Autor Wątek: Open Falcon  (Przeczytany 27561 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Iche

• Gość
Odp: Open Falcon
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 28, 2006, 20:50:09 »
Wg. opini na Frugalsach bardzo dużo zależy od sterowników. Jeśli chodzi o ATI, to najnowsze podobno kiepsko działają z OF.

http://forums.frugalsworld.com/vbb/showthread.php?t=109457&page=3

Pchełka, podaj wersję twoich driverów. Może komuś to poomoże.  :004:

« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 29, 2006, 18:29:19 »
Aktualnie mam 91.31 na win Xp SP2 w opcjach OF ustaw sobie jeszcze old sound algoritm może pomoże. W instant action nie mam problemów żadnych z fosami utrzymuje te 25 ale już nad seulem w pierwszy dzień  robi się średnio ciekawie..... z kolei grając w OPIF nie mam takich problemów mimo sporych mas wojska na ziemi. Suwaki od efektów mam poustawiane na 7-7-6-3-1-5.

Sun jedyne co mi szczerze mówiąc przychodzi do głowy to oprócz sterowników do grafy to dźwięk. Sprawdź czy nie masz czasem w sterowniku od  karty dźwiękowej czy nie masz włączonego EAXa albo czegoś w tym stylu.   
\___[O}====-
 /OOOOO\

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 29, 2006, 22:18:57 »
Jak pisałem wcześniej niezależnie od ustawień miałem nieciekawą sytuację i zmieniałem naprawdę wszystko, ale teraz sięgnąłem do archiwów archiwów archiwalnych materiałów i wygrzebałem sterowniki o generację niższą (bazujące na catalystach serii 5,  a nie 6) i jest poprawa, około 2.5-3 razy więcej FPS w widokach 3D. Teraz tylko trzeba sięgnąć do manuala i zobaczyć o co im znowu chodzi z tymi HARMami :)

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Września 03, 2006, 18:18:57 »
Sprawa OF jest bardzo... śliska. Zwracam się więc z prośbą o NIE UMIESZCZANIE na naszym forum screenów z w/w produkcji ! Dyskutujcie ile chcecie, ale żadnych fotek proszę. Będe usuwał, te co są niech zostaną i tak swoje wisiały.

Pozdrawiam

PS
Witam po długiej nieobecności :)

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Września 05, 2006, 09:19:07 »
Budynki ładnie się palą, czego nie można powiedzieć o pojazdach, które trafione Mav'em po prosu znikają.

O to ja myśle że to jest bardzo realistyczne :D i dokłądnie tak zachowuje się większość 'pojazdów' w konfrontacji z coś about 140 kg kruszącego materiału wybuchowego lol albo 55 kg głowicą kumulacyjną

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 30, 2006, 11:05:13 »
Ostatnio mialem przyjemnosc potestowac OF i jestem pod wrazeniem. Jedno pytanie - czy komus udalo sie wlaczyc FLIR zeby moc zrzucac GBU? Bo caly czas nie mam nic na TGP - FLIR probowalem wlaczac Shift+H ale na TGP nic.
F-16C Block50 driver...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 30, 2006, 12:44:59 »
Nie masz nic, to znaczy, że masz czarny ekran, masz napis "NOT TIMED OUT" ?

Musisz pamietac, że po włączeniu zasobnika trzeba odczekać 8-10 minut żeby jego instalacja chłodząca zaczęła prawidłowo działac.
Wszytko jest opisane w instrukcji T.O.BMS1F-16CJ-AMLU-34-1-1 jaką znajdziesz w katalogu z modem.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 30, 2006, 14:31:28 »
Mam STANDBY - ale juz cos wyczytalem ze trzeba przelaczyc w TGP recznie tryb na AG - jeszcze nie sprawdzalem bo jestem w pracy. Wieczorkiem sprawdze. Swoja droga to jestem pod ogromnym wrazeniem OF - mam nadzieje ze ktos bedzie kontynuowal prace nad ta wersja mimo wycieku :(

F-16C Block50 driver...

mmm

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 09, 2007, 16:08:31 »
Był bym wdzęczny za podanie kolejnych czynnoćci przy instalacji OF-a.Posiadam starego Falcona,posiadam OFa,ale za nic nie mogę poradzić sobie z instalacją.

mmm

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 11, 2007, 19:43:46 »
Instalacja przebiega prawidłowo,włączam finisch,odpala się config editor,znajduję plik bms.exe,wciskam launch,i nic się nie dzieje.Bms jest widoczny w procesach i zajmuje 99 mocy procka,ale nic się nie dzieje oprócz tego.Może jeszcze trzeba coś zrobić?Doradźcie proszę.

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 11, 2007, 23:52:40 »
Jak nikt tu nie zna odpowiedzi to pozostaje przewalkowac forum na www.frugalsworld.com. Powodzenia

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Yossarian

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 12, 2007, 22:25:45 »
Witam,

Jestem nowym i zarazem starym fanem Falcona i LockOn'a. Taka mała reaktywacja  :002:
Falcona 4 mam chyba już od 5-6 lat ale zazwyczaj nie miałem okazji polatac online. A i z offline tez jakoś słabo wychodziło - mało czasu. Ale, że tak powiem, jestem dobrym teoretykiem. Kiedyś Falcon'a znałem na wylot  :002:
Jestem takim fanem, że kilka lat temu kupiłem sobie Cougara ... no i teraz chciałbym go trochę odkurzyć  :002:
Bardzo zainteresował mnie watek OP 4.3. Wiem, że jest to trochę temat tabu  :008:
Zacząłem szukać po sieci, nie powiem, że bez rezultatów ale brakuje mi jeszcze chyba 4.2 i 4.3 (fix'a do 4.3 mam).

Czy ktoś z kolegów może mnie poratować? Oczywiście poza forum  :004:

No i mam nadzieję, że może kiedyś polatamy on-line. Tak swoją drogą chciałbym się zgłosić do jakiegoś Wirtualnego Szwadronu i poćwiczyć wszystko od początku  :007: Jestem otwarty na propozycje. Niestety wolnym czasem operuje zazwyczaj dopiero po 21-wszej  :006:

Yossarian

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 12, 2007, 22:43:34 »
Już znalazłem  :002: OF 4.3

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 13, 2007, 09:58:55 »
Witaj,

mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że Open Falcon to tylko taka ciekawostka, na której na dłuższą metę nie bardzo polatasz. Już lepiej zainteresować się Free Falconem.
No i mam nadzieję, że może kiedyś polatamy on-line. Tak swoją drogą chciałbym się zgłosić do jakiegoś Wirtualnego Szwadronu i poćwiczyć wszystko od początku   Jestem otwarty na propozycje. Niestety wolnym czasem operuje zazwyczaj dopiero po 21-wszej
http://maverick.webd.pl/

Yossarian

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 13, 2007, 13:06:50 »
Tak wiem i jako ciekawostkę to traktuje  :001:
A co do stabilnych wersji Falcona to zazwyczaj bylem po stronie SP.
Co prawda w świecie Falcona trochę mnie nie było i nie wiem co teraz jest na topie.
Bo w sumie mam wszystko F4, SP, FF, (no i już OF) i AF tez . I ten ostatni poza tym, że jest niedostępny w Polsce wydaje mi się najbardziej, że tak się wyrażę, rozwojowy. No ale jest to tylko moje subiektywne odczucie. Być może FF jest lepszy.

Co do lotów online to już odwiedziłem waszą strone, tylko szkoda, że nie załapałem się na pobór  :015:
No ale mam nadzieję, że w marcu się uda no i będę miał trochę czasu na odnowienie wiadomości o F4  :002: