Autor Wątek: Nowy produkt Saiteka (Aviator)  (Przeczytany 25693 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nygas

• *
  • Powietrzny Semi-Pro :3
Odp: Nowy produkt Saiteka (Aviator)
« Odpowiedź #75 dnia: Kwietnia 12, 2010, 18:11:51 »
Dobra, ale chodzi o to, że ja mam sterownik:

A nie mam tego joysticka na pasku:

P.S. Czy wie ktoś, jak to krok po kroku w FSX ustawić?             

« Ostatnia zmiana: Października 19, 2011, 18:48:09 wysłana przez KosiMazaki »
- Jeśli nie wiesz, co robić, nabieraj wysokości; nikt jeszcze nie zderzył się z niebem.
                                                  __!__
                                          .____o(''''')o____.
                                                   " " "

Offline Nygas

• *
  • Powietrzny Semi-Pro :3
« Odpowiedź #76 dnia: Kwietnia 12, 2010, 22:34:17 »
Dobra. Podsumujmy może moją sytuację. :

Bo wszystkie przyciski świetnie skonfigurowałęm(klapy, itd.), a przepustnica, jak dawałem na pełną moc, do się ruszała w samolocie tylko o jakieś 30%, potem coś namieszałem, i zaczęła o 50%, ale znowu coś namieszałęm, i teraz nie mam nic skonfigurowane dobrze, i chciałbym, aby ktoś na forum napisał mi, krok po kroku, jak on ma to skonfigurowane(tzn. co ma do jakiej funkcji.)
Bo przyciski dodatkowe, to ja już sobie ustawie według gustu, ale chodzi głównie o przepustnicę i drąg, bo teraz, jak drągiem daję w prawo, to
samolot mi leci w górę..  :005:
- Jeśli nie wiesz, co robić, nabieraj wysokości; nikt jeszcze nie zderzył się z niebem.
                                                  __!__
                                          .____o(''''')o____.
                                                   " " "

« Odpowiedź #77 dnia: Kwietnia 28, 2010, 11:43:12 »
Menu kontrolery gier też istnieje w 7, ale już nie jest w panelu sterowania: http://forum.komputerswiat.pl/topic/5184-kontroler-gier/
Na forum w wątku o Windowsie 7 znajdziesz radę, jak wrzucić skrót do panelu sterowania.
Informacja jest nieprawdziwa.
Podpięty i poprawnie wykryty sprzęt widnieje w: Panel sterowania\Sprzęt i dźwięk\Urządzenia i drukarki i tam kliknąć prawym na interesujące nas urządzenie. Tam można podpatrzeć jak działają osie.
Ponadto można pobrać program DXTweak2 http://www.wingmanteam.com/files/Tools/DXTweak2/ i tam podglądnąć jak to wszystko się faktycznie sprawdza.

« Odpowiedź #78 dnia: Czerwca 07, 2010, 14:50:09 »
Witam.
Panowie a miał już może ktoś do czynienia z nową wersją AV8R-03 bo już z tego co gdzieś czytałem podobno przepustnicy nie da się rozdzielić tak więc jest tylko jedna do użytku?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwca 07, 2010, 16:48:54 »
Tylko wersja PC ma 2 przepustnice. Konsolowe mają po jednej, bo konsola nie obsługuje więcej.

Nie miałem do czynienia z wersjami konsolowymi, ale odnoszę wrażenie, że już lepiej kupić jakieś Logi Wingmana czy cuś. Konsolowe gadżety pod PC nie mają żadnych sterów poza uniwersalnym sterownikiem kontrolera (X360) i nic sobie tam nie skonfigurujesz. A będzie kicha jak się okaże, że jakichś sim nie rozpoznaje jakichś osi albo guzików.

« Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 20, 2010, 18:53:55 »
Mam pytanie/problem w Il-2 1946 nie działa mi przepustnica w Aviatorze 01 moge dodawać 'gazu' tylko na klawiszach 1-0...

