Autor Wątek: Cheating has been detected  (Przeczytany 22185 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Cheating has been detected
« Odpowiedź #135 dnia: Września 29, 2006, 10:22:19 »
To co Filip opisał jest wynikiem używania specjalnego programiku zczytującego z loga pozycję samolotów. Wystarczy przeskoczyć ze stanowiska pilota na strzelca a w logu pojawia się o tym informacja z dokładną pozycją, na której nastapiła zmiana stanowiska, resztą można sobie wyobrazić.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #136 dnia: Września 29, 2006, 11:28:03 »
Nie rozumie tego zagadnienia hackingu (moje pytanie odnośnie specyfikacji "shackowanych" maszyn pozostało bez odpowiedzi...)
Tzn.jakiej chcesz odpowiedzi?Dokładny turn rate?Czy też różnica w prędkośco wznoszenia?A może czit na brak tekstur kokpitu?
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #137 dnia: Września 29, 2006, 14:21:50 »
Tzn.jakiej chcesz odpowiedzi?Dokładny turn rate?Czy też różnica w prędkośco wznoszenia?A może czit na brak tekstur kokpitu?

Wszystko, jeżeli można prosić 
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Por.Kornel

• Gość
« Odpowiedź #138 dnia: Września 29, 2006, 14:34:44 »
Brak tekstur kokpitu?? To jest cheat? Przecież on chyba utrudnia zabawę, a nie ułatwia! Proszę, niech mnie ktoś oświeci, bo ja tego nie rozumiem... :011: :011: :065:

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #139 dnia: Września 29, 2006, 15:21:45 »
Misie, i tak nic nie pobije ostatniego wyczyny =BY=.
Misja na VF, hostowana przez CMHQ_Blysk.
Blysk pilotuje reconowy ju88, reszta leci myśliwcami.
Ustalają że ju88 zostaje na lotnisku, aż oni wymiotą wroga.
Start.
Ju88 z nudów wtacza się na stojankę i chowa pomiędzy stojacymi samolotami.
Myśliwce nie spotykają wroga, a nagle ju88 jest atakowane przez rosjan z =BY=.

Co widać na tracku?

Ruscy startują, biorą kurs odrazu na nasze lotnisko (a nie wiedzą gdzie startujemy).
Po doleceniu odrazu znajdują poprawne ju88 i go atakują (spomiędzy samolotów na stojance). W pierwszym podejsciu nad lotnisko, odrazu  atak:). Sehr gut jak powiedział Guderian, i kazał rzucić do ataku kolejną dywizje Panzer.

Całość wygląda tak surealistycznie jakby mieli krzyżyk w powietrzu wskazujący cel misji.
Ale patrząc na to, że złamano .sfs w iłku, to wszystko da się zrobić.
Czekam na AMRAAMy.

Leciał w tej misji Youss, prawda ?
Rozmawiałem trochę z Redem na temat tej misji.
Po prostu Youss jako gość który o tej grze wie wszystko (a smiem podejrzewać że może więcej niż sam Oleg) - wyciągnął pozycję Błyska z loga (po prostu - leci czy nie leci) a ponieważ misje sa tak skonstruowane że odległości od celu są mniej więcj takie same to znalezienie Waszego lotniska jak się zna dobrze mapę to już jest pikuś.
Youss zrobi wszystko aby wygrać misję/bitwę/mapę ... uzywając do tego nie tyle cheatów (bo jest za cwany na uzywanie takowych) ale wykorzystując wszystkie możliwości jakie mu daje gra. Mozliowści o których ja albo Ty nigdy sie nie dowiesz, bo tak na prawdę to ta gra to dla Ciebie gra - a nie poligon polityczny.
Tak nawiasem mówiąc - chciałbym poznać ustawienia gry i komputera Youss'a. Mógłbym sięw paru miejscach zdziwić podejrzewam :004:

