Autor Wątek: Open Falcon  (Przeczytany 27558 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
Odp: Open Falcon
« Odpowiedź #45 dnia: Lutego 21, 2007, 16:09:42 »
Uzywal ktos FLIR'a w OF - probowalem wlaczyc obraz w podczerwieni na HUD - ale bez powodzenia.
F-16C Block50 driver...

mmm

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Lutego 23, 2007, 21:18:39 »
Pomocy,powoli tracę cierpliwość.Powiedzcie mi,dlaczego po włączeniu trybu do użycia rakiet ,czyli enter na klawiaturze,gasną mi ekrany mfd.Pojawia się na nich napis blanc mfd.Co to może powodować?Mam OFa 4.3.W innych wersjach falcona to nie występowało u mnie.Zdaje mi się że parę dni wszystko w wersji 4.3 też funkcjonowało poprawnie.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Lutego 24, 2007, 11:51:25 »
Po prostu nie masz ustawionego profilu. Ustaw sobie recznie tak jak chcesz zeby bylo - czyli np. na lewym MFD FCR, na prawym SMS - albo HSD - i zapisz ALT+C+S (teraz nie pamietam bo jestem w pracy). Tez na poczatku nie wiedzialem o co chodzi.
F-16C Block50 driver...

mmm

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Lutego 24, 2007, 20:09:52 »
Dzięki Jankes.Jakbyś miał chwilkę,to napisz dokładniej.Próbowałem ale coś mi nie wychodzi,dalej to samo.Do tej pory latałem"symulatorem""Lock on".Tam nie było takich problemów.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 05, 2007, 12:31:23 »
Ja wrzucilem sobie plik Naldo.ini (znajdziesz na Frugals Forum) ;) Tylko trzeba zmienic nazwe na swoja i tam wszystko poustawiane bylo tak jak trzeba.

Co do Open Falcona - troche nowinek :)

http://www.globalfalcon.org/forum/showthread.php?t=496
F-16C Block50 driver...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 04, 2007, 20:39:06 »
Jakby ktoś nie wiedział to aktualna wersja Open Falcona to 4.4.1

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 05, 2007, 11:15:04 »
Ale to chyba tylko data edity robione przez ludzi spoza teamu OF?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 05, 2007, 11:36:52 »
Niestety tak, ale wiele błędów udało im się już poprawić, a na wersję 4.5 zapowiadają sie bardzo ciekawe kokpity (szczególnie ich oświetlenie).

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 07, 2007, 14:27:01 »
Zasobnik SniperXR w walce powietrznej okazuje sie bardzo przydatny, szczególnie, że systemy IFF nie działają (tzn są zaimplementowane, są wszystkie ich funkcje, ale gra nie chce tego obsłużyć). Tutaj dwa zdjęcia:

Na pierwszym wyraźnie widać sylwetkę F-16 uzbrojonego w 4 AMRAAMy i dwa Sidewindery, z odległości na jakiej maszyna zajmuje normalnie tylko parę pikseli. Na drugiej focie mamy MiGa21, którego w normalnym widoku w zasadzie nie widać. Gdyby przełączyć pracę zasobnika z IR na TV można by było dojrzeć szczegóły i znaki rozpoznawcze :D

Aby zabierać zasobnik do każdego lotu trzeba zaopatrzyć się w programik f4browse i zedytować plik terrdata/objects/falcon4.fed zmieniając w działku pokładowym klasę broni na GBU. Albo po prostu ściągnąć pliki jakie ja stworzyłem i podmienić: link (dla wersji 4.4.1)

Jest jeden minus, jako, że cały czas mamy na pokładzie coś co komputer uważa za bombę, będzie od nas wymagał ciągłego latania w CAT III, oczywiście można to przełączyć, ale przy przekroczeniu 7.5G usłyszymy dość nieprzyjemny dźwięk... nic nie znaczący zresztą.

« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 09, 2007, 18:36:44 »
Sundowner jedno pytanie - piszesz „...terrdata/objects/falcon4.fed zmieniając w działku pokładowym klasę broni na GBU....” - czy ta zmiana oznacza utratę działka?
\___[O}====-
 /OOOOO\

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 09, 2007, 18:45:37 »
Nie, nic to nie zmienia prócz tego co napisałem.

« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 12, 2007, 19:24:43 »
A gdzie można znaleźć tego patcha 4.4.1?
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 12, 2007, 19:32:32 »
Wszystko można znaleźć na forum GlobalFalcon.org

« Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 12, 2007, 22:40:47 »
Wszystko można znaleźć na forum GlobalFalcon.org

Wielkie dzięki :-) , na razie kompletuje patche do open falcona bo już nie mam siły z red viperem. Uważam, po poczytaniu trochę na necie, że OF będzie nadal się rozwijał.

« Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 13, 2007, 07:47:18 »
Sorry za post pod postem ale czemu model samolotu jest 3 razy większy niż powinien być? nie mieści się na pasie ani w hangarze :-/
a oto zdjęcie

W RV było tak samo. Samolot 'wbity w ziemie' :-/ Jak sobie z tym poradzić?