Autor Wątek: Cheating has been detected  (Przeczytany 22194 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Meehau

• *
  • CyC
Odp: Cheating has been detected
« Odpowiedź #105 dnia: Września 26, 2006, 18:17:56 »
A ja tez mialem pewien przypadek. Ostatnio wywiazala sie sie rozmowa na HL miedzy ludzmi z mojego dywizjonu a kis z 304
Moral z tego taki: ze nie ma co sie przejmowac, ze ktos oszukuje czy chce cos udowodnic

Dzięki wielkie za ten jakże odkrywczy morał ale co to ma w ogole wspolnego z tematem wątku?

Wczoraj strzelałem do gościa, on nagle zniknął, serwer zakomunikował, że go zniszczyłem, lecz brak było komunikatu "Enemy Air...Dest...", a za kilkanaście sekund miałem go na ogonie i oczywiście mnie uglebił.
To jakiś bug jest w PF-ie , czy z gościa cziter?

Sorki, że taki natarczywy jestem, ale mnie to mocno zniechęciło, 
Co jest grane Panie i Panowie?

Prawdopodobnie nic, czasami komunikat Enemy A.d sie nie pojawia, zdarza się. Poza tym to co mówsz wcale nie musi odpowiadać prawdzie. Jeżeli ten pierwszy cię mocno postrzelał, a ty jego zestrzeliłeś, to możliwe jest że przyleciał później inny koleś, coś ci zepsuł i spadłeś, ale killa przyznano pierwszemu, bo więcej napsuł. Ot kwestia modelowania uszkodzeń.
Mi na frontach tez sie zdarzalo ze ktoś "dokończył" uszkodzonego przeze mnie przeciwnika, ale killa zaliczało mi.
Panikujecie w ogole jak małe dzieci, polatajcie sobie troche dłużej, to zobaczycie, że takie przypadki nie są rzadkością
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

chincz

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: Września 26, 2006, 18:59:02 »
Witam
Cały czas się zastanawiam, dlaczego nie ma czegoś takiego jak PunkBuster w strzelankach...?
Pozdrawiam

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #107 dnia: Września 26, 2006, 19:15:49 »

a przy okazji Aniołek jeszcze ze dwóch strącił.
Mówię Wam, Masakra Facet na FW190

Bo FW 190 to samolot cziterów.

To ja mówiłem,cziter  :021:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Sky

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: Września 26, 2006, 21:04:31 »
A swoja drogą ciekawe jaki odsetek gości gra na kosmicznych ustawieniach (na serwerach które na to pozwalają) Ctrl F1 bez kabiny i z magicznymi strzałkami które pokazują pozycje wroga. Latając tak już mamy wielką przewagę nad gościem który z kabiny nigdy nie wychodzi i polega tylko na swoim wzroku i wyczuciu. Ja właśnie w ten sposób latam i może dlatego tak często jestem spuszczany.
Pzd

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #109 dnia: Września 26, 2006, 21:14:50 »
Witam
Cały czas się zastanawiam, dlaczego nie ma czegoś takiego jak PunkBuster w strzelankach...?
Pozdrawiam

Jest. Nazywa się lag settings na serverze u Crazy Bad Nazi Host.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Piniol

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: Września 26, 2006, 22:13:04 »
A swoja drogą ciekawe jaki odsetek gości gra na kosmicznych ustawieniach (na serwerach które na to pozwalają) Ctrl F1 bez kabiny i z magicznymi strzałkami które pokazują pozycje wroga. Latając tak już mamy wielką przewagę nad gościem który z kabiny nigdy nie wychodzi i polega tylko na swoim wzroku i wyczuciu. Ja właśnie w ten sposób latam i może dlatego tak często jestem spuszczany.
Pzd
A kto Ci każe włazić na takie idiotyczne serwery? Omijaj kokpit always off z daleka. Słyszałem, że ponoć można sobie wyrobić lepszą celność ale to chyba bajki.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #111 dnia: Września 26, 2006, 22:50:44 »
uzycie nazwy 'beefka' na messerschmitta jasno dowodzi powiązań z 'klanem prawdziwych polaków' bo tak własnie mówią o Mietkach, mówią jeszcze czasem messer  :D , zaś folksdojcze , czyli my mówimy 109, miewczysław czy mietek

tak Szmajs my Niemce nie lubimy zdrobnień  :118:
Jeżeli już to używamy zwrotu w "Beefie"

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Zima911

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Września 27, 2006, 09:07:08 »
pobieżna analiza przypadku :D
uzycie nazwy 'beefka' na messerschmitta jasno dowodzi powiązań z 'klanem prawdziwych polaków' bo tak własnie mówią o Mietkach, mówią jeszcze czasem messer  :D , zaś folksdojcze , czyli my mówimy 109, miewczysław czy mietek

