Radziłbym uważać z dystrybucją cyfrową. Zdarzają się problemy - miałem tak, że nie zatiwerdziło transakcji, ale kasę zeżarło i wisiała przez miesiąc w próżni. Steam jest chyba jedynym bezproblemowym systemem (i dlatego stanowi praktycznie 90% dystrybucji cyfrowej na PC).
Gry kupuję na Steamie, D2D i Gog.com, kupiłem też parę tytułów indie, oraz obie HumbleBundle. Do tego mnóstwo dodatków do FSX. Jak dotąd bez problemów, nikt mi karty nie przejął, po prostu trzeba uważać. To co mówisz może się zdarzyć wszędzie, nawet na Allegro z przedpłatą.
Warto jednak uważać przy kupowaniu tam kartą, bo domyślnie zapamiętuje jej dane, więc kolejne zakupy można robić już tylko klikająć i nie wpisując nic, nie ma też żadnego pytania o CCV itp. Jeśli ktoś dorwie się nam do konta to tracimy nie tylko gierki, ale i fundujemy złodziejowi fundusz rozrywkowy. Microsoftowy Live ma to samo. Zapewne chodzi o "ułatwienie" klientowi podjęcia decyzji o zakupie nie przypominając zbytnio, że płaci...
To już kwestia tego, jak zaawansowana jest paranoja użytkownika

Z tego powodu jak tylko była możliwość płaciłem paypalem, nawet jak jeszcze był spięty z kredytówką (której już z resztą nie posiadam), im mniej miejsc w którym wpisuję numer karty, tym lepiej.
Dzik - Batman jest świetny, rewelacyjnie zaprojektowane poziomy i świetnie rozwijająca się fabuła. Bardzo dobra gra.
Ja sobie kupiłem Oddboxx. Zacząłem trochę grać w Oddworld: Stranger's Wrath i klimat jest tam rewelacyjny. Świetnie, że w końcu przeportowano tę grę z pierwszego XBoxa.