Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 205814 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #1005 dnia: Lipca 26, 2024, 13:20:50 »
Pogrywam sobie w Nobody Wants To Die i muszę powiedzieć, że oferuje naprawdę fajny klimat (mix cyberpunk i neo-noir, polane sosem art deco) i graficznie prezentuje się świetnie. UE5 naprawdę robi robotę. Do tego świetnie dobrana muzyka i aktorzy głosowi.  Na minus - gra "na szynach". Czyli zasadniczo interaktywny film. Idziemy do miejsca gdzie pokazuje nam się ikonka i wciskamy klawisz, który pojawia się na ekranie. Tym niemniej, jak ktoś kładzie nacisk na fabułę, a nie rozgrywkę, to myślę że warto ten tytuł przetestować. Przydałoby się natywne wsparcie VR.

« Odpowiedź #1006 dnia: Sierpnia 20, 2024, 18:23:29 »
Dziś swoją premierę miał Black Myth: Wukong, czyli souls-like action RPG z Chin. Gra zmiotła wcześniejszy rekord Cyberpunk 2077 jeśli chodzi o ilość osób grających naraz (w grze single-player). Na chwilę obecną to... 2.2 mln graczy. Czyli dwa razy tyle co w przypadku CP2077, który do tej pory był na topie w tej kategorii.

https://steamdb.info/app/2358720/charts/

Recenzji sporo, już ponad 100k i 96% pozytywnych. Jakoś mi to wszystko śmierdzi... Chyba, że całe Chiny rzuciły się na tę grę. ;)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1007 dnia: Sierpnia 20, 2024, 18:54:05 »
Na 144000 recenzji aktualnie na Steam, tylko 4500 jest po angielsku, reszta po chińsku. Więc jak myślisz? ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #1008 dnia: Sierpnia 20, 2024, 19:48:06 »
Wyciekły wytyczne dla dziennikarzy, recenzentów, streamerów i youtuberów którzy dostali darmowe klucze do Black Myth: Wukong:

https://www.youtube.com/watch?v=v6wW9GV_NHw

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1009 dnia: Sierpnia 20, 2024, 20:34:17 »
Świat schodzi na psy to Internet też :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #1010 dnia: Sierpnia 20, 2024, 20:50:31 »
Na 144000 recenzji aktualnie na Steam, tylko 4500 jest po angielsku, reszta po chińsku. Więc jak myślisz? ;)

Moje pierwsze skojarzenie to, że to jakaś akcja botów.

Wyciekły wytyczne dla dziennikarzy, recenzentów, streamerów i youtuberów którzy dostali darmowe klucze do Black Myth: Wukong:

Gównoburza z niczego. Ja nie widzę w tym nic wielkiego, poza tym, że śmieszy mnie ten COVID tam. Ewidentnie rozsierdziła wszystkich ta "feministyczna propaganda". Zapewne chodzi o to, że nazwano rzeczy po imieniniu, z tym co od paru lat dzieje się w szeroko pojętym showbiznesie i w grach również (Sweet Baby Inc. i te sprawy).

Na dobrą sprawę te wytyczne sprowadzają się do tego, że mają recenzować grę i nie mieszać w to kwestii polityki, ideologii itp. Na czym polega ten skandal?

« Odpowiedź #1011 dnia: Sierpnia 21, 2024, 18:41:25 »
Kingdom Come Deliverence II. No i mamy pokaz rozgrywki, z pięknym polskim akcentem... No nasi tu byli jak nic:032:
https://www.youtube.com/watch?v=5VP6bjlger8
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

« Odpowiedź #1012 dnia: Sierpnia 22, 2024, 20:48:43 »
Rainbow Six Siege od Ubisoftu wprowadza do rozgrywki operatora kroczących dronów naziemnych. Sam pomysł jest ciekawy, ale wykonanie dyskusyjne:

https://www.youtube.com/watch?v=af3UZilO6PY
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2024, 21:00:51 wysłana przez RobinDobryDruh »

« Odpowiedź #1013 dnia: Sierpnia 31, 2024, 18:13:42 »
Wrzucam jako ciekawostkę. Screen z polskiej wersji najnowszej gry Ubisoftu - Star Wars Outlaws.

Kometo przybywaj!

