Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 206238 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #450 dnia: Sierpnia 19, 2012, 00:05:39 »
Też się naklikałem, zanim sobie przestawiłem na myszkę. Grafa ok i optymalizacja podobnie, ale z tą polską wersją przesadzili. Kupiłem w tym samym miejscu, ale jeśli ktoś ma wersję pudełkową to ma ten sam problem bo i tak trzeba zarejestrować w Steam.

That's Vietnam music... can't we get our own music?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #451 dnia: Sierpnia 19, 2012, 08:25:18 »
Mi sie wydaje ze aktualnienie ktore sie sciaga od razu 1.4 zmienia wersje na Eng. Przedmiot zatem kupna jest niezgodny z umowa. Cenega musi szybko cos tym zrobic, bo zaraz posypia sie zwroty i oddawanie kasy po przejsciu Eng. ;).

Osobno do pobrania jest tez HD Resolution Pack, potrzeba dodatkowych 15 Gb, ale grafika bedzie jeszcze lepsza. Dodatek jest za darmo.

Tak wygląda ten HD Res Pack:

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2012, 19:31:00 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #452 dnia: Sierpnia 19, 2012, 22:58:32 »
Podoba mi się jak się jeździ, koła pojazdu i dół jest taki rozmyty, coś jak zdjęcie wykonywane podczas jazdy, kiedy ostrość jest na człowieku tylko.

Z info jakie otrzymałem w sprawie wersji PL:

"Dziękujemy za kontakt i przepraszamy za zaistniały problem.
Opisany przez Pana problem jest nam znany i pracujemy obecnie nad jego
rozwiązaniem. Z informacji, które posiadamy w chwili obecnej wynika, że
najprawdopodobniej zostanie on naprawiony jeszcze dziś wieczorem.
Przepraszamy za niedogodności"
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2012, 17:40:22 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #453 dnia: Sierpnia 20, 2012, 23:56:54 »
Identycznego ostałem ;). Ale już zrobili. Fajna gra, nawet bardzo tylko ze sterowaniem pojazdami walczę cały czas.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #454 dnia: Sierpnia 21, 2012, 07:19:01 »
Też Ci chłopina jeździ wciąż z otwartymi drzwiami w aucie? O co common? Albo stoi na motorze?

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #455 dnia: Sierpnia 23, 2012, 19:04:53 »
Jak ktoś chce to wyszło demko Sleeping Dogs:

http://store.steampowered.com/agecheck/app/202170/

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #456 dnia: Sierpnia 25, 2012, 13:11:48 »
Przeszedłem demo... w zasadzie nic nadzwyczajnego, kolejny klon GTA III, tylko większy nacisk na walkę wręcz. Niestety nie aż taki jak w ONI, a szkoda, bo wtedy może i bym się skusił, a tak po prostu poczekam na przecenę na Parówie.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2012, 07:29:58 wysłana przez Sundowner »

_michal

• Gość
« Odpowiedź #457 dnia: Sierpnia 25, 2012, 23:34:02 »
Dark Souls na PC wyszło.

Warto przeczytać:

http://gameplay.pl/news.asp?ID=70528

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #458 dnia: Sierpnia 28, 2012, 07:03:01 »
Przeszedłem demo... w zasadzie nic nadzwyczajnego, kolejny klon GTA III, tylko większy nacisk na walkę wręcz. Niestety nie aż taki jak w ONI, a szkoda, bo tedy może i bym się skusił, a tak po prostu poczekam na przecenę na Parówie.

Na pewno na PC wkurzające jest to - dla nas, simmerów - że gra z automatu podstawia klawisze / ośki pod joye i pomimo wybrania opcji sterowania klawiaturą i myszką "coś tam i tak dalej widzi", przez co sterowanie szaleje i przez kilka dni zastanawiałem się, czemu mój hero dziwnie jezdzi itp. Dopiero odłączenie kontrolerów spowodowało, że jest ok. W opcjach nie da się tego wyłączyć niestety.

