Nie wiem czy leciał Youss, oglądałem tylko tracka z tej misji. Sam w niej nie leciałem, tylko część pilotów z mojego dywizjonu.
W związku z jeszcze innym Twoim cytatem:
Całość wygląda tak surealistycznie jakby mieli krzyżyk w powietrzu wskazujący cel misji.
Ale patrząc na to, że złamano .sfs w iłku, to wszystko da się zrobić.
Czekam na AMRAAMy.
Nie obraź się Izzy - nie leciałeś tej misji - a sugerujesz że ktoś czitował ...
Daleki jestem od bronienia BYgreków czy jakichkolwiek innych "ciekawych" sqadów, ale może najpierw spróbuj to sobie wytłumaczyć w racjonalny sposób, bez uciekania się do wiele mówiących ironi i aluzji.
Mnie kiedyś też ktoś wyzwał od cziterów tylko dlatego że umiałem dodać dwa do dwóch i wyszło mi cztery.
Sytuacja była podobna - znalazłem "niewiedzieć czemu" ruski sum prowadzony przez człowieka lecacego zupełnie inną trasą niż misyjne waypointy.
Rossy, BY i KAGi to sqady z zupełnie innej bajki niż nam się wydaje.
Dla Ciebie czy mnie to gra - a oni walczą z niemickim najeźdzcą próbującym zająć ich ukochaną Matuszkę Rosję Radziecką.
Co robisz Izzy jak przegrasz misję ?? Zabiją Cię to co robisz ?? Dajesz refly i lecisz następną. Albo idziesz spać, idziesz do dziewczyny, idziesz pooglądac film w telewizjji * (*niepotrzebne skreślić).
Wiesz co oni robią ?
Idą na misję coop - i lecą ta misję jeszcze raz - analizują błedy jakie popełnili, gadają co można poprawić, co zmienić.
Dziwne ? Nie dla nich.
Przykład ?
Na VEFie spuściliśmy niezły łomot rossom. Przez godzinę ich nie było. Potem wrócili i polecieli z nami nastepną.
Teraz to my dostaliśmy wpie@#$%l.
Ponieważ wszystkie misjie sa do siebie podobne - niezaleznie od zadania jakie masz wypełnić - nie jest trudno przewidzieć skąd i gdzie przyleci przeciwnik (słynne hasło Vickiego - "kurs 30 jak by się kto pytał" - kto leciał ten wie).
Jeszcze jedna rzecz - jesli widzisz że na slotach stoi cały sqad (lub sqady z tego samego kraju) - to jakim trzeba być prorokiem czy cziterem żeby przewidzieć że są na commie i ich misja będzie zaplanowana ?
W misji o któej wspomniałeś były dwa wyjscia - albo Błysk będzie stał na pasie albo będzie krążył.
Wystarczy wejśc do windy i odczytać eventloga i sprawdzić czy:
09:44:41 4GvIAPKBF300 in flight at 135772.11 107628.81i wszystko jest jasne.
A dla Youssa (który zreszta stworzył taki programik do odczytywania pozycji samolotu przy zmianie stanowisk w samolotach wieloosobowych) to jest informacja wystarczająca. Ot i rozwiązanie całej zagadki.
Ramm.