Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 205784 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #1020 dnia: Września 14, 2024, 10:43:45 »
Wykupiłem sobie na miesiąc U+ i gram. Ale bez entuzjazmu. Gra jest wtórna niesamowicie i nawet uniwersum jej nie ratuje. Grafika do przyjęcia ale historia nie wciąga a bohaterka mnie odpycha. A przede wszystkim jest naiwna i infantylna niezmiernie. Rozumiem, że ja stary dziad gram w gry dla dzieci. Ale grałem w poprzednie z serii i one nie były takie.
Ale co najbardziej mnie wkurza w tej grze, grze dla dzieci podkreślam, to zaimplementowanie w niej gry hazardowej w której możemy obstawiać wyścigi zwierząt. Obok tej całej żenady dziecinnej mamy więc coś naprawdę skandalicznego dla mnie. A gra ma PEGI 12!
Podsumowując zmarnowałem chyba 75 zł, bo nie wiem czy w ten miesiąc dam radę dojść do połowy gry może.

Wysłane z mojego SM-T865 przy użyciu Tapatalka

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1021 dnia: Września 30, 2024, 20:38:52 »
Pojawiło się dziś demko gry, jaką mam wrzuconą w obserwowane. Już trochę nawet pograłem: https://store.steampowered.com/app/2423720/Mandragora_Demo/. Przypomina mi dziecięce lata jak się chodziło popatrzeć na automaty, czyli typowa platformówka ale w klimacie fantasy. Całkiem, całkiem, pewnie jak wyjdzie to sobie kupię.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1022 dnia: Października 07, 2024, 21:03:30 »
Ze steam można już pobrać demko Commandos Origns.
https://store.steampowered.com/app/1479730/Commandos_Origins/

5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

« Odpowiedź #1023 dnia: Października 07, 2024, 22:56:45 »
Ze steam można już pobrać demko Commandos Origns.
Pierwsze wrażenie wizualne, to taka hmm... sztuczność środowiska. Niby grafika ładna, ale jakieś to takie dziwne. Może to animacje głównych bohaterów, sam nie wiem do końca.
Podświetlanie istotnych rzeczy na mapie pod "Tab" dziwne na pierwszy rzut oka, taki "tryb detektywistyczny". Odwołam się do gier Mimimi i jasnych obwódek wokół obiektów. Tam było o wiele czytelniejsze.
Ze sterowaniem jest coś nie teges... Niby normalnie, ale nie klika się tak intuicyjnie jak w produktach Mimimi.
Żeby "wyłączyć" nóż spod "A" trzeba kliknąć PPM. Nie da się go wyłączyć tym samym klawiszem. Przenosząc ciało trzeba go upuścić (PPM) i dopiero drugim klikiem PPM wyłącza się nóż.
Z pistoletu raz mi się uda od razu strzelić, innym razem dopiero z opóźnieniem.
Atakując patrol dwuosobowy pierwszy żołnierz pada od razu, chwila zawiechy bo animacja się skończyła a ruchu nie da się zrobić a międzyczasie drugiemu się załącza obrót, wykrycie i cyk... turbo bieg w tył, nabranie 3 - 4 m dystansu żeby spokojnie strzelić do naszego dzielnego komandosa, który po pierwszym strzale zaczyna gonitwę z nożem albo próbę oddania strzału z pistoletu.

Na razie odczucia na poziomie early access. Jeszcze jutro spróbuję i jak dalej będzie mnie denerwować, to odinstaluję.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #1024 dnia: Października 08, 2024, 18:00:22 »
Na pewno gra do dopracowania jeszcze (w wielu aspektach), ale ogólnie jestem na TAK. Wydaje mi się, że dobrze nawiązuje do pierwowzoru. Bardzo mi się podoba, że na wstępie dostajemy do wyboru czy chcemy grać z prawidłowymi symbolami historycznymi czy nie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1025 dnia: Listopada 23, 2024, 08:27:49 »
Ciekawostka, rodzimi tworcy The Invincible pracuja nad gra Dante’s Ring, tym razem wyprawa na tereny wulkaniczne: https://youtu.be/IogYUUlDkSI?si=v26Th6_tWQYQ1PQ_, moze byc to calkiem ciekawy pomysl, chociaz kolorki jak z gry o Marsie ;).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1026 dnia: Grudnia 06, 2024, 21:49:01 »
Dziś premiera Indiana Jones and the Great Circle dla wersji za 430 zł. Dla reszty wydających 300 zł premiera będzie w poniedziałek.
Patrząc na stream UV, to nie widzę tej pięknej grafiki pod wymagania sprzętowe...
Ray Tracing będzie dodany patchem w poniedziałek. Także ten tego, 130 zł różnicy daje 3 dni early access z gorszą grafiką :056:
Wiki twierdzi, że silnikiem jest Motor na bazie id Tech.