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 20, 2010, 19:06:41 »
Przypisałeś w ustawieniach klawiszy, w sekcji HOTAS opcję Power (Moc) do przepustnicy?

« Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 18, 2011, 12:44:48 »
Słuchajcie czy jest jakiś sposób na przypisanie do tego "bajeranckiego" pokrętła: Shift, Ctrl lub Alt tak żeby zwiększyć ilość funkcji w pstryczkach? I dotyczy to gry Lock On FC2.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #83 dnia: Kwietnia 12, 2011, 19:24:39 »
Może ktoś się skusi. To chyba ta pierwsza lepsiejsza wersja?

http://allegro.pl/saitek-aviator-av8r-01-super-stan-i1557164045.html
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #84 dnia: Października 18, 2011, 16:26:32 »
Przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi więc pytanie, czy ktoś smarował aviatora av8r-01 ? Przymierzam się do smarowania aby uzyskać większą precyzję i dłuższą żywotność sprzętu, zastanawiam się czy trzeba go rozkręcić i jaki konkretnie element smarować ?
Mazidło to ag chemia ST (silikon+teflon).

Offline Marzen

• *
  • Dzban Fan :)
« Odpowiedź #85 dnia: Października 19, 2011, 09:17:10 »
Słuchajcie czy jest jakiś sposób na przypisanie do tego "bajeranckiego" pokrętła: Shift, Ctrl lub Alt tak żeby zwiększyć ilość funkcji w pstryczkach? I dotyczy to gry Lock On FC2.

Odgrzewam, ale dopiero teraz zobaczyłem tego posta. Da się - ja rozwiązałem to w "sajtek profajlerze" :-)
Da się tam przypisać dowolny klawisz lub ich kombinację pod zmianę stanu czerwonego pokrętła. Mnie się np bardzo przydało w Falconie, gdzie konkretny stan przypisałem pod tryby NAV, AA i AG. Oczywiście nie zastąpi to Cougara, ale jakaś tam pomoc jest :-)

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #86 dnia: Października 19, 2011, 18:07:09 »
Ja mam problem z tym pokrętłem. Jak ustawię sobie "advanced command" żeby przełączać tryby pokrętłem, po uruchomieniu profilu i ruszeniu pokrętłem, proces "System" z opisem "NT Kernel & System" zżera mi całe jajko mocy. Nie był by to duży problem gdyby nie to że mój proc ma tylko dwa jajka i zwyczajnie brakuje mu pałera, żeby na drugim jajku napędzić całą resztę.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 21, 2013, 23:49:16 »
Mam problem w profilerze do Saiteka AV8R-01. Przypisałem skróty klawiszowe np. shift+f, Ctrl+c  do odpowiednich guzików, robię  w profilerze test jest ok. Ale w DCS World widoczne jest tylko f, f. Sprawdzałem w Cliffs of Dover, widzi poprawnie. Ale w Rise of Flight jest źle. Gdzie się podziały Shift i Ctrl :o. Miał ktoś podobny problem?
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #88 dnia: Września 29, 2013, 12:48:28 »
Dzisiaj na Alle-drogo natknąłem się na AV8R od od Mad Catz: http://allegro.pl/joy-mad-catz-pacific-av8r-pc-gamedot-24h-joystick-i3566962111.html . Czyżby Mad Catz przejął pomysł od Saiteka na joystick do PC? Joystick ma bardzo podobny panel przedni do AV9R-01, inne jest wykonanie (gumowane) i mocowanie (odkręcane) samego drąga. Nie jestem pewien jak jest z przepustnicą, czy zastosowali podwójną. Cena 224,90 zł, moim zdaniem trochę drogo.
No link do samego opisu: http://pclab.pl/pr54975.html

_michal

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Września 29, 2013, 12:51:20 »
Saitek należy do MadCatz.