Całe zda(e)rzenie słuzy za prestekst do dania zrozumienia  wszystkim wokoło - wy gupie leszcze co latacie na 'beefkach' macie komplet przewag , olo wam zrobił niezniszczalny samolot. etc , etn, wkółko macieju do usranej śmierci :D

Witam! Przepraszam, że zchodzę z tematu wątku, ale chciałbym coś wyjaśnić. Nie wiedziałem, że potoczne nazewnictwo samolotów ma aż takie znaczenie. Napisałem "Bf'ka" ot tak, bez zastanowienia (nie mam żadnych powiązań :001: ). Jeżeli to dla Was, miłośnicy niemieckiej myśli technicznej, zniewaga, to przepraszam.  A całe zda(e)rzenie nie było żadnym pretekstem, tak jak piszesz. Napisałem to, gdyż latam on-line, w porównaniu do Was starych forumowiczów, raczej krótko i spotkana przeze mnie sytuacja wydała mi się dziwna - gdybym zderzył się z Zerem, Migiem czy Parchem to też bym to opisał. Jak widzę miałem pecha, że był to "Mietek":004:. Gwarantuję, że nie chciałem dawać niczego do zrozumienia. Koniec.

Pozdrawiam!

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Września 27, 2006, 09:43:37 »
A kto Ci każe włazić na takie idiotyczne serwery? Omijaj kokpit always off z daleka. Słyszałem, że ponoć można sobie wyrobić lepszą celność ale to chyba bajki.

To wyskocz w 1vs1 w starego iła
napewno szybko mnie pokonasz - jestem cieniasem przecież i zawsze latałem bez kokpitu :D

Albo angela zlej :D a potem kujawa

Piniol

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Września 27, 2006, 10:06:54 »
Sorry, ale nie wiem o co Ci chodzi.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: Września 27, 2006, 10:19:22 »
O to mi chodzi że to nie są bajki tylko fakty, gdy masz za soba doświadczenie płynące np. z 20 000 ataków w trybie star wars to potem kokpit jest mało istotnym ze względu na celność elementem grafiki bo wali się po prostu bez widoczności celu i trafia najczęsciej

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #116 dnia: Września 27, 2006, 15:16:27 »
Nie chciał bym wkładac tutaj kija w mrowisko  :021: ale ocena odległości i poprawki jest dużo łatwiejsza jeśli znamy wielkość sylwetki danego samolotu z danej odległości.Nie da się tego zrobić bez włączonych ikon i z kokpitem.Jeśli polatam jakiś czas w ten sposób,zwracając jednocześnie uwagę na wielkość sylwetek,ich położenie w stosunku do mojego samolotu,to potem kokpit tak jak to przedmówca ujął jest tylko graficznym dodatkiem robiącym różnicę,ale w bardzo niewielkim stopniu.Nauczyłem się strzelać tylko wtedy,kiedy zachodzi taka potrzeba.I zazwyczaj trafiam pierwszą serią.Nie jest to tylko efekt doświadczenia,ale przede wszystkim cierpliwości i wypracowania sobie odpowiedniej pozycji.Bez tego nie reprezentował bym takiego poziomu jaki prezentuję.Czy wysoki czy niski-pozostawiam to w ocenie innych.Co do "bywalności" panów z drugiej strony barykady na starym Sturmie......brak spita,z góry narzucony energetyczny sposób prowadzenia walki,brak frontów,koniecznosć rozsądnego "energy managment"....nie wypowiadam sie bo i po co?
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: Września 27, 2006, 15:38:07 »
Brak Spita rekompensuje z nawiązką La-5. Xexexe...  :021:

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #118 dnia: Września 27, 2006, 15:43:51 »
Brak Spita rekompensuje z nawiązką La-5. Xexexe...  :021:
Eee,parchy to moje pupile do spuszczania lol

Piniol

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: Września 27, 2006, 16:06:00 »
Zatem muszę ponownie spróbować bez kokpitu. Grałem na serwerze bez kokpitów kiedy zainstalowałem sobie stałe łącze pierwszy raz. Chłopaki byli fajni ale ich poziom intelektualny i merytoryczny nie wspominając o kompletnej nieznajomości wszelkich praw fizyki i jakiejkolwiek wiedzy o samolotach sprawił, że mocno się zniechęciłem do takiej kłejkowni. Nawet countersrtike były jakieś reguły a tam się nie mogłem ich dopatrzeć.