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #140 dnia: Września 29, 2006, 16:05:50 »
Leciał w tej misji Youss, prawda ?
Rozmawiałem trochę z Redem na temat tej misji.
Po prostu Youss jako gość który o tej grze wie wszystko (a smiem podejrzewać że może więcej niż sam Oleg) - wyciągnął pozycję Błyska z loga (po prostu - leci czy nie leci) a ponieważ misje sa tak skonstruowane że odległości od celu są mniej więcj takie same to znalezienie Waszego lotniska jak się zna dobrze mapę to już jest pikuś.
Youss zrobi wszystko aby wygrać misję/bitwę/mapę ... uzywając do tego nie tyle cheatów (bo jest za cwany na uzywanie takowych) ale wykorzystując wszystkie możliwości jakie mu daje gra. Mozliowści o których ja albo Ty nigdy sie nie dowiesz, bo tak na prawdę to ta gra to dla Ciebie gra - a nie poligon polityczny.
Tak nawiasem mówiąc - chciałbym poznać ustawienia gry i komputera Youss'a. Mógłbym sięw paru miejscach zdziwić podejrzewam :004:

Ramm.

Nie wiem czy leciał Youss, oglądałem tylko tracka z tej misji. Sam w niej nie leciałem, tylko część pilotów z mojego dywizjonu.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #141 dnia: Września 29, 2006, 18:11:42 »
Nie wiem czy leciał Youss, oglądałem tylko tracka z tej misji. Sam w niej nie leciałem, tylko część pilotów z mojego dywizjonu.

W związku z jeszcze innym Twoim cytatem:

Całość wygląda tak surealistycznie jakby mieli krzyżyk w powietrzu wskazujący cel misji.
Ale patrząc na to, że złamano .sfs w iłku, to wszystko da się zrobić.
Czekam na AMRAAMy.

Nie obraź się Izzy - nie leciałeś tej misji - a sugerujesz że ktoś czitował ...
Daleki jestem od bronienia BYgreków czy jakichkolwiek innych "ciekawych" sqadów, ale może najpierw spróbuj to sobie wytłumaczyć w racjonalny sposób, bez uciekania się do wiele mówiących ironi i aluzji.
Mnie kiedyś też ktoś wyzwał od cziterów tylko dlatego że umiałem dodać dwa do dwóch i wyszło mi cztery.
Sytuacja była podobna - znalazłem "niewiedzieć czemu" ruski sum prowadzony przez człowieka lecacego zupełnie inną trasą niż misyjne waypointy.
Rossy, BY i KAGi to sqady z zupełnie innej bajki niż nam się wydaje.
Dla Ciebie czy mnie to gra - a oni walczą z niemickim najeźdzcą próbującym zająć ich ukochaną Matuszkę Rosję Radziecką.
Co robisz Izzy jak przegrasz misję ?? Zabiją Cię to co robisz ?? Dajesz refly i lecisz następną. Albo idziesz spać, idziesz do dziewczyny, idziesz pooglądac film w telewizjji *  (*niepotrzebne skreślić).
Wiesz co oni robią ?
Idą na misję coop - i lecą ta misję jeszcze raz - analizują błedy jakie popełnili, gadają co można poprawić, co zmienić.
Dziwne ? Nie dla nich.
Przykład ?
Na VEFie spuściliśmy niezły łomot rossom. Przez godzinę ich nie było. Potem wrócili i polecieli z nami nastepną.
Teraz to my dostaliśmy wpie@#$%l.
Ponieważ wszystkie misjie sa do siebie podobne - niezaleznie od zadania jakie masz wypełnić - nie jest trudno przewidzieć skąd i gdzie przyleci przeciwnik (słynne hasło Vickiego - "kurs 30 jak by się kto pytał" - kto leciał ten wie).
Jeszcze jedna rzecz - jesli widzisz że na slotach stoi cały sqad (lub sqady z tego samego kraju) - to jakim trzeba być prorokiem czy cziterem żeby przewidzieć że są na commie i ich misja będzie zaplanowana ?
W misji o któej wspomniałeś były dwa wyjscia - albo Błysk będzie stał na pasie albo będzie krążył.
Wystarczy wejśc do windy i odczytać eventloga i sprawdzić czy:
09:44:41 4GvIAPKBF300 in flight at 135772.11 107628.81
i wszystko jest jasne.
A dla Youssa (który zreszta stworzył taki programik do odczytywania pozycji samolotu przy zmianie stanowisk w samolotach wieloosobowych) to jest informacja wystarczająca. Ot i rozwiązanie całej zagadki.

Ramm.