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #459 dnia: Sierpnia 28, 2012, 07:29:26 »
W demie w ogóle nie ma żadnej możliwości skonfigurowania kontrolerów, a chciałem grać na X-padzie  :?

Z innej beczki:

W końcu zainstalowałem Driver: San Francisco, który kupiłem za śmieszne pieniądze na Steamie, mimo mojego bojkotu Ubisoftu (od kilku euro i tak zarobku praktycznie na mnie nie mają  >:D  ).

Gra jest świetna. Pięknie zrobione miasto i samochody (kilkaset prawdziwych wozów, realnie nazywanych i zachowujących się dość prawidłowo jak na tego typu grę), świetnie dobrana muzyka i cutscenki, wbrew obecnemu trendowi prerenderowane, ale z zachowaniem tej samej estetyki co silnik gry, przez co poza zwiększoną ilością detali - nie odróżniające się tak by wybijać nas ze świata gry. Grafika - bez porównania z obecnymi sandboxami - znacznie wyższy poziom, taki jakiego bym się spodziewał po powiedzmy Saint's Row w 2012 roku na PC. Odczucia z jazdy - świetne, dużo lepiej niż u konkurentów i wręcz każdy samochód zachowuje się inaczej i mniej-więcej tak jak byśmy się tego spodziewali.

Interesującym elementem gry są tokeny rozrzucone po całej mapie, do których zebrania czasami trzeba wykonać jakiś karkołomny manewr, a co 10 uzyskujemy specjalną misję nawiązującą do sceny pościgu z konkretnego filmu, czy serialu. Np. Blues Brothers, Bullit (na ulicach nawet są samochody postronnych kierowców takie jak w filmie), Cannonball, Vanishing Point, Starsky & Hutch itp. itd. Tych misji jest masa, obecnie mam odblokowane 13 z nich. Dodatkowo jak kupimy DeLorean DMC-12 i przekroczymy nim 88mph, odblokowuje się zręcznościowa misja "historyczna". Mechanika "shiftu" też jest dość ciekawa, a niektóre dialogi do których dochodzi wewnątrz "przejętych" samochodów - dość zabawne.

Grałem we wszystkie 3 poprzednie wersje Drivera i żaden nie był w stanie przytrzymać mnie na dłużej... Driver: San Francisco się to w końcu udało.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #460 dnia: Sierpnia 28, 2012, 16:39:20 »
No proszę, a myślałem że po prostu wyprzedają się z crap'u pokroju Silent Hunter V i dlatego nie kupiłem. :/
Cóż, nie ta promocja to następna :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #461 dnia: Sierpnia 28, 2012, 17:00:11 »
Czy to ten Driver gdzie piesi w magiczny sposób uciekają przed naszym samochodem? Kiedyś grałem w demo, ale jakoś mnie nie porwało.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #462 dnia: Sierpnia 28, 2012, 17:03:45 »
Nie ma strzelania i nie ma rozjeżdżania pieszych, tak zawsze było w Driverze... i Midtown Madness ;)

« Odpowiedź #463 dnia: Sierpnia 28, 2012, 17:10:44 »
Dark Souls na PC wyszło.

Warto przeczytać:

http://gameplay.pl/news.asp?ID=70528

Ze swej strony dodam, że jedna z lepszych gier których gram. Do wersji PC bez pada lepiej  nie podchodzić :(
Aha i jeszcze jedno jako konwersja z konsoli graficznie porażka, natomiast po wgraniu fix-a jest już bardzo ładnie
Więcej do poczytania http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,12356855,Gdy_tworcy_nie_moga____Gracz_naprawia_pecetowa_wersje.html

« Odpowiedź #464 dnia: Sierpnia 28, 2012, 17:32:31 »
Nie ma strzelania i nie ma rozjeżdżania pieszych, tak zawsze było w Driverze... i Midtown Madness ;)
Grałem kiedyś w jedynkę, ale tam w ogóle nie było pieszych z tego co pamiętam.
Zrobiłeś mi smaka na D3. WoT mi się znudził i mam wreszcie czas na inne gry. Ściągnę demo i zobaczę co i jak.