Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 206228 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #240 dnia: Stycznia 06, 2011, 14:01:42 »
Licencję mam od 13 lat, leżała tylko w szafie zakurzona po I-War ;)

...

Po misjach wprowadzających off-line...
Nie mogę uruchomić misji, zadokować do stacji, a teraz gra karze czekać półtorej godziny na logowanie z powodu pełnego serwera. Niby to tylko Beta, ale ciężko testować coś co w ogóle nie działa.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2011, 17:17:05 wysłana przez Sundowner »

« Odpowiedź #241 dnia: Stycznia 06, 2011, 17:44:40 »
I tak masz dobrze, u mnie wciąż download, a przecież ciężko testować coś, co się nie jeszcze ściągnęło.  :002:
A tak poważnie to nie wiem o co chodzi, ledwo 200 - 250 KBps z tego ich serwera mi zasysa.
Nastawiłem się że zrobię sobie kosmiczne "Trzech Króli" a tu Święto pod znakiem download.
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #242 dnia: Stycznia 07, 2011, 08:38:59 »
To w sumie taki FreeSpace - OnLine, prawdę mówiąc nic ciekawego, mechanika do złudzenia przypomina mi tą z Air Rivals, tylko ta beta jest bardziej niestabilna od Fallouta 3, a myślałem, że jest to niemożliwe do osiągnięcia :D

Jak ktoś szuka symulatora, to niestety, BP jest bardziej odległy od tego terminu niż jakikolwiek z projektów jakie ostatnio widziałem. Np. projekt Beyond the Red Line jest bardziej symulacyjny niż to coś, chociaż walka też toczy się na malutkich "mapach".

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #243 dnia: Stycznia 13, 2011, 17:59:00 »
Uwaga, uwaga, odłóżcie swoje DCSy, BoBy i Falcony, król powraca:

http://polygamia.pl/Polygamia/51,107162,8940544.html?i=17

empeck

• Gość
« Odpowiedź #244 dnia: Stycznia 13, 2011, 18:26:10 »
Akurat Ace Combat w swoim gatunku zawsze był bardzo dobrą grą w odróżnieniu od Hawx. Fakt, miał durną fabułę, samoloty z kosmosu, ale był niezły. Szkoda, że nowa edycja dzieje się w naszych czasach, w odświeżoną wersję Electrosphere z taką grafą bym z chęcią zagrał.

http://www.youtube.com/watch?v=SBgzaaLcKqs

To była bardzo fajna misja w podziemnym mieście.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #245 dnia: Stycznia 13, 2011, 20:41:20 »
No nie wiem, fabuła była ok, najlepsza chyba AC5, barwne postaci (jak na Japońską produkcję), wątki emocjonalne itd. Samoloty wcale nie były z kosmosu, dopiero AC Zero wprowadzał jakieś ufoloty (jeśli nie liczyć Su-37 Terminator hehe). AC to oorócz Crimson Skies jedyne Arcade, które ma sens, ale może to dlatego, że jest trudne (granie na poziomie niżej Hard mija się z celem). Mam tylko nadzieję, że nowa edycja będzie miała lepszą fabułe i więcej samolotów niż Fires of Liberation (historia biednej rodzinki pilota w okupowanym państewku i brak Migów to spore rozczarowanie).

empeck

• Gość
« Odpowiedź #246 dnia: Stycznia 13, 2011, 21:01:22 »
W trójce już były kosmoloty ;)

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #248 dnia: Stycznia 14, 2011, 01:38:58 »
W trójce już były kosmoloty ;)

Aaa, no fakt, to była jedyna część, gdzie wszystkie latawce były fikcyjne :)

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #249 dnia: Stycznia 14, 2011, 10:58:51 »
Nie mam konsoli, nigdy nie grałem w Ace Combat, ale muszę przyznać jedną rzecz: za same filmiki i muzykę, zwłaszcza z 5 i 6 części można polubić ten cykl. Mam nadzieję że teraz te aspekty również nie zawiodą (muzyka z trailera, muszę przyznać, wpada w ucho) i będzie co oglądać i słuchać na YT. :D
Czemu w Eurodisneylandzie nie można odpalać fajerwerków? Po pierwszej próbie poddał się garnizon Paryża.
http://jeremak-j.deviantart.com/

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: Stycznia 14, 2011, 11:14:48 »
O poziom wykonania nie ma się co martwić. Jedyne obawy mogą być o listę samolotów (w AC 6 było malutko i żadnego Miga nie dali, ani też legendarnego Phantoma) i ogólnie fabułę, bo od Ace Combat Zero jakoś im się zebrało na totalnie durne koncepty, które nijak mają się do sposobu opowiadania historii z Ace Combat 4.

« Odpowiedź #251 dnia: Stycznia 21, 2011, 22:12:31 »
http://www.youtube.com/watch?v=1-b78TKZIyw
Książę powraca. Już 6 maja!

« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2011, 22:21:49 wysłana przez MikeS »
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: Stycznia 22, 2011, 05:08:12 »
Ciekawe czy Prodigy robi oficjalny soundtrack :)

« Odpowiedź #253 dnia: Stycznia 27, 2011, 01:12:37 »
Magica niedługo, czy nawet już, w sprzedaży (7.99 GBP), na Steamie demko do sprawdzenia. Pierwsze wrażenia pozytywne, a sama gra trudniejsza niż się spodziewałem ;).
Achtung Spitfeuer!

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #254 dnia: Stycznia 27, 2011, 15:55:59 »
Z nowości: na klocka pojawiły się dema Bulletstorm i Crysis 2. Bulletstorm głowy nie urwał, może dlatego, że ciężko mówić o skillshotach, jak się operuje padem, ale klimacik fajny. Za to Crysis 2 ma potencjał jako gra do multi, ale ponownie padzioch słabo się spisuje, zwłaszcza przy ilości wykorzystanych guzików i opcji gajerka, gra na klocku nie porywa, ale na PC może być fajnie, zwłaszcza, że optymalizacja będzie lepsza (w końcu na konsoli bangla).