycznia 03, 2011, 01:32:54 »
Ma to być EVE-killer, co nie powinno być trudne, zważywszy, że EVE jest żmudne, drogie i wymaga co najmniej tyle czasu, do druga praca.

No to chyba miałeś pecha i nie trafiłeś do dobrej korporacji i w niewłaściwe miejsce. EVE jest wymagające ale to właśnie jego największa zaleta, dzieci neo odpadają bardzo szybko.   
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #234 dnia: Stycznia 03, 2011, 11:25:35 »
Nie trafiłem do żadnej korporacji, bo nie byłem w stanie przebrnąć przez te mikro czcionki. Idea gry jest dla mnie świetna, ale interface to kompletna porażka. Powinni ludziom płacić, za ryzyko popsucia sobie wzroku :)

Poza tym byłbym ostrożny z określeniami typu "dzieci neo odpadają szybko" - implikujesz tym samym, że każdy, komu ta gra nie przypadła do gustu, reprezentuje sobą bardzo niski poziom ;)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #235 dnia: Stycznia 03, 2011, 11:50:32 »
Interface EVE jest w pełni konfigurowalny w menu  :121:  trzeba tylko chcieć, a nie mmarudzić  :020:

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #236 dnia: Stycznia 03, 2011, 13:51:41 »
Yhh, nie chce mi się sprzeczać, konfigurowałem, przegrałem 14 dni triala, nie podpasiło mi. I tak EVE to dla mnie drugie pod względem ilości spędzonego czasu MMO (numerem jeden było 9 Dragons, ale nie polecam). Za te 14 euro lepiej nakupić sobie latawców do RoFa, ale to moje zdanie :)

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #237 dnia: Stycznia 03, 2011, 22:09:54 »
Poza tym byłbym ostrożny z określeniami typu "dzieci neo odpadają szybko" - implikujesz tym samym, że każdy, komu ta gra nie przypadła do gustu, reprezentuje sobą bardzo niski poziom ;)

W żadnym wypadku nie miałem zamiaru sugerować że każdy komu EVE się nie spodoba jest potocznie zwanym dzieckiem neo a na pewno nie był to przytyk do Ciebie. Natomiast chodziło mi tylko i wyłącznie o to że tego typu osoby rezygnują bardzo szybko, co przy MMO jest dużą zaletą. :)
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #238 dnia: Stycznia 06, 2011, 11:37:45 »
http://www.blackprophecy.com/index.php?id=5
wyglada interesująco i za darmo.
6GB instalka podstawy w wersji 8.7.1.b potem kilka GB patchy, aż do wersji 8.9.4.j ... lepiej żeby to było warte tego czasu  :121:

« Odpowiedź #239 dnia: Stycznia 06, 2011, 13:28:39 »
Oj, Sun chyba Ci zaakceptowali licencję na statki kosmiczne  :002:
Ja też pobieram, zobaczy się co to za beta.
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can