Witam i podpinam się pod temat.
Żeby życie miało smaczek, po paru latach grania w różne iłko podobne produkty na klawiaturze

,postanowiłem sprostać nowemu wyzwaniu i kupiłem Aviatora.
Zawsze się śmiałem, że dzojstikowcy mają sporo problemów z tym sprzętem w zamian przyjemności z machania wajchą, a teraz i mnie to spotkało. Od razu uprzedzam, że nigdy nie miałem styczności z żadnymi dzojstikami, a tym bardziej produktami saiteka.
A mianowicie od początku, jak tylko poinstalowałem to co dali na płytce z wajchą, gdy wajcha była podpięta iłek się zawieszał jakieś pół minuty po załadowaniu lotu. Bez dzojstika wszystko w porządku.
Sprawdziłem z Lock Onem oraz Condorem, tam działało. Zainstalowanie ze strony saiteka, jak pokazał proces instalacji, nowszej wersji sterowników nic nie zmieniło. Zajrzałem do setapu iłka, czy przypadkiem tam nie trzeba czegoś odhaczyć. Jedyne "use jojstick" było zaznaczone z automatu, więc nacisnąłem "OK" nie umyśle zmieniając rozdzielczość z ustawionej ręcznie w pliku konfiguracyjnym na bodaj 800x600, która była akurat podświetlona w setupie. Po tym zabiegu iłek przestał się zawieszać z podpiętym joystickiem, gdy na powrót zmieniłem rozdzielczość w pliku konfiguracyjnym dalej nie było żadnego problemu. Natomiast dziś znowu gra się zawiesiła, a później kilka razy pod rząd zawiesił mi się i LockOn.

Ktoś wie może o co chodzi

Drugi problem mam z profilami. Gdy chcę wybrać profil w tym saitekowym menu w pasku windy, otrzymuję informację, że plik nie jest źródłem profilu dla urządzenia, a urządzenie nie jest sprofilowane. Dodatkowo w tej rozwijającej się z paska liście widnieje jakieś "P990", co jak wygoglowałem, jest oznaczeniem jakiegoś pada saiteka

Niestety to także nie daje się zaznaczyć jako wybrany profil

Proszę o pomoc i wybaczenie