Dziwna ta tendencja robienia gier pod/do game pass...
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #1027 dnia: Grudnia 06, 2024, 22:52:41 »
Nikt nie wspomniał o SW Outlaws :) Pogrywam sobie wieczorami od kilku dni i muszę przyznać, że całkiem fajna przygoda w SW, a dodatkowo świat wykreowany prezentuje się ładnie. Nie ma co prawda Jedi i Sithów i tym samym moich ulubionych mieczy świetlnych (przynajmniej na razie, nie wiem, czy wraz z rozwojem akcji coś się zmieni), ale główna bohaterka i jej zwierzak wzbudza sympatię i gra się przyjemnie.

« Odpowiedź #1028 dnia: Grudnia 07, 2024, 06:02:55 »
Tutaj jest całkiem trafne porównanie między jakością dialogów w Star Wars Outlaws a Red Dead Redemption (14-letnia gra). Wniosek która gra ma bardziej porywającą fabułę pozostawiam graczowi:

https://www.youtube.com/watch?v=b_pE3oHO6lc

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1029 dnia: Grudnia 07, 2024, 08:32:08 »
Nikt nie wspomniał o SW Outlaws :)

Jak nie? Postów całkiem sporo: https://il2forum.pl/index.php?topic=7385.msg420597#msg420597.

Co do Indiana, to nabieram ochoty, gra też zalicza dobry start i zbiera recenzje pokroju 9/10, natomiast ja wezmę na 1M w Game pass, za 48zł, to najlepsza opcja: https://www.xbox.com/pl-pl/games/store/indiana-jones-i-wielki-krag-edycja-standardowa/9nfb39x2q8m4.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1030 dnia: Grudnia 12, 2024, 23:11:37 »
Poldasy (ale już Caro), Żuki, Nyski, Duże Fiaty, papierochy, disco polo, dżinsy w marmurek i takie tam, czyli symulator życia w Polsce lat 90 ;D (premiera 18.12 ale w EA).
Byłoby coś dla Elwooda, którego czas wciągnął gdzieś do jakiejś dziupli ;): https://youtu.be/8-EnlG0k7-I?si=a5pet35upGOoZlcc.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1031 dnia: Grudnia 13, 2024, 07:39:55 »
Do dziś mam kartę gwarancyjną na Nysę 522 Kinowóz i Poldasa Caro xD. Poza tym Caro można szybko przerobić na Borewicza i będzie elegancja i szyk. Elwood na bank by się zacieszał i jeszcze zażądał poprawnej symulacji rdzy na poldasie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1032 dnia: Grudnia 13, 2024, 07:44:43 »
A będzie można przy naprawie wybierać zamiast oryginalne części rzemiosło? Na przykład nagrzewnicę?

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1033 dnia: Grudnia 18, 2024, 20:50:45 »
Ooo jaka miła niespodzianka. Rok temu kupiłem laptopa, natomiast nie wchodziłem na nim w aplikację XBox (chociaż byłem tam zalogowany). Teraz odpalam, a tam wyskakuje mi jakieś okno, że mam w związku z zakupem ... nowego sprzętu ...  ;D 1 miesiąc gratis XBox Pass Ultimate. Kij wie jakim cudem i o co chodzi. Grzech nie skorzystać więc nowy Indiana już idzie, jest pretekst by zagrać ;). Oczywiście nie muszę dodawać, że konto XBox działa mi na każdym sprzęcie.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1034 dnia: Grudnia 29, 2024, 09:10:24 »
Indiana Jones Wielki Krąg ukończony. Jak ktoś lubi przygotówki typu Tomb Raider lub Uncharted to śmiało polecam. Oba tytuły ten wbija w fotel i chyba najlepsza tego typu gra w jakie grałem. Zręczności trochę jest ale nie aż tyle, wszystko fajnie wyważone wg mnie. Grafika cudna i nieźle chodzi z tym Path ray tracing (a grałem na laptopie). Przez całą grę praktycznie nie używałem żadnej broni z której się strzela. Do tego Indiana w formie, sypie smaczkami oraz swoim filmowym dowcipem. Dość dużo jest też przerywników filmowych, które jeszcze bardziej podkreślają kinowość tej produkcji. Ogólnie bardzo dobrze spędzony czas i do tego jak widać, nie boją się poprawności politycznej, swastyk nie usunięto w grze, tak samo jak w filmach.

www.yoyosims.pl