Autor Wątek: Red Orchestra (wątek wydzielony)  (Przeczytany 67977 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leon

• Global Moderator
Red Orchestra (wątek wydzielony)
« dnia: Sierpnia 22, 2006, 20:03:33 »
Mi spodobała się Red Orchestra. Cena minimalna - chyba 27,90 PLN w MM.Zabawy trochę jest. Boty głupawe ale da radę grać. W necie nie grałem.
Czym ta gra rózni się od innych strzelanek - jest troche trudniejsza, wprowadzono "fizykę" świata, potężny odrzut, zwłaszcza Pepeszy, możliwość stabilizacji broni na przeszkodach terenowych i wiele wiele innych. Czółgiem nie jeździłem więc się wypowiadał nie bedę.
Gra jest jednak niestabilna - trzeba pogrzebać w pliku ini (skąd my to znamy) aby pracowała płynnie.
Myślę, że warto spróbować.
Jeżeli ktoś nie zna:
http://www.redorchestragame.com/index.php?categoryid=2
« Ostatnia zmiana: Września 05, 2006, 23:09:54 wysłana przez Leon »
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 22, 2006, 20:27:34 »
Mi spodobała się Red Orchestra
A to wogóle to jest tam single czy taki tylko massive multiplayer? O gierce słyszałem, cena zachęca
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline Leon

• Global Moderator
Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 22, 2006, 23:47:05 »
Właśnie pograłem w sieci w RO - zabawa przednia.
Singiel jest - w trybie szkolenia. Mapy sieciowe z botami.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 23, 2006, 00:08:59 »
Właśnie pograłem w sieci w RO - zabawa przednia.
Singiel jest - w trybie szkolenia. Mapy sieciowe z botami.
Hmmm, szkoda, że nie ma kampanii, chociaż gdyby nie było multi a było to, to bym psioczył, że nie ma multi
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 26, 2006, 13:17:23 »
Red Orchestra powala realizmem takie gry jak CoD, czy MoH... Tam nie bezmyślnego biegania i strzelania do wszystkiego co się rusza. Twórcy gry przede wszystkim postawili na realizm oraz na wspólną przemyślaną gre. Gra ma wiele smaczków. Wychylanie się z włazu czołgu, wzywanie artylerii przez radio czy też dostarczenie amunicji dla obsługującego MG. Ale jak to bywa za to wszystko trzeba "zapłacić" w sumie dobrym komputerem.

A tutaj macie link do oficjanej strony o RO.
http://www.red.orchestra.pl
"Stare Miasto, Stare Miasto,
Wiernie Ciebie będziem strzec,
Mamy rozkaz Cię utrzymać,
Albo w gruzach Twoich lec."

Offline Leon

• Global Moderator
Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 26, 2006, 13:30:24 »
Prawda - Ro trzeba się nauczyć grać, tzn. ja musiałem. Tam nie ma miejsca na indywidualne popisy. Trzeba po prostu grać zespołowo, osłaniać swoich i poruszać się także pod ich osłoną. Na wielu serwerach panuje czasem bałagan - każdy gra jak mu się podoba. Ale gdy pojawi sie zgrana grupa, która wkorzystuje w pełni możliwości oferowane przez grę to az miło popatrzec i sie podłączyć. Najbardziej lubie chyba mape Koenigsplatz - gdy czołgi sowieckie muszą atakować pod osłoną piechoty, inaczej kaplica - pancerfausty gesto latają (aha - w panzerfauście trzeba manualnie nastawić celownik ;)).
PS. Mój komp ma juz 2 lata i po edycji .ini gra śmiga na normal.
Marcin Widomski

Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 26, 2006, 13:36:11 »
Cóż... Mój komputer w grudniu będzie miał 3 lata więc to to nowość nie jest ;). Z FPSami też nie jest najlepiej - góra to 30 fps. Co do ulubionych map to uwielbiam w/w Konigsplatz, Odesse oraz Stalingrad. Map w których walczy się głównie czołgami nie lubie za bardzo. Nie ma to jak pepesza i za Matkę Rosje! :)

Offline Leon

• Global Moderator
Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 26, 2006, 13:49:56 »
Polska strona RO:
http://www.red.orchestra.pl/index.php
Z ciekawymi i wykorzystywanymi na niektórych serwerach mapami - Mapowisko:
Beach asasault - ciekawa mapa, coś jak atak na plażę w MOHAA - musiamy przebić się przez plażę, zasieki, zająć bunkry oraz sieć okopów za nimi i zniszczyć Flak 88. Bobra, ciekawa mapa - wymusza zmianę taktki, walczymy na otwartych przestrzeniach i na dystansie 5 metrów w okopach.
Koitos 1944 - miasto o bardzo gęstej zabudowie, PPSZ lub bagnet sie przydaja w waskich korytarzach.
Snowy forest -atak Sowietów na zamglony las
Te z 3 dodatkowych map miałem okazję przetestować w sieci - są naprawde przyjemne.
Marcin Widomski

Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 26, 2006, 14:33:22 »
Z map niestandardowych lubie Warsow. Świetna mapa, wiele budynków i skrytek. Trzeba uważać na każdym kroku czy wróg się przypadkiem nie kryje za winklem. Walka głównie skupia się na placu gdzie aby go zdobyć potrzebna jest naprawde zgrana drużyna. W sumie jak narazie to ta mapa najbardziej mi się podoba jeżeli chodzi o customy.

Offline Sherman

• *
Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 28, 2006, 14:06:00 »
Prawda - Ro trzeba się nauczyć grać, tzn. ja musiałem. Tam nie ma miejsca na indywidualne popisy. Trzeba po prostu grać zespołowo, osłaniać swoich i poruszać się także pod ich osłoną. Na wielu serwerach panuje czasem bałagan - każdy gra jak mu się podoba. Ale gdy pojawi sie zgrana grupa, która wkorzystuje w pełni możliwości oferowane przez grę to az miło popatrzec i sie podłączyć. Najbardziej lubie chyba mape Koenigsplatz - gdy czołgi sowieckie muszą atakować pod osłoną piechoty, inaczej kaplica - pancerfausty gesto latają (aha - w panzerfauście trzeba manualnie nastawić celownik ;)).
PS. Mój komp ma juz 2 lata i po edycji .ini gra śmiga na normal.
Jejku, czyżby to, na co czekałem od czasu umarcia gry zespołowej w Enemy Territory? Chiro, proszę!

Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 28, 2006, 14:19:00 »
A jak się ma RO do H&D2?Coś w tym, klimacie?
PS. Nie lubie strzelanek w rytmie "je te deske na ja#a wezme, łodsuń sie pan" i pakuje ile wlezie,bez namysłu.

Offline Sherman

• *
Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 28, 2006, 14:46:38 »
A jak się ma RO do H&D2?Coś w tym, klimacie?
PS. Nie lubie strzelanek w rytmie "je te deske na ja#a wezme, łodsuń sie pan" i pakuje ile wlezie,bez namysłu.
Nie, nie, nie, to na nie jest H&D, tylko szutter w którym mapy i gra są skonstruowane tak, aby nie było 50 Rambo na serwie, osiągnięcie celów misji było możliwe tylko poprzez współpracę członków drużyn. Czasem- zależy to od ludzi na jakich się trafi- można prowadzić rozgrywkę na równi ze zgranymi klanami.

Offline Sherman

• *
Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 31, 2006, 15:06:22 »
Podobno są jakieś problemy z odpalaniem RO, jakiś program jest potrzebny czy cóś. Można więcej informacji?

Offline Leon

• Global Moderator
Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #14 dnia: Września 02, 2006, 00:14:16 »
Jeżeli masz oryginalną grę to nic innego nie jest potrzebne. Podobnie jak w HL2 musisz mieć konto na Steam. A konto na Steam za niecałe 30 PLN mieć się raczej opłaca. Nie masz konta, legalnie nie pograsz.
« Ostatnia zmiana: Września 02, 2006, 12:55:38 wysłana przez Leon »
Marcin Widomski