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1014 dnia: Sierpnia 31, 2024, 21:16:33 »
I 99,9999999999 ludzi na świecie będzie uważało, że już czas na tę kometę, by Ubisoft mógł zadowolić tych dwóch/dwoje/dwoju walniętych na umyśle co i tak nie będzie grału w tą grę, bo akurat ma serię 100 wizyt u psychologa i nie ma kasy na grę.
Ciężkie jest życie normalnego człowieka dziś. Ja już mam z górki ale wy młodzi to będziecie mieć przerąbane, bo ta kometa niestety nie przybędzie.

Zagram mimo to, bo czekam na te grę ale "zaciągać się" raczej nie będę.

Wysłane z mojego SM-A155F przy użyciu Tapatalka

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1015 dnia: Sierpnia 31, 2024, 21:37:20 »
Zapewne to było już "trzepnięte" w oryginale. W ojczystym języku brzmi to jeszcze bardziej absurdalnie. Na początku myślałem, że to po śląsku. :118:

PS. Ja do "młodych" też się nie zaliczam. Przeszło cztery dychy na karku, więc bliżej do końca niż dalej. Jak patrzę w jaką stronę zmierza świat, czy też konkretnie - tzw. cywilizacja białego człowieka, to w sumie "I dzięki Bogu". ;)

« Odpowiedź #1016 dnia: Sierpnia 31, 2024, 22:40:15 »
A te końcówki -nu, to jaka to forma? W ogóle, co to jest "nu"?
No dobra, google mi wyjaśniło to wariactwo.

Też pamiętam początki PC-tów w Polsce i pewnie dlatego też czekam na kometę. Zamiast się zajmować poważniejszymi problemami świat wymyśla jak tu nie urazić czuba, któremu się wydaje że ma nieokreśloną płeć albo ma zamiar uznać, że psiecko mu umarło (bo w żadnym wypadku nie zdechło).
Już niedługo a "Idiokracja" będzie filmem dokumentalnym a nie komedią...

Czytając i oglądając recenzje widzę, że nie ma co na razie kupować SW i trzeba poczekać na wersję GOTY ze wszystkimi patchami.
Ogłuszanie przeciwników w hełmach gołą pięścią, reakcje na gwizd pojedynczych przeciwników stojących w grupie, brak możliwości przeciągnięcia ogłuszonego przeciwnika. To spieprzone założenia koncepcyjne.
Wymagania sprzętowe też niezłe jak na oferowaną jakość. Może to skopany Snowdrop.
Jednak warto zauważyć, że Unreal Engine 5 też sporo wymaga. Może chcą podgonić wymianę sprzętu u docelowych odbiorców.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1017 dnia: Września 01, 2024, 09:07:12 »
A te końcówki -nu, to jaka to forma? W ogóle, co to jest "nu"?
No dobra, google mi wyjaśniło to wariactwo.

Ale co wyjaśniło? Ja to widzę, jako bardzo kiepskie tłumaczenie (A.I.?), bez podtekstów ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1018 dnia: Września 01, 2024, 13:03:41 »
Ale co wyjaśniło? Ja to widzę, jako bardzo kiepskie tłumaczenie (A.I.?), bez podtekstów ;).
To dukaizm: https://zaimki.pl/jak-dzia%C5%82aj%C4%85-zaimki
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #1019 dnia: Września 14, 2024, 09:15:30 »
Zagram mimo to, bo czekam na te grę ale "zaciągać się" raczej nie będę.

Z tego co widziałem jak ta gra wygląda, to raczej nie jest warta mojego czasu nawet po solidnej przecenie. Niestety potwierdza się, że Ubisoft jest dalej w totalnej d*** i  nie ma nic ciekawego do zaoferowania poza ładną grafiką. Gry corpo-wydmuszki. Bez jakiejkolwiek głębi. Teraz na dodatek jeszcze okraszone tą pokręconą progresywną ideologią.

BTW, akcje Ubisoftu w ciągu ostatniego miesiąca straciły ponad 30% na wartości. Aktualnie są na poziomie sprzed 10 lat. I raczej kolejny Assassin's Creed im nie pomoże. Może to da komuś w końcu coś do myślenia? No chyba, że propagowanie lewicowych idei wpiszą w koszty prowadzenia działalności, a produkcję gier potraktują nie jako biznes, a działalność misyjną. ;)