Autor Wątek: Co Was kręci w muzyce którą słuchacie?  (Przeczytany 9669 razy)

Schmeisser

• Gość
Odp: Co Was kręci w muzyce którą słuchacie?
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 29, 2006, 20:56:27 »
Eee to mazak może powiedzieć jaką schizofreniczną mieszanke puszczam w aucie.
łeb w łeb idą motywy z 'A bridge too far' obok hymnu dywizji elektryków pod wezwaniem adolfa szefa, Cybernoid z 8-bitowej komodorki obok scieżki z Shadow of the Beast...  :D

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 30, 2006, 11:22:44 »
Mój kumpel traktuje jako oczywistość w samochodzie "Horst Wessel Lied" tuż przed pracą, jadąc z Kedzierzyna do Gliwic.  :002:

« Odpowiedź #47 dnia: Września 17, 2006, 16:00:02 »
Mnie najbardziej kręci słuchanie muzyki podczas grania w iła online . Włączam sobie jakiegoś OSTa najlepiej z filmu wojennego lub thrillera . Klimat nie ziemski , wpadam w trans , jest suuper . Dobre do grania jest tez słuchanie czegoś szybkiego i mocnego gitarowego .

Na codzień to słucham przeważnie sountrackow filmowych oraz z gierek . Moi ulubieni tworcy to Eric Serra , Jesper Kyd , Danny Elfman , Michał Lorenc , Michał Urbaniak , Alan Silvestri , Brad Fiedel , James Horner , Michael Kamen  , John Williams

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #48 dnia: Września 17, 2006, 17:53:53 »
Dobre do grania jest tez słuchanie czegoś szybkiego i mocnego gitarowego .
Joe Satriani "Summer Song" świetne w walce manewrowej F-15 vs Su-27

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #49 dnia: Września 18, 2006, 00:54:30 »
Joe Satriani "Summer Song" świetne w walce manewrowej F-15 vs Su-27
Sun,spróbuj "Motocycle Driver" z tej samej płyty  :002:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

« Odpowiedź #50 dnia: Września 18, 2006, 17:30:49 »
Jeżeli chodzi o słuchanie muzyki podczas grania to polecam "Phantom Of The Opera" w wykonaniu Nightwisha
"Stare Miasto, Stare Miasto,
Wiernie Ciebie będziem strzec,
Mamy rozkaz Cię utrzymać,
Albo w gruzach Twoich lec."

Agadam

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Września 18, 2006, 18:37:11 »
A słuchał ktoś Porcupine Tree albo King Crimson? Pierwsze to jak latanie na 5 tys. przy zachodzie słońca, a drugie jak ryk rozwalonego silnika FW-190 :021: :021:

jimm

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Września 18, 2006, 18:43:32 »
Ostatnio całkiem spory czas mój odtwarzacz gościł płytę Porcupine Tree – Warszawa

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #53 dnia: Września 20, 2006, 16:44:29 »
Sun,spróbuj "Motocycle Driver" z tej samej płyty  :002:
Raczej nie pasuje, "Summer Song" jest utworem, który zawsze kojarzy mi sie z odrzutowcami... chyba przez to, że jest na wszystkich pokazach lotniczych :D

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #54 dnia: Września 20, 2006, 17:02:29 »
Tekst. Jeżeli tekst mi sie spodoba to czy to będzie rock czy poezja śpiewana (np. Bez Jacka grający ocenzurowaną wersję Apsztyfikantów Tuwima) nie ma znaczenia. Jako ze władam tylko trzema językami to słucham tylko polskiej, angielskiej i rosyjskiej muzyki. Chociaż coś z Hiszpanii i Francji też się znajdzie.
Ulubione to chyba Grazdanskaja Obarona, DDT, Rozenbaum, Wysocki itp.
Nie trawię za to ogniskowych grajków i SDM ;).
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

HansVonStunke

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Września 21, 2006, 10:17:22 »
3 opcje :
1. Albo mi się podoba tekst - tutaj wiele kawałków (np. Elektrycznych Gitar- choćby "Przewróciło się" - opisujący dokładnie mój porządek w pokoju i moje podejście do sprzątania  :021: :118: :icon_twisted:) albo Monty Python i 'Always look at the bright side of life', czy inne 'Taliban song'  :021:.
2. Albo mi się podoba brak tekstu - tutaj sporo muzyki filmowej z utworami Ennio Morricone ze 'spaghetti-westernów' na czele, czy choćby ' Moondance' Nightwisha.
3. Albo mi się podoba melodia (bo tekstu nie mogę zrozumieć - albo języki, których nie znam np. Rammstein, albo  ucho nie wyrabia...  :002:) - ostatnio w kółko katuję 'Burning bridges' ze 'Złota dla zuchwałych'  :002:.

Na swojej ulubionej liście Winampowej mam totalny mix (wliczjąc hymn ZSRR i instrumentalną wersje 'Hej, sokoły' ), ale do Schmeissera z jego wspomnianymi przebojami z C64 to mi jeszcze chyba daleko  :002: (mam nadzieję  :021: :121: :003:).

Natomiast nie trawię absolutnie i w żadnej wersji 'szczekanek' typu rap i hiphop - niezależnie od tekstu.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Września 21, 2006, 10:20:36 »
Te przeboje z C64 są rzecz jasna remasterowane , oryginały to troszkę za dużo jak dla mnie myślę :D
Jest fajne radio które puszcza non stop muzyke z amigowej i c64'owej sceny - Slay Radio - link dla winampa-
http://217.78.36.10:8000

Czasem gdy się chce wprowadzić w "twórczy ' nastrój to sobie zapodaje ze 2 razy hymn cccp, potem ze dwa razy motyw przewodni z czerwonego pazdziernika, następnnie 'Wajna narodnaja' i dożynam się Hansem  Zimmerem  i jego wariacjami tematu z Karmazynowego Przypływu. Stan jazdy podtrzymuje soundtrackiem z BoB'a i O jeden most za daleko.
« Ostatnia zmiana: Września 21, 2006, 10:25:41 wysłana przez Schmeisser »

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #57 dnia: Listopada 08, 2015, 23:56:53 »
Odświeżę trochę wątek. Muzyka ma dziś w moim życiu znaczenie tak duże a może nawet większe jak wtedy gdy miałem 15-20 lat. Ile mam lat sprawdźcie w profilu bo ciężko mi się wymienia tę liczbę ;). Z wiekiem muzyka stała się niezbędna dla mnie, nie potrafię żyć bez mojej MP3ki czy odtwarzacza w aucie który na szczęście ma czytnik USB i pozwala na słuchanie tego co lubię na okrągło. Baza płyt jest już tak duża że nie zawsze jestem w stanie szybko wybrać co bym chciał posłuchać. Dodatkowo wiek powoduje że przy wielu utworach mam reminiscencje, a są one dość bolesne czasem bo to "se ne wrati". No cóż, lata lecą i pozostają wspomnienia czynności, zdarzeń które występowały przy konkretnych piosenkach i tak do dzisiaj je pamiętam. Niestety. I nie chodzi tu tylko o tak istotne wspomnienia jak pierwsze kontakty damsko-męskie ;), ale wiele dość prozaicznych rzeczy z dzisiejszego punktu widzenia. Mimo wszystko jestem ogromnie zadowolony że muzyka jest ze mną. Nie opuszczę jej aż do śmierci, a nawet po niej mam nadzieję że będzie mi miał kto chociaż zanucić "Marsza Żałobnego".
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #58 dnia: Lutego 12, 2021, 21:35:27 »
Znów odkopię, bo dziś 30 rocznica premiery utworu który mnie bardzo kręci. "Unfinnished sympathy" Massive Attack. Genialny utwór świetnego zespołu. Oby grali po mój kres.

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #59 dnia: Lutego 14, 2021, 10:37:48 »
Ja tam przesądny jestem, nie wiem jak ty. Lepiej byś napisał "następne 30 lat" a nie "po mój kres"...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.