Autor Wątek: Red Orchestra (wątek wydzielony)  (Przeczytany 67897 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Qbeesh

• Gość
Odp: Red Orchestra (wątek wydzielony)
« Odpowiedź #420 dnia: Czerwca 23, 2010, 12:44:10 »
Widzę Rutkov, że trzymacie ręke na pulsie. Dobrze!
Niech się z tym pospieszą, fajnie że już zaczęli robić moda(?) zanim podstawkę wydali. Masę godzin przy RO spedziłem i chętnie wrócę w klimaty.

« Odpowiedź #421 dnia: Czerwca 28, 2010, 14:50:47 »
Witam, mam problem z Red Orchestrą, może ktoś będzie akurat wiedział. Ustawiłem w grze za dużą rozdzielczość i ekran gaśnie, nie mogę jej zmienić z poziomu menu gry, bo go nie wyświetla. Może jest gdzieś plik config, w którym można zmienić rozdzielczość?
pozdrawiam sermen

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #422 dnia: Czerwca 28, 2010, 16:06:42 »
\Steam\steamapps\common\red orchestra\System\RedOrchestra.ini
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #423 dnia: Czerwca 28, 2010, 17:30:21 »
Dzieki za pomoc
pozdr

« Odpowiedź #424 dnia: Czerwca 29, 2010, 13:00:36 »
Ej mam problem. Kupiłem wczoraj orginalną grę red orchestra w empiku za 29.90 Ledwo co mi chodzi mapy się dłuuuuugo wczytują zmieniłem w pliku ini tyo co musiałem i to samo ale dobra chce sobie pograć na trybie wieloosobowym przez internet wbijam na server  i mam wrażenie , że ciągle gram z botami o co chodzi nicki mają jakieś takie "Botowate" np. wladimir, letkov Nie żadnego normalnego nicku typu   Paweł piotrek czółgista niemen itp O co może chodzić? Chodzą jakoś w grupie jeden za drugim i wszyscy np w tym samym momencie skaczą w tym samym momęcie się kryją JAK GRAĆ Z GRACZAMI?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #425 dnia: Czerwca 29, 2010, 13:02:56 »
Na parówce obecnie za 4.99 ojro http://store.steampowered.com/app/1200/ , tak więc odradzam empicz.

Offline Sherman

• *
« Odpowiedź #426 dnia: Czerwca 29, 2010, 13:16:59 »
kukuryk12- na niektórych serwerach jest ustawione tak, że musi być jakaś tam liczba żołnierzy. Gdy na serwerze nie ma graczy to są to boty. W momencie gdy wejdzie człowiek bot jest wywalany. Jak znaleźć serwery z ludźmi? W RO nie grałem już bardzo dawno, a zdaje się że nie działa już wyszukiwarka serwerów spod gry tylko trzeba przez Steam, racja? Nie wiem czy w tej steamowej wyszukiwarce widać nicki ludzi którzy są na serwerze. Jak tak- to w ten sposób.

« Odpowiedź #427 dnia: Czerwca 29, 2010, 13:56:05 »
Steam wyszukuje mi 4 servery a  :015:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #428 dnia: Czerwca 29, 2010, 15:04:05 »
A ty myślałeś, że ile tego będzie? To przecież staroć i to widać i czuć w rozgrywce, pomijając fakt, że po 2-3 latach grania mogło się przejeść.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Sherman

• *
« Odpowiedź #429 dnia: Czerwca 29, 2010, 15:40:06 »
Aktualizacja Steama, odpalam grę, Multiplayer->Internet, stoi kilkadziesiąt serwerów, kilka z graczami.

Tylko licznik graczy nawala, jak zaznaczasz serwer to się aktualizuje a jeszcze lepiej patrzeć na listę graczy (dolna prawa ramka). Teraz sobie przypominam, były przymiarki żeby zlikwidować wyszukiwarkę serwerów spod gry ale w końcu została, ale nie za bardzo prawidłowo działa. Trzeba trochę cierpliwości.

A ty myślałeś, że ile tego będzie? To przecież staroć i to widać i czuć w rozgrywce, pomijając fakt, że po 2-3 latach grania mogło się przejeść.
Tak tak, oczywiście... zabawne że właśnie widziałem ludzi z którymi grałem prawie 4 lata temu. Mimo że jest środek dnia.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #430 dnia: Czerwca 29, 2010, 17:32:56 »
...W RO nie grałem już bardzo dawno, a zdaje się że nie działa już wyszukiwarka serwerów spod gry tylko trzeba przez Steam, racja? Nie wiem czy w tej steamowej wyszukiwarce widać nicki ludzi którzy są na serwerze.
Tak tak, oczywiście... zabawne że właśnie widziałem ludzi z którymi grałem prawie 4 lata temu. Mimo że jest środek dnia.

Bardzo zabawne i jak doskonale dowodzi tego, że non stop ludzie grają. Wiesz, może ci twoi koledzy tam ŻYJĄ w cyberprzestrzenie i dlatego są tam zawsze jak wchodzisz  :o :o :o :o

Offline Sherman

• *
« Odpowiedź #431 dnia: Czerwca 29, 2010, 18:13:19 »
Bardzo zabawne i jak doskonale dowodzi tego, że non stop ludzie grają.
Hmm... tak, fakt że o tej porze na kilku serwerach jest od kilku do kilkudziesięciu osób (i do tego również starych graczy) właśnie dowodzi że ludzie grają lol...
« Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2010, 18:20:14 wysłana przez Sherman »

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #432 dnia: Czerwca 30, 2010, 19:31:28 »
Na parówce jeszcze taniej 2.5 ojro za Orkiestrę, chyba taniej nie będzie :-)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Red Orchestra 2
« Odpowiedź #433 dnia: Września 29, 2010, 12:28:37 »
Panowie świetny filmik z nowej RO:

http://www.gametrailers.com/video/pax-10-red-orchestra/703871

gdyby żołnierze ruszali się jak na filmiku byłoby ekstra. Niestety na czystych gameplayach już tak różowo nie jest - choć skok jakościowy od RO jest wyraźnie widoczny. Mimo wszystko szykuje się hicior jak się patrzy.

Reszta filmów po prawej stronie filmiku wyżej.

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #434 dnia: Września 30, 2010, 08:37:12 »
Hmmm...głosy z jedynki. Mam nadzieję, że nowe nagrają. Wykorzystywanie głosów z poprzednich części to takie biedne trochę. CoD5 Waw miał głosy z CoDa 2 do tego w mniejszym natężeniu. Gra była syfiasta, a ten zabieg dołożył wrażenie nędzy i rozpaczy.