Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 205791 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #375 dnia: Listopada 25, 2011, 10:39:29 »
Jest nieco modów, które poprawiaja wrażenia wizualne, chociaż powiem szczerze, że najlepszym modem jest LAN party na nocce w pracy z fajną ekipą, jak jest klimat to wrażenia wizualne mają mało znaczenia :D

W Splinterze nie siedziałem nigdy, ale R6:V i te poprzednie Ghosty były jeszcze do strawienia - w każdym razie działały. :D

« Odpowiedź #376 dnia: Listopada 25, 2011, 11:11:57 »
Ubisoft to dla mnie zdecydowanie najgorszy producent i wydawca gier na rynku. Gry od tej firmy kupuję ew. tylko na wyprzedażach za grosze, bo tyle też są warte.

Chociaż przyznam, że robię sobie nadzieje z Far Cry 3, który na filmikach z E3 wyglądał nieźle, a twórcy zarzekali się, że wyciągną wnioski z krytyki drugiej części.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #377 dnia: Listopada 25, 2011, 11:22:38 »
Mnie rozbawił ostatni komentarz dyrektora kreatywnego gry I Am Alive, który zjechał pecetowców z góry do dołu, wyzywając ich od piratów i nic nie wartego rynku, a dziś się z tego wycofuje zrzucając przedwczorajszą wypowiedź na to, żę angielski nie jest jego natywnym językiem :D

http://www.rockpapershotgun.com/2011/11/23/i-am-alive-dev-dismisses-bitching-pc-users/#more-83426

Dwa dni później...

http://www.rockpapershotgun.com/2011/11/25/i-am-alive-might-yet-be-alive-on-pc/

Ja od tych durniów z Ubikacji już nic nie kupię i tyle. Nawet nie zniżę się do piracenia ich gier, nie będę w nie grać. Robią ze mnie idiotę, to ja ich bojkotuję :P

Ostatnia gra od Ubi która była naprawdę dobra to był Prince of Persia: Sands of Time, ale tę serię też tak wydoili, że nic z niej nie zostało.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #378 dnia: Listopada 25, 2011, 11:31:38 »
Tu się zgadzam - po trylogii Sands of Time kupiłem już tylko Wings of Prey i od razu pożałowałem. Od tej pory Ubikacja może dla mnie nie istnieć.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #379 dnia: Listopada 25, 2011, 11:43:13 »
Tu się zgadzam - po trylogii Sands of Time kupiłem już tylko Wings of Prey i od razu pożałowałem. Od tej pory Ubikacja może dla mnie nie istnieć.

Ja nie mówię o trylogii, tylko o pierwszej części. ;) Warrior Within i Two Thrones są 'takie se'. W 'czwartą część trylogii' nawet nie grałem.

Bawią mnie szczerze mówiąc tacy developerzy jak powyższy - wchodząc na rynek na którym jest piractwo trzeba je wziąć pod uwagę, a nie jęczeć jak stare cnotki.

« Odpowiedź #380 dnia: Listopada 25, 2011, 11:47:00 »
Niedawne From Dust też nie było złe.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #381 dnia: Listopada 25, 2011, 11:47:51 »
W sumie olałbym to wszystko ciepłym moczem, ale niestety w rękach UBI jest szósta część Heroes of M&M, na którą nie ukrywam czekam z niecierpliwością. Smutno będzie, jak tę serię też załatwią.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #382 dnia: Listopada 25, 2011, 12:18:39 »
Widziałem tych Hirołsów w akcji... możesz spokojnie grać dalej w trzecią część ;) Chyba, że jara Cię integracja z fejbukiem i inne takie wynalazki.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #383 dnia: Listopada 25, 2011, 12:20:16 »
Od dawna gram już w piątkę. Całkiem przyzwoita. Jak szóstka nie będzie gorsza to kupię, ale mam obawy co do tego.

« Odpowiedź #384 dnia: Listopada 25, 2011, 12:57:20 »
Jako, że do herosów trójki mam sentyment zagrałem w demo "szóstki" jakieś 15 minut i na tym się skończyła moja przygoda. Swoją drogą to skandal - wykańczają dobre stare serie jedną po drugiej (nie tylko UBI).

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #385 dnia: Listopada 25, 2011, 15:01:40 »
Najpierw? A chociażby Rainbow Six i Splinter Cell? Dla mnie to trylogie, w R6:RV+dodatki i SC:CT oraz wcześniejsze części tych serii grywam do dzisiaj, kolejne to już jakaś kpina... Dobrze, że przypadku Operation Flashpoint zniszczyli tylko markę...

W kwestii formalnej: w przypadku Operation Flashpoint nie czepiałem się Ubisoftu, tylko Codemasters :). I oczywiście pisząc o R6:RV miałem na myśli R6:RvS ;).

Stary R6! Zagrałbym w to na którymś z dzisiejszych silników graficznych.

Mi osobiście wystarcza grafika z Raven Shield, ale lepsza oprawa audiowizualna na pewno dodałaby grze realizmu. Poza tym moja lista życzeń wyglądałaby następująco:
- poprawiona AI operatorów i T;
- lekko uproszczona faza planowania, operatorzy powinni umieć czyścić pomieszczenia, kryć sektory, poruszać się po schodach czy kroić tort;
- porządny motion capture: otwieranie drzwi bez stania w ich świetle, wrzucanie granatów do pomieszczeń, sprawniejsze wchodzenie po drabinach i ogólnie większa dynamika ruchów;
- celowniki mechaniczne i holograficzne;
- HK416, HK417, HK USP, HK MK23 we wszelkich wariantach - taki zestaw broni palnej mi wystarczy;
- możliwość zamontowania latarki, EOTech 553 czy DBAL-A^3 na broni oraz przenoszenia maski przeciwgazowej, noktowizora, sprzętu wyważeniowego czy granatów bez przesadnych ograniczeń jak w RvS, ale w granicach rozsądku;
- INFIL/EXFIL dla dodania klimatu i realizmu;
- ...

Chociaż przyznam, że robię sobie nadzieje z Far Cry 3, który na filmikach z E3 wyglądał nieźle, a twórcy zarzekali się, że wyciągną wnioski z krytyki drugiej części.

To fakt, ten tytuł zapowiada się ciekawie - taki interaktywny film akcji. Podobała mi się zaprezentowana w trailerach możliwość przejścia etapu na kilka sposobów...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #386 dnia: Listopada 25, 2011, 15:39:02 »
Jako, że do herosów trójki mam sentyment zagrałem w demo "szóstki" jakieś 15 minut i na tym się skończyła moja przygoda. Swoją drogą to skandal - wykańczają dobre stare serie jedną po drugiej (nie tylko UBI).

Znajomy z pracy, weteran D&D i Magicka, fan herosów kupił w dniu premiery, gra regularnie (także z żoną) i jest bardzo zadowolony. Ja przeszedłem tylko demo, ale mam pozytywne wrażenia. Co człowiek, to opinia.

Choć jeśli oczekujesz od nowej gry tego, co większość ludzi mająca "sentyment" do poprzednika, czyli starej gry w nowej szacie graficznej, to faktycznie można się zawieść.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #387 dnia: Listopada 25, 2011, 16:57:32 »
Znajomy z pracy, weteran D&D i Magicka, fan herosów kupił w dniu premiery, gra regularnie (także z żoną) i jest bardzo zadowolony. Ja przeszedłem tylko demo, ale mam pozytywne wrażenia. Co człowiek, to opinia.

Choć jeśli oczekujesz od nowej gry tego, co większość ludzi mająca "sentyment" do poprzednika, czyli starej gry w nowej szacie graficznej, to faktycznie można się zawieść.

Wiadomo, wszystkich się nie zadowoli. Po prostu "czegoś" w nowej odsłonie mi zabrakło (a grałem we wszystkie części po za pierwszą). Sam nie wiem co to jest ale po prostu wyłączyłem i nie zamierzam wracać  :)

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #388 dnia: Grudnia 05, 2011, 17:17:26 »
Lockheed Martin Prepar3D, czyli lepsza wersja FSX-a...?

http://www.prepar3d.com/

Trochę opisu po angielsku:

http://www.lockonfiles.com/index.php/topic/36822-introducing-prepar3d-v12/
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #389 dnia: Grudnia 13, 2011, 20:37:25 »
Na horyzoncie Sniper Elite 2. Trailer wgląda obiecująco. Palce macza w tym Rebellion... Oby nie było powtórki z AvsP.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki