Autor Wątek: Robimy samolot do FS9 - Lublin R-XIII D (i R-XIII ter też)  (Przeczytany 49986 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Robimy samolot do FS9 - Lublin R-XIII D (i R-XIII ter też)
« Odpowiedź #165 dnia: Maja 04, 2008, 21:46:05 »
Pierwsze manewry MDL się odbyły  :004: - dzienne i wieczorne loty nad Zatoka Pucką

@empeck - mój skrzydłowy tzn. osobista małżonka kazała przekazać, że zrobiłeś fajnego "pterodaktyla".

empeck

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: Maja 04, 2008, 22:16:13 »
37Darek - następny będzie RWD-8, ale ten tylko częściowo ode mnie, jako, że ja robię tylko konwersję Targetware -> FSX, za całość grafiki odpowiada zespół War over Poland. Zapewniam, że też jest na co czekać :). Na Orlika przyjdzie nieco dłużej poczekać, choć jest prawdopodobne, że wcześniej coś prostego wydam.

Razorblade - podziękuj swojemu skrzydłowemu, bardzo się cieszę, że się podoba. Screeny świetne :)

Szczerze mówiąc, jestem bardzo zaskoczony odbiorem samolotu, nie spodziewałem się aż tak dobrych recenzji :)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: Maja 05, 2008, 12:18:19 »
Lublin był już pobrany ponad tysiąc razy w ciągu niecałej doby... :karpik :karpik :karpik

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: Maja 05, 2008, 13:06:07 »
Empeck ta ilość pobrań to swoiste ciche podziękowanie za twoją pracę. Każdy z nas ma jakieś osobiste preferencje co do symulacji ale przecież polskie konstrukcje to kawałek naszej historii. Trafiłeś w dziesiątkę z tematem i dlatego radość w tobie pewnie jeszcze większa. Okres 20 lecia międzywojennego to czas jakiego nie trzeba się wstydzić. Spitów i Hurrków zrobiono już masę, zachodnich konstrukcji dostępnych wiele a rodzynki w stylu Lublina czy Orlika ... miodzio. Czekam na RWD 8 o Orliku nie wspominam nawet. Dziękuję

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: Maja 05, 2008, 20:21:27 »
Zajesuper maszyna :) Przyjemnie się lata, super wykonanie graficzne. Klasa!

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #170 dnia: Maja 05, 2008, 21:36:48 »
No no, samolocik na 2 miejscu naszczęściej pobieranych wczoraj plików z avsim.com. Niestety wyprzedziła Cię empeck nowa trawa do FS9  :021:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: Maja 05, 2008, 22:18:49 »
Niestety wyprzedziła Cię empeck nowa trawa do FS9  :021:
Trawa dla "trupa" jest wazniejsza od pieknej maszyny. Epitafium dla naszych wysiikow jest  reakcja polskich for. 95% Polakow nie potrafii docenic tego, co robimy dla Polski. Prawdziwym barometrem i reakcji sa komentarze "zagraniczniakow".

SimHangar Team

« Ostatnia zmiana: Maja 05, 2008, 22:30:21 wysłana przez Incognito »

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #172 dnia: Maja 05, 2008, 22:32:46 »
Trawa dla "trupa" jest wazniejsza od pieknej maszyny. Epitafium dla naszych wysiikow jest  reakcja polskich for. 95% Polakow nie potrafii docenic tego, co robimy dla Polski. Prawdziwym barometrem i reakcji sa komentarze "zagraniczniakow".

SimHangar Team

P.S.
Skonfidowalismy nasze sily. To dorry znak dla Polakow.

« Ostatnia zmiana: Maja 05, 2008, 23:21:22 wysłana przez some1 »

empeck

• Gość
« Odpowiedź #173 dnia: Maja 05, 2008, 22:41:18 »
Teraz już wiem, jak będę szukał sławy, to wydam zestaw traw do FS9 lol

Nie przesadzajmy, nie robiłbym z modelowania samolotów jakiejś misji. Odbiór Lublina na forach przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, zarówno na forach anglojęzycznych, jak i tutaj. Samolot był z Avsim pobrany prawie 1300 razy, dostałem już maila z podziękowaniami za Lublina ze Stanów, dostałem też wiadomość z podziękowaniami na komunikator od jednego ze współforumowiczów. Jest bardziej niż dobrze. :)

Jeszcze raz dzięki za miłe słowa.

« Odpowiedź #174 dnia: Maja 05, 2008, 22:58:26 »

Nie przesadzajmy z tymi sloganami - kraj pochodzenia nie ma tutaj znaczenia, to charakter (klasa) samolotu i jakość dodatku tutaj znaczenie. Samolot empecka to świetna maszyna, dodatek wysokiej jakości itd. To jednak sprzęt tylko dla pewnej grupy "wirtualnych pilotów" - można by rzec dla "koneserów". Bo ilu ludzi "latających" FS-ami jest zainteresowana samolotem, który nie wykorzystuje zaawansowanych systemów nawigacyjnych, GPS-ów - przecież większość nie miała nawet radia! (jakieś pojedyncze egzemplarze miały ponoć radiostację w tylnej kabinie).

Jaka ma być reakcja "polskich for"? Przecież dwa pozostałe fora skupiające jakieś większe liczby użytkowników FS-ów są nastawione głównie na zabawę na VATSIM? Chyba nie sądzicie, że Lublinem można tam polatać? W realu pewnie jeszcze by się dało, bo o ile pamiętam z czasów służby w naszym lotnictwie to można wykonać lot w strefie niekontrolowanej bez dwustronnej łączności radiowej, jednak VATSIM to serwer gry komputerowej i tam się tak nie da (o ile się nie mylę).

Takie maszyny jak Lublin empecka są skierowane do wąskiej grupy użytkowników FSX (w sumie FS-ów bo przecież jest wersja pod FS9) - bo ilu z nas lata samolotami wojskowymi z pierwszej połowy XX wieku? Wysoki wynik na Avsim jest dużym sukcesem i wyrazem uznania dla empecka, a przegrana z "FS9-trawą" to nic dziwnego, bo w końcu sianokosy na VATSIM są bardziej popularne jak latanie "pterodaktylem" (to akurat określenie mojej żony) w FSX.  :004:

To właśnie tutaj stworzyliśmy dział o FS-ach, bo miłośnicy pewnych rodzajów maszyn nie mieli na "tamtych forach" swojego miejsca. Wybacz "Incognito", ale czepiając się tego, że na tamtych forach nie doceniają starego polskiego samolotu stajemy się niestety podobni do tych, którzy twierdzą, że FSX jest dla "dzieciaków i hamburgerów" (Ty wiesz "misiek", ja wiem i centrala w Moskwie też wie  :118:). "My" mamy nasze loty starociami na wysokości 500m i lądowania pomiędzy drzewami (tymi ładnymi FSX-owymi  :021:) oni mają swoje latanie "autobusami" na FL350 nad texturą o rozdzielczości 5m. Nie oceniajmy tego, nie bądźmy podobni do tej grupy, która "ma jedynie słuszne poglądy". To po prostu kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje  :002:

Lublinek jest "nasz" forumowy i niech tak zostanie - tutaj jest jego miejsce, tutaj jest doceniany i tutaj na pewno będzie miał grupę użytkowników, na pewno doczeka się wielu lotów online.

PS. Empeck chyba powinieneś dorobić parę pliczków z dodatkowymi numerami z MDL, bo się zapowiadają chyba jakieś większe manewry Lublinków w najbliższy weekend  :001:
« Ostatnia zmiana: Maja 05, 2008, 23:23:43 wysłana przez Razorblade1967 »

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #175 dnia: Maja 05, 2008, 23:28:51 »
latanie "pterodaktylem" (to akurat określenie mojej żony)

Zarąbiste  :002:

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: Maja 05, 2008, 23:31:36 »
Panowie , jeśli faktycznie planujecie manewry na Lublinkach w weekend proszę poczekajcie do 22.00. Pracuje cały dzień i w sobotę i w niedzielę. Takiego lotu nie mogę odpuścić.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Maja 05, 2008, 23:36:49 »
W zasadzie na Lublina mówiono Pasikonik, ale Pterodaktyl też może być :D

Nie wiem jeszcze jak u mnie będzie z weekendem, ale postaram się pojawić.

« Odpowiedź #178 dnia: Maja 05, 2008, 23:50:38 »
W zasadzie na Lublina mówiono Pasikonik, ale Pterodaktyl też może być :D

No wiesz ... inne czasy ... inne wzorce   :karpik

A tak naprawdę to moja żona określa tak wszystkie stare samoloty, o "archaicznych" kształtach  :003:

Panowie , jeśli faktycznie planujecie manewry na Lublinkach w weekend

No trzeba zrobić jakiś mały rajdzik, albo dwa (jeden lądowy, a drugi wodny - albo to połączymy w rzut pływakowy i kołowy - zobaczymy). Jutro do wieczora opracuję trasę i wrzucę wstępną propozycję na Forum.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Maja 06, 2008, 08:44:00 »
Nie znam się na radiu więc samolocik jak znalazł :002: A tak na poważnie to wiele bym oddał by móc z Wami polatać w weekend :010: