Autor Wątek: inżynieria spontaniczna  (Przeczytany 3122 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
inżynieria spontaniczna
« dnia: Sierpnia 30, 2006, 17:42:05 »
Będąc dziś w garażu , pomyślałem że nie mam ochoty nic robić, zas chciałbym znaleźć sobie jakieś miłe, spokojne zajęcie, doskonale odpręzające po stresach dnia. Cięcie 4 mm stalowe blachy kątówką wydało mi sie własnie takim zajęciem  :021:

Postanowiłem wymajstrowac sobie geje, tj.. w sensie pedały :D

po 15 minutach miałem częsci składowe

uwagę zwraca niezwykle zaawansowane technicznie instrumentarfium garażu

oraz wzorowy porządek na utrzymanym w laboratoryjnej czystośći pomieszczeniu lol
przy okazji typowymi metodami blacharskimi zamieniam SW w 'nowka panie , z dobrych rąk , nie bita, 60 letnia pani tym jeżdziłą, okazja' czyli pół tony poxipolu i papier scierny na klocku lol, a potem malowanko, na czarno

Pedały powstają na zasadach nieskrępowanego umysłu swobodnego. znaczy sie nie wiem :D jak zamontuje pota w nich i jak będzie wszystko działać :D ale jestem pewien że wkrótce zamieszcze zdjęcia.

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: inżynieria spontaniczna
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 30, 2006, 17:43:43 »
Cóż za finezja  :020: Za dużo ostatnio oglądacie rosyjskiego sprzętu, za dużo. Spróbuj mi coś jeszcze powiedzieć na temat niemieckiej techniki lol
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 30, 2006, 17:52:44 »
Nowoczesna sztuka użytkowa.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 30, 2006, 18:06:43 »
To prawda Mein Kusch :D całość będzie wykonana w tajnej radzieckiej technologii - GnŁ
gniotsja nie łamiotsja

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 30, 2006, 18:25:29 »
Szmajs.. a tą fajkę z 1-ej fotki też potraktowałeś kątówką, czy za nisko się pochyliłeś w czasie ciecia blachy ??  :020:
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 30, 2006, 18:36:38 »
...a napis "follow me" nieprzypadkowo...  :021:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

syd

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 30, 2006, 18:42:22 »
Mało, że porządek to jeszcze wzór zasad BHP - gaśnica dokładnie tam gdzie powinna się znajdować, czyli pod ręką   :001: :001: :004:

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 30, 2006, 18:48:05 »
Gaśniczka nóweczka.. chyba niedawno kupiona :)

A te 2 rolki folii obok to do  :icon_chomik-w-tasmiea_274: ???   :karpik
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 30, 2006, 19:01:19 »
już odpowiadam :D

gasnica jest zawsze pod ręką - samochodowa , przeterminowana co prawda ale sprawna, od pewnej wizyty w garażu podczas której omal nie dokonałem rytualnego samospalenia, przyadkiem dodam, za to w identycznych okolicznościach , kątówka , sporo iskier i benzyna ekstrakcyjna w płaskiej misce, ale ze 2 matery od tego gdzie ciąłem :D
Jak się okazało za mało lol

Papieros się był złamał - w związku z tym oczekuje na lepsze czasy ( dla mnie gorsze - gdy skoncza się w paczce :D )

folie osobiscie ukradłem w hurtowni sprzętu komputerowego  magazynierowi :D, po czym osobiście przeciąłem na pół ( kątówką lol ) bo połową rolki łatwiej operowac niż całą :D

Nie będe mówił do czego służy , bo i tak nikt nie uwierzy :D bo zakładacie z góry że jestem taki jak Yoyek :D :D

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 30, 2006, 19:01:53 »
Strach się bać :020:

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 31, 2006, 09:15:33 »
Mnie się to kojarzy z laboratorium doktora Frankensteina :D
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

dark2

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 31, 2006, 12:40:36 »
Rozumiem że przy produkcji gejów folia niezbędna, w końcu to grupa podwyższonego ryzyka :)

Ciekawy jestem dalszej części projektu, :), na pewno ciekawa metoda na stres :)

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Września 21, 2006, 19:27:16 »

dzisiaj akurat miałem chęc na doznania ekstremalne, a niewątpliwie do takich nalezy spawanie za pomoca 60 letniego, ukradzionego przez mojego dziadka z wojska :D , palnika acetyleno-tlenowego. Szczęsliwie obyło się bez bocznych zapłonów tym razem :D jak również udało mi się nioe poprzepalać tego co tak pracowicie ostatnio wyciąłem

rajstop co prawda nie ma na zdjęciu ale nie udało mi się do końca utrzymac moich mrocznych sekretów w tajemnicy - oto niepozorna rolka czarnej tasmy klejącej u brzegu kadru... :D

« Odpowiedź #13 dnia: Września 22, 2006, 08:04:33 »
Czy to aby nie taśma elektryczna? nie nadaje się na chomiki, czyżby imć Szmajser na prezydenta się szykował? :karpik

Waylander

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Września 22, 2006, 08:10:58 »
Taśma taśmą, ale p[opatrze na pudełko NIVEA. Jakiś lubrykat w prazie problemów z chomikiem??  :karpik :karpik :karpik