Najpierw? A chociażby Rainbow Six i Splinter Cell? Dla mnie to trylogie, w R6:RV+dodatki i SC:CT oraz wcześniejsze części tych serii grywam do dzisiaj, kolejne to już jakaś kpina... Dobrze, że przypadku Operation Flashpoint zniszczyli tylko markę...
W kwestii formalnej: w przypadku Operation Flashpoint nie czepiałem się Ubisoftu, tylko Codemasters

. I oczywiście pisząc o R6:RV miałem na myśli R6:RvS

.
Stary R6! Zagrałbym w to na którymś z dzisiejszych silników graficznych.
Mi osobiście wystarcza grafika z Raven Shield, ale lepsza oprawa audiowizualna na pewno dodałaby grze realizmu. Poza tym moja lista życzeń wyglądałaby następująco:
- poprawiona AI operatorów i T;
- lekko uproszczona faza planowania, operatorzy powinni umieć czyścić pomieszczenia, kryć sektory, poruszać się po schodach czy kroić tort;
- porządny motion capture: otwieranie drzwi bez stania w ich świetle, wrzucanie granatów do pomieszczeń, sprawniejsze wchodzenie po drabinach i ogólnie większa dynamika ruchów;
- celowniki mechaniczne i holograficzne;
- HK416, HK417, HK USP, HK MK23 we wszelkich wariantach - taki zestaw broni palnej mi wystarczy;
- możliwość zamontowania latarki, EOTech 553 czy DBAL-A^3 na broni oraz przenoszenia maski przeciwgazowej, noktowizora, sprzętu wyważeniowego czy granatów bez przesadnych ograniczeń jak w RvS, ale w granicach rozsądku;
- INFIL/EXFIL dla dodania klimatu i realizmu;
- ...
Chociaż przyznam, że robię sobie nadzieje z Far Cry 3, który na filmikach z E3 wyglądał nieźle, a twórcy zarzekali się, że wyciągną wnioski z krytyki drugiej części.
To fakt, ten tytuł zapowiada się ciekawie - taki interaktywny film akcji. Podobała mi się zaprezentowana w trailerach możliwość przejścia etapu na kilka sposobów...