Natomiast myślę sobie, że już jest temat o Open Falcon i chyba niepotrzebnie zaczynałeś nowy. Ale o tym i tak zadecydują Ci co mogą 
Ja mimo wszystko zdecyduję się kontynuować ten wątek

. Na początek chciałbym wyrazić szczere uznanie dla ludzi, którzy rozwijają OF. Mocno zirytowany ciągnącym się w nieskończoność wypuszczaniem patcha 1.12 do AF, zainstalowałem OF. No i szok. Muszę przyznać, że lata się o wiele przyjemniej niż w produkcie LP (no i kto nie kocha JDAMów?

).
Po opanowaniu tajników radia, datalinkowania i takich tam drobnostek odpaliłem kampanię. Dzień pierwszy, Korea, lotnisko usiane samolotami, misja SEAD. Wszystko szło jak po maśle (ach, te robienie uników przed SA2 przy 14FPS

) dopóki nie przyszedł czas na lądowanie. Wszystko było ok, dostałem zgodę od wieży i tu niespodzianka. Na pasie znajdują się już 4 F-16. Mimo wszystko zdecydowałem się wylądować, od wieży w zamian dostałem upomnienie żeby następnym razem zaczekać na zgodę. Eeee, ale o co chodzi?
Druga misja (i drugi problem) - Strike, cel Underground Factory. Poleciałem z defaultowym uzbrojeniem (2xGBU 31 3/B). Dla pewności zdecydowałem się zrzucić obie. Bomby idealnie trafiły w ten wystający kikut (nie wiem jak to inaczej nazwać

), zmiatając przy okazji jakieś AAA. Zadowolony z siebie wróciłem do bazy (przy lądowaniu powtórka z poprzedniej misji...). Mój uśmieszek zniknął natychmiast, gdy zobaczyłem debriefing. Misja zakończona klapą, fabryka nawet nie została zadrapana (Ks-19 zniszczony). Nie jestem ekspertem w dziedzinie uzbrojenia, więc może GBU 31 3/B nie nadaje się do tego typu misji?
Trzecie pytanie - czemu ATO praktycznie nie generuje misji OCA? Niestety nie da się samemu dodać lotu

Może istnieje jakieś obejście tego problemu?
No i last but not least - jak stwierdzić jaką mam wersję OF? Pokazuje 3.9.1.6, ale z tego co wyczytałem na globalfalcon.org to może oznaczać wersje od 4.3 do 4.4.1.
PS
Przepraszam jeśli jakoś zawile opisałem swoje problemy, ale godzina już późna i zasypiam nad klawiaturą

Porządek musi być, po to są tematy i ich tytuły.