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #142 dnia: Września 29, 2006, 19:08:21 »
Ramm, sam nie leciałem tej misji, ale i relacje moich pilotów, i track jest bardzo mocny.
Po prostu startują, biorą odrazu kurs na lotnisko gdzie jest ju88, i odrazu obrabiają stojacy na stojance wśród innych samolotów static, poprawne ju88.
zła się nie uleknę...

« Odpowiedź #143 dnia: Września 29, 2006, 19:32:13 »
Ramm sam sobie odpowiedziałeś
Wystarczy wejśc do windy i odczytać eventloga i sprawdzić czy:
09:44:41 4GvIAPKBF300 in flight at 135772.11 107628.81
Nie jest istotne, czy znasz grę, czy nie, takie działanie jest zwykłym oszustwem. Cały urok grania polega na braku informacji co do pozycji przeciwnika. Gdyby było inaczej latalibyśmy na frontach z właczony ikonami na mapkach.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #144 dnia: Września 29, 2006, 20:41:19 »
Ramm sam sobie odpowiedziałeś Nie jest istotne, czy znasz grę, czy nie, takie działanie jest zwykłym oszustwem. Cały urok grania polega na braku informacji co do pozycji przeciwnika. Gdyby było inaczej latalibyśmy na frontach z właczony ikonami na mapkach.

Ehhh ...
Zrozumcie jedno w końcu ...
To co dla Ciebie jest zwykłym oszustwem i ułatwianiem sobie zycia w grze to dla nich jest mozliwością jaką daje gra aby mieć przewagę.
I nie trzeba żadnych czitujących programów aby ją osiągnąć.
Wystarczy znać budowę gry i mozliwości wyciągania z niej informacji.
Wyzwiesz takiego od cziterów ... i wywołasz u niego co najwyżej swięte oburzenie :004:

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #145 dnia: Września 29, 2006, 21:55:36 »
I tu jest problem. Bo ja to uważam za cheatowanie. Nie interesuje mnie jak on wyciąga pozycje celu z gry, ale nie gra fair. To jest jeden z powodów, że przestałem grać w iłka.
zła się nie uleknę...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #146 dnia: Września 29, 2006, 23:27:24 »
Ramm, wiem o co Ci chodzi ale nie masz racji. Takie postępowanie to jest czitowanie. No ale oni mają swój wywiad, a my swoje Radio Abwehra ;)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

dark2

• Gość
« Odpowiedź #147 dnia: Września 29, 2006, 23:56:46 »
Myslę że można to zakwalifikować jako działanie wywiadu, a wywiad nie musi działać etycznie, wojna w ogóle nie jest etyczna, chodzi o to żeby wygrać, trudno nazwać używanie mózgownicy cziterstwem. Oczywiście grunt śliski, bo można powiedzieć że używanie speedczegoś tam też jest tylko pomysłem na wygranie, ale uważam że trzeba to rozróżniać.

« Odpowiedź #148 dnia: Września 30, 2006, 14:17:32 »
Myslę że można to zakwalifikować jako działanie wywiadu, a wywiad nie musi działać etycznie, wojna w ogóle nie jest etyczna, chodzi o to żeby wygrać, trudno nazwać używanie mózgownicy cziterstwem.
W American Army był kiedyś taki bug, który umożliwiał wyłączenie podczas gry online mgły na mapach gdzie ona występowała. Tutaj równiez mozna powiedzieć, że ktoś używał mózgownicy bo wiedział wiecej o budowie gry niż inni, ale można też powiedzieć, że oszukiwał bo wykorzystując bład gry usuwał utrudnienia stworzone przez twórców.
Po drugie to nie jest wojna lecz gra. Jeśli gracze chcieliby widzieć pozycję samolotów na mapie to graliby z właczonymi ikonkami.

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: Września 30, 2006, 15:01:14 »
To jest oszukiwanie i tyle i nie wciskajmy tu sobie kitu !. Ponieważ inni piloci o takim czymś mogą nie wiedzieć lub nie potrafią z tego skorzystać (ja nie wiedziałem o takim sposobie) . Więc albo wszyscy korzystamy z takich samych zasad albo jest jeden wielki bajzel .
I może ktoś kur…a sobie jeszcze wymyśli jakimś sposobem auto-fire i w ogóle nie będzie musiał celować i powie że zna możliwości jakie daje mu gra  !!!! 
Nie mam żadnego szacunku dla takiego pilota który ucieka się do takich sztuczek